ja mam
ktory masz i jak sie sprawdza???
bo ja bym chciała tego QUINNY
ale maz jeszcze probuje mnie przekonac do mura
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
ja mam
Ja mam maxi cosi mura 4 (czarny) i jesteśmy z niego bardzo zadowoleni. Jest cichutki i po prostu płynie jak się go prowadzi. Narazie używamy gondolki i fotelika samochodowego również max cosi - wszystko rewelacja. Jedynym minusem tego wózka jest to, że ledwo nam sie mieści w bagażniku. Poza tym same plusy. Pozdrawiam i mam nadzieję, że mogłam trochę pomóc:-)
cześć Dziewczynki!
odpukać, od 3 dni nie ma kolek. niestety jednak od 3 dni jest jedna kupa na całą pieluchę (po której Daniel jest cały do mycia i przebrania), a gniecie ją wiele godzin - dziś od 4 nad ranem i jeszcze nie zrobił przez to gniecenie stęka jak stary dziadek i co chwila mu się ulewa, a po każdym większym ulaniu ma czkawkę - nienawidzę kiedy go tak czka, mam wrażenie, że się bardzo męczy :-( i nie wiem czy to przez Bebilon czy przez Bobotic, czy przez to, że często przy cycu leży (ile zje to nie wiem, ale niedużo). jak wiecie - wcześniej robił po 5-6 kupek a czasami i więcej. mam się martwić?
co do butelek - my mamy Lovi i jestem z nich zadowolona ale chętnie kupię te z Dr Brown i je także przetestuję. mam też z Aventu ale (jak już nie raz pisałam) nie jestem do nich przekonana, mają beznadziejne smoczki (Bebilon Comfort z nich nie leci, z Lovi Daniel ssie bardzo dobrze).
poza tym byliśmy wczoraj w poradni preluksacyjnej i na 28.01 mamy skierowanie na usg bioderek - póki co profilaktycznie zakładamy już nie jedną pieluchę a dwie, nie leżymy na boczku i nosimy tylko brzuszkiem do brzucha (zalecenia lekarza), bo Danielek coś za słabo odwodzi lewą nóżkę. byliśmy też u okulisty i znowu antybiotek przez 2 tygodnie - tym razem Floxal. jeśli on nie pomoże to przetykanie kanalików.
U mnie to samo. Kazali mi zażywać ten cholerny tardyferon, a wiadomo, jak to jest przy zażywaniu żelaza....
Zażywam witaminy, dokładnie Prenatal, zawiera żelazo. Bo Feminatal chyba nie ma w składzie żelaza, o ile pamiętam, zażywałam go w ciąży, ten z DHA.
Mexi ja przy Hani po prostu szłam do łazienki i odciągałam ręcznie troszkę mleka...tak aby poczuć ulgę...ale nie właśnie za dużo żeby się nie narobiło więcej
Tak wyczytałam w gazecie i sprawdzało się!
Miałam problem przez pierwsze miesiące bo mała najadała się z jednej piersi a drugą rozsadzało!
I jak tak po trochu spuszczałam mleko to było ok:-)
moj robi 1 na dwa dni..ale jest na moim pokarmie i mowia ze moze tak byc na matki meleku...
...
mu od ubieglego tygodnia wychodzilismy na chwile do przychodni, do mamy ... na kilka chwil na werande ... a dzis tez tylko z auta na wozek i do jednego sklepu wiec max 15 min na dworze grunt zeby sie mala przyzwyczajala ... a peditra powiedziala ze jak nie ma wiekszego mrozu jak -5 to mozna werandowac i pojezdzic autem /czyli wyjscie na chwile a nei na dlugi spacer/
a , nie napisalam Ja mam Quinny