reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2009

Z tych podobno dzieci jedzą wolniej - na forum czytałam...no zobaczymy dopiero jak damy;-) ale im więcej czytam, tym lepsze opinie i polecane...wyjdzie w praniu
aventy i tommie tez mamy antykolkowe a kolki mamy...
jak dziecko ma dojrzaly uklad pokarmowy to chocby zjadlo butle powietrza to kolki by nie mialo...
a te ktore maja mniej dojrzaly to troszke wystarczy i kolka sie pojawia...
jemy leki, butelki antykolkowe uzywamy, masujemy brzuch przy kazdej zmianie pieluchy..a i tak kolki sa...
na szczescie tylko od rana do popoludnia a nie w nocy ale sa...

reklama
jak dziecko ma dojrzaly uklad pokarmowy to chocby zjadlo butle powietrza to kolki by nie mialo...
jemy leki, butelki antykolkowe uzywamy, masujemy brzuch przy kazdej zmianie pieluchy..a i tak kolki sa...

wiem, że kolki są ciężkie:baffled: a tonąćy brzytwy się chwyta...

hehe te same mam butelki i tez kolki ... i tez od rana do popoludnia w nocy naszczescie spokoj zaczyna sie koszmar od 6 rano i konczy o 15 akurat jak moj m wraca z pracy:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: i nie widzi tego co ja przezywam ( no chyba ze w weekend) bo pozniej to maly odsypia popoludniu .... zlapie go jeszcze od 22 tak do 23 wieczorna kolka i spi do 5 ... i znowu to samo.... i tak w kółko no zobaczymy dzis p[odamy pierwszy raz ten sab simplex..

cześć Dziewczynki!

odpukać, od 3 dni nie ma kolek. niestety jednak od 3 dni jest jedna kupa na całą pieluchę (po której Daniel jest cały do mycia i przebrania), a gniecie ją wiele godzin - dziś od 4 nad ranem i jeszcze nie zrobił :baffled: przez to gniecenie stęka jak stary dziadek i co chwila mu się ulewa, a po każdym większym ulaniu ma czkawkę - nienawidzę kiedy go tak czka, mam wrażenie, że się bardzo męczy :-( i nie wiem czy to przez Bebilon czy przez Bobotic, czy przez to, że często przy cycu leży (ile zje to nie wiem, ale niedużo). jak wiecie - wcześniej robił po 5-6 kupek a czasami i więcej. mam się martwić?

co do butelek - my mamy Lovi i jestem z nich zadowolona ale chętnie kupię te z Dr Brown i je także przetestuję. mam też z Aventu ale (jak już nie raz pisałam) nie jestem do nich przekonana, mają beznadziejne smoczki (Bebilon Comfort z nich nie leci, z Lovi Daniel ssie bardzo dobrze).

poza tym byliśmy wczoraj w poradni preluksacyjnej i na 28.01 mamy skierowanie na usg bioderek - póki co profilaktycznie zakładamy już nie jedną pieluchę a dwie, nie leżymy na boczku i nosimy tylko brzuszkiem do brzucha (zalecenia lekarza), bo Danielek coś za słabo odwodzi lewą nóżkę. byliśmy też u okulisty i znowu antybiotek przez 2 tygodnie - tym razem Floxal. jeśli on nie pomoże to przetykanie kanalików.

My też na kasę chorych. Skierowanie dostaliśmy przy odbiorze wypisu ze szpitala.

Ja przy wyjściu ze szpitala też miałam dość słabą morfologię- zwłaszcza hemoglobinę. Już w ciąży miałam poniżej normy, a po cesarce jeszcze mi spadło, dlatego teraz znowu łykam żelazo- Tardyferon- ale nie mam po nich zaparć, mała też nie, więc chyba ok. Dodatkowo łykam Feminatal N, bo pisze, że on jest też dla matek karmiących. Będę się musiała wybrać za jakiś czas na badanie krwi, czy ta hemoglobina się coś poprawia :nerd:.

A tak w ogóle to Bianka sie zamieniła w spiącą królewnę. Wczoraj w dzień przespała mi jedno karmienie i dzisiaj w nocy też. W dzień mi spała od 13:00 do 18:00 i musiałam ją budzić, bo jeszcze by spała, a mi cycki by eksplodowały chyba. To samo dzisiaj w nocy. Zasnęła o 21:30 i obudziła się dopiero 3:30 :szok::szok::szok:. Byłam w szoku. Ale zawsze po takim długim śnie jadła przez godzinę :szok:.
Ja jestem ciekawa, jak to jest, jak się już rezygnuje z nocnych karmień. Bo ja mam tyle tego mleka, że potem cycki twardnieją, a niby nie można do tego dopuszczać. Znowu jak odciągnąć laktatorem, to się jeszcze więcej naprodukuje. Sama nie wiem :confused::confused::confused: Może to się jakoś samo ureguluje potem :confused::confused::confused:.

Mexi ja przy Hani po prostu szłam do łazienki i odciągałam ręcznie troszkę mleka...tak aby poczuć ulgę...ale nie właśnie za dużo żeby się nie narobiło więcej:tak:
Tak wyczytałam w gazecie i sprawdzało się!
Miałam problem przez pierwsze miesiące bo mała najadała się z jednej piersi a drugą rozsadzało!
I jak tak po trochu spuszczałam mleko to było ok:-)

sab simplex 15 kropelek do kazdego posilku.

Jesli chodzi o butelki dr.Brown's to uwzam ,ze te sytem atukolkowy moze byc calkiem dobry.
Z tym ze tak jak napisala kasiekkk wszystko zalezy jak dojrzaly uklad pokarmowy ma nsz dzieciaczek. Mimo to jesli sa sklonnosci do kolek to dobra butelka z systemem antykolkowym moze zmniejszyc (nie zniwelowac) dolegliwosci.

Wiadomo ,ze zeby ssac trzeba zasysac powietrze. W butelkach dr.brown's rurka wewnatrz zasysa powietrze i specjalnymi kanalikami rozprowadza je na boki tuz pod smoczkiem. Nie wiem na ile to sie sprawdza ale wyglada ok. Ja te zdecydowalam sie na te butle ze wzgledu na lapczywosc Maxa i sie sprawdzily.

cześć Dziewczynki!

odpukać, od 3 dni nie ma kolek. niestety jednak od 3 dni jest jedna kupa na całą pieluchę (po której Daniel jest cały do mycia i przebrania), a gniecie ją wiele godzin - dziś od 4 nad ranem i jeszcze nie zrobił :baffled: przez to gniecenie stęka jak stary dziadek i co chwila mu się ulewa, a po każdym większym ulaniu ma czkawkę - nienawidzę kiedy go tak czka, mam wrażenie, że się bardzo męczy :-( i nie wiem czy to przez Bebilon czy przez Bobotic, czy przez to, że często przy cycu leży (ile zje to nie wiem, ale niedużo). jak wiecie - wcześniej robił po 5-6 kupek a czasami i więcej. mam się martwić?

co do butelek - my mamy Lovi i jestem z nich zadowolona ale chętnie kupię te z Dr Brown i je także przetestuję. mam też z Aventu ale (jak już nie raz pisałam) nie jestem do nich przekonana, mają beznadziejne smoczki (Bebilon Comfort z nich nie leci, z Lovi Daniel ssie bardzo dobrze).

poza tym byliśmy wczoraj w poradni preluksacyjnej i na 28.01 mamy skierowanie na usg bioderek - póki co profilaktycznie zakładamy już nie jedną pieluchę a dwie, nie leżymy na boczku i nosimy tylko brzuszkiem do brzucha (zalecenia lekarza), bo Danielek coś za słabo odwodzi lewą nóżkę. byliśmy też u okulisty i znowu antybiotek przez 2 tygodnie - tym razem Floxal. jeśli on nie pomoże to przetykanie kanalików.
moj robi 1 na dwa dni..ale jest na moim pokarmie i mowia ze moze tak byc na matki meleku...
co do aventu chyba sprawdza sie u wiekszych dzieci...

kurde alz te nasze maluchy musze sie umeczyc....
ja od poczatku go klade brzuchem na swoim brzuchu a tez mi sie wydaje ze salabo odwodzi jak lezy na pplecach...
usg mamy 25...

sab simplex 15 kropelek do kazdego posilku.

Jesli chodzi o butelki dr.Brown's to uwzam ,ze te sytem atukolkowy moze byc calkiem dobry.
Z tym ze tak jak napisala kasiekkk wszystko zalezy jak dojrzaly uklad pokarmowy ma nsz dzieciaczek. Mimo to jesli sa sklonnosci do kolek to dobra butelka z systemem antykolkowym moze zmniejszyc (nie zniwelowac) dolegliwosci.

Wiadomo ,ze zeby ssac trzeba zasysac powietrze. W butelkach dr.brown's rurka wewnatrz zasysa powietrze i specjalnymi kanalikami rozprowadza je na boki tuz pod smoczkiem. Nie wiem na ile to sie sprawdza ale wyglada ok. Ja te zdecydowalam sie na te butle ze wzgledu na lapczywosc Maxa i sie sprawdzily.

u nas z tymi butlami jest jeden szkopul ... bebilon jest dosc gesty i czasem zatyka smoczka !! musi mamusia pociagnac smoka zeby lecialo !!

a my wlasnie bylismy z malutka na spacerku i teraz aniolek spi :)
kupilam jej sliczne bielusie rajstopki i jutro wskakujemy w sukienke !! ciekawe jak bedzie sie prezentowac nasza gwiazda :)

a mi przy wyjsciu nikt nie zrobil morfologii....
na bank mialam anemie dlugo bo blada bylam jak sciana..
ale juz teraz zaczynam nabierac kolorow...
i sama sie lepiej czuje a wczesniej dzien w dzien bol glowy...

Ja dzien przed porodem mialam robiona morfologie i hgb wyszla 11,9 a dwa dni po porodzie bylo juz 9,8 czyli slabiutko.Mimo tego nikt mi nic nie mowi zebym lykala zelazo:no:chyba musze jednak zrobic sobie tez morfologie:tak:

Mój smoka nie chce wcale :no: na jedno to i dobrze, bo i tak nie płacze, chyba, że do karmienia ale wtedy dostaje naturalnego smoka i też w sumie czasem sie krzywi i grymasi ;)

Moj tez nie chce:no:nawet tego od butelki:no:a szkoda bo zasami mogłby sobie troche pożuć szczegolnie jak placze:tak:

U mnie to samo. Kazali mi zażywać ten cholerny tardyferon, a wiadomo, jak to jest przy zażywaniu żelaza....
Zażywam witaminy, dokładnie Prenatal, zawiera żelazo. Bo Feminatal chyba nie ma w składzie żelaza, o ile pamiętam, zażywałam go w ciąży, ten z DHA.

W tym feminatalu DHA nie ma zelaza:no:we feminatalu N jest:tak:

Ja wlasnie powystawialam swoje spodnie ciazowe na allegro:tak:dobre i pare zlotych,po co maja miejsce w szafie zajmowac.
Musze tez wrzucic troche ubranek po corci i przedewszystkim sukienke ze chrztu,moze ktoras z was bylaby zainteresowana?Miala ja tylko raz na sobie.Sprzedam za pol ceny.

reklama
u nas z tymi butlami jest jeden szkopul ... bebilon jest dosc gesty i czasem zatyka smoczka !! musi mamusia pociagnac smoka zeby lecialo !!

a my wlasnie bylismy z malutka na spacerku i teraz aniolek spi :)
kupilam jej sliczne bielusie rajstopki i jutro wskakujemy w sukienke !! ciekawe jak bedzie sie prezentowac nasza gwiazda :)
jak dluo ja werandowalas??
ja sie boje o mojego..ale chyba musze zaczac...tylkoraz go werandowalam..moja pediatra mowi ze tylko jak jest pow. 0....;/

Do góry