reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2009

oby oby,
dzieki i na razie ;-)

patrzcie jakiego maila dzisiaj dostała:-)
Witam
Przygotowuję kolejny odcinek programu "Rozmowy w toku" Ewy Drzyzgi do którego chciałabym zaprosić osoby, które mają wątpliwości dotyczące wierności swojego partnera lub maja już pewność, że zostały zdradzone, a ich partner wciąż się tego wypiera. Chcielibyśmy porozmawiać w programie o naszych podejrzeniach nie zawsze słusznych, o dowodach które zdarza się, że gromadzimy latami zanim potrafimy spojrzeć prawdzie w oczy, oraz o reakcji sprawcy naszego cierpienia na fakt, że już coś podejrzewamy lub, że znamy cała prawdę. Znalazłam ten adres mailowy na stronie naobcasach.pl i pozwoliłam sobie wysłać taką wiadomość bo może zna Pani kogoś w takiej sytuacji lub właśnie Pani ona się przytrafiła. W programie istnieje możliwość wystąpienia anonimowo, zwracamy całkowity koszt podróży, jeżeli zachodzi potrzeba zapewniamy hotel. W programie będzie brał udział psycholog który chętnie posłuży swoja rada również po zakończeniu nagrania, które nie jest na żywo. Dla osób zdecydowanych poznać prawdę na 100% możliwość przeprowadzenia badania wykrywaczem kłamstw.

Z wyrazami szacunku
Maria Terlecka:cool2:

hehehheeh poddajemy próbie swoich facetów... hehe pod wykrywacz?? :-D:-D:-D

reklama
dzieki Asiu, tak zrobie,
a z tymi witaminami K i D jak sadzisz? chyba utrzymam poki jeszcze jest jakas marna nadzieja na karmienie cycem

ja przy karmieniu mieszanym mialam k juz nie podawac a d podaje sie czy przy cycku czy na butli !
K tylko jak jest sie na cycu !

patrzcie jakiego maila dzisiaj dostała:-)
Witam
Przygotowuję kolejny odcinek programu "Rozmowy w toku" Ewy Drzyzgi do którego chciałabym zaprosić osoby, które mają wątpliwości dotyczące wierności swojego partnera lub maja już pewność, że zostały zdradzone, a ich partner wciąż się tego wypiera. Chcielibyśmy porozmawiać w programie o naszych podejrzeniach nie zawsze słusznych, o dowodach które zdarza się, że gromadzimy latami zanim potrafimy spojrzeć prawdzie w oczy, oraz o reakcji sprawcy naszego cierpienia na fakt, że już coś podejrzewamy lub, że znamy cała prawdę. Znalazłam ten adres mailowy na stronie naobcasach.pl i pozwoliłam sobie wysłać taką wiadomość bo może zna Pani kogoś w takiej sytuacji lub właśnie Pani ona się przytrafiła. W programie istnieje możliwość wystąpienia anonimowo, zwracamy całkowity koszt podróży, jeżeli zachodzi potrzeba zapewniamy hotel. W programie będzie brał udział psycholog który chętnie posłuży swoja rada również po zakończeniu nagrania, które nie jest na żywo. Dla osób zdecydowanych poznać prawdę na 100% możliwość przeprowadzenia badania wykrywaczem kłamstw.

Z wyrazami szacunku
Maria Terlecka:cool2:

Tez go dostalam !poszedl do kosza !

"
Witam

Z wyrazami szacunku
Maria Terlecka"

Asiu a z kolkami masz jakies doswiadczenia?

My podajemy Bobotic ( polski odpowiednik sab simplexu) i sie sprawdza super ! od kiedy maly dosteje go regularnie to jest spokuj i dziecko pogodne !
Zauwazylam tez ze od kiedy kupujemy malemu wode w sklepie ( zywkla banke 5 l z biedronki) to maly tez jest spokojniejszy - nasza woda jest bardzo twrda z duza iloscia kamienia pewnie to tez mu nie pasowalo.
wiec woda ze sklepu - przegotowana i bobotic i nie mam dziecka hahahaha !!!!

no pisze zeby nie podgrzewac tylko podawac letnie....

a mi chyba zanika pokarm.. ciotka powedziala ze po 6 tyg wytwarza sie plytka prod mleko na zadanie dziecka a wczesniej jest tylko zalegajace ciekawa jestem czy se sprawdzi bo jutro zaczynamy 6 tydz...
a ja z lewego sciagelam 30ml a z prawego 80...i z tego lewego cos nie chce leciec od wczoraj...:-(

i siedze jak na szpiklach czekajac na atak kolki..bo sa u nas od rana do popoludnia...

aha;-)
jeszcze są kolki? ojejku...straszne to jest
Asiu pomoz doradz :-(
mam takie pytanie do bardziej doswiadczonych mam:
minelo trzy tygodnie od porodu a moje karmienie rozkrecilo sie do sciagniec 80 ml maks
malej to srednio wystarcza, rozdrazniona jest, do tego ma kolki
wczoraj o 16 wogole mi siadl pokarm i sciaglam tylko niecale 20 ml :-(
dalam jej nan1, spi po nim pieknie i nie zwija sie tak jakby wogole kolek po modyfik nie miala...
co ja mam robic? przejsc na modyfik ? mieszac?
jestem podlamana ciezka noc :-( heeelp

też tak miałam i przeszłam na modyfikowane i kolki zniknęły po mieszance;-)
Mały śpi, kolek nie ma - jakiś plus!

Kupiłam mu dziś 6 puszek mleczka. Byłam u pediatry, żeby właśnie dała recepty na mleczko i mowiłam jej o kupach - SĄ JAK NAJBARDZIEJ NORMALNE! zielone kupy świadczą o tym, że mleczko jest mocno zwitaminizowane,a jeśli dochodzi do tego żelazo dawane małemu w syropie to już w ogóle!! więc kupy ok:-D
Posprzatałam, obiad ugotowałam, zakupy zrobiłam, piorę teraz i w ogóle zaje gosposia ze mnie:-D:-D

ja przy karmieniu mieszanym mialam k juz nie podawac a d podaje sie czy przy cycku czy na butli !
K tylko jak jest sie na cycu !

My podajemy Bobotic ( polski odpowiednik sab simplexu) i sie sprawdza super ! od kiedy maly dosteje go regularnie to jest spokuj i dziecko pogodne !
Zauwazylam tez ze od kiedy kupujemy malemu wode w sklepie ( zywkla banke 5 l z biedronki) to maly tez jest spokojniejszy - nasza woda jest bardzo twrda z duza iloscia kamienia pewnie to tez mu nie pasowalo.

dzieki dziewczyny, kochane jestescie, czyli jest nadzieja na karmienie i kolki :)
poprobuje powolutku te sposoby
wieeelkie dzieeeki od zmeczonej maminki :happy:
a juz mialam z domu uciekac :-D

Witam,u nas dzisiaj ciezka noc:-(maly mial bolesci i to chyba kolka:-(prezyl sie i plakal niemilosiernie.Poszedl spac o 21,pierwsza pobudka byla o 12:00,potem o 2,4,6 i przy tym bylo najwiecej placzu choc zasypial po okolo pol godzinie

u mnie tak się budzi co noc :confused2:

czesc laseczki......... powoli wracam do swiata zywych:) choc dzis mialam paskudna noc..... mala jak obudzila sie o 1 tak do 5 a w zasadzie prawie do 6 nici ze spania... nie plakala tylko strasznie marudzila i na rekach tylko bylo ok....oczywiscie nie na jarka tylko na moich i zarzygala mi sie ze 2 razy?!!!!! za lapczywie ciagnie cycka......:-) a ja bylam tak padnieta ze juz nawet sie poplakalam z tego wszystkiego......... ukrywajac te moje glupie lzy przed jarkiem:wściekła/y::baffled: no ale teraz juz jest troszke lepiej......spi cholera mala............ musze ja dzis chyba przetrzymac troszke zeby mi znow nie szalala z nocy....

swoja droga.. wczoraj wrocilam od mamy ze wsi i tam mala w nocy tylko na jedzenie sie budzila i szla spac dalej a jak wroci;ismy tu to od razu jakies cyrki,,,,,,,,,,, masakra.czasami sobie mysle ze chyba nie jestem dobra matka........:zawstydzona/y::zawstydzona/y:

ostatnio też miałam złe dni i chodziłam i ryczałam. i co chwila się żaliłam to swoim rodzicóm to mężowi że chyba jestem złą matką bo już nie daję rady!
ale macie rację - to wszystko przez zmęczenie.

święta racja! wyobraźcie sobie, że odkąd podaję bobotic, 2 razy dziennie bebilon comfort na kolki (czyli od 2 dni) nie ma Danielek kolek! tfu-tfu... odpukuję w niemalowane.
a co do wody to my od początku karmimy mleczkiem na przegotowanej wodzie żywiec niegazowany.

Ale to chyba jeszcze połog... mi tez juz przeszla wydzielina najgorsza i potem poleciala taka krew czerwona jak na okres i teraz sie konczy ale ja mysle ze to połogowa wydzielina i oczywiscie rowniez nie karmie piersia...
Hm no ja miałam tydzień przerwy w krwawieniu aż tu dziś pół podpaski krewki. Nie jakaś żywa krew choć z początku była czerwona, ale potem brązowa na podpasce. Nie znam się kurcze na tym wszystkim i nie odróżnię połogu od @, ale boli brzuszek jak na @.

Sporo przerwe czyli ile ? Ja skonczylam krwawic po 3 tygodniach ! Poznije mialam pobolewania a 11 stycznia czyli dokladnie 8 tyg po porodzie dostalam miesiaczke i leci ze mnie jak ze swinie doslownie - rzez!:baffled: Juz mi sie normuje ale do wczoraj nie wyrabialam z tamponami i podpaskami !:baffled::szok:

Wlasnie dostalam okres musze wam napisac !
tydzien. Krwawilam 4 tyg dziennie, tydz przerwy i dzis znow. Ale nie mocno;-) Wiec nie wiem czy to okres czy nie. Czytalam w necie, ze jak sie nie karmi cycem to nawet po 5 tyg od porodu mozna dostac okres.

reklama
tydzien. Krwawilam 4 tyg dziennie, tydz przerwy i dzis znow. Ale nie mocno;-) Wiec nie wiem czy to okres czy nie. Czytalam w necie, ze jak sie nie karmi cycem to nawet po 5 tyg od porodu mozna dostac okres.

NO u mnie jak przyszeld okres to wiedzialm ze to to ,zaczela sie od brunatnej wydzieliny a pozniej juz zywa krew i to bardzo obfita !No i krwawie juz 4 dzien wiec u mnie to na bank miesiaczka!

Hm no ja miałam tydzień przerwy w krwawieniu aż tu dziś pół podpaski krewki. Nie jakaś żywa krew choć z początku była czerwona, ale potem brązowa na podpasce. Nie znam się kurcze na tym wszystkim i nie odróżnię połogu od @, ale boli brzuszek jak na @.

Ja mialam 5 dni przerwy w pologu i tez sie cieszylam ze juz koniec ,ale poznije zas zaczelam sie czyscic delikatnie! wydaje mi sie ze byc moze u ciebie to jeszcze polog prawda jest taka ze polog trwa 6 tyg !zobaczysz jak sie rozwinie u ciebie ja wiedzialam ze to to !

Do góry