reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

oby oby,
dzieki i na razie ;-)

patrzcie jakiego maila dzisiaj dostała:-)
Witam
Przygotowuję kolejny odcinek programu "Rozmowy w toku" Ewy Drzyzgi do którego chciałabym zaprosić osoby, które mają wątpliwości dotyczące wierności swojego partnera lub maja już pewność, że zostały zdradzone, a ich partner wciąż się tego wypiera. Chcielibyśmy porozmawiać w programie o naszych podejrzeniach nie zawsze słusznych, o dowodach które zdarza się, że gromadzimy latami zanim potrafimy spojrzeć prawdzie w oczy, oraz o reakcji sprawcy naszego cierpienia na fakt, że już coś podejrzewamy lub, że znamy cała prawdę. Znalazłam ten adres mailowy na stronie naobcasach.pl i pozwoliłam sobie wysłać taką wiadomość bo może zna Pani kogoś w takiej sytuacji lub właśnie Pani ona się przytrafiła. W programie istnieje możliwość wystąpienia anonimowo, zwracamy całkowity koszt podróży, jeżeli zachodzi potrzeba zapewniamy hotel. W programie będzie brał udział psycholog który chętnie posłuży swoja rada również po zakończeniu nagrania, które nie jest na żywo. Dla osób zdecydowanych poznać prawdę na 100% możliwość przeprowadzenia badania wykrywaczem kłamstw.

Z wyrazami szacunku
Maria Terlecka:cool2:

hehehheeh poddajemy próbie swoich facetów... hehe pod wykrywacz?? :-D:-D:-D

reklama
dzieki Asiu, tak zrobie,
a z tymi witaminami K i D jak sadzisz? chyba utrzymam poki jeszcze jest jakas marna nadzieja na karmienie cycem

ja przy karmieniu mieszanym mialam k juz nie podawac a d podaje sie czy przy cycku czy na butli !
K tylko jak jest sie na cycu !

patrzcie jakiego maila dzisiaj dostała:-)
Witam
Przygotowuję kolejny odcinek programu "Rozmowy w toku" Ewy Drzyzgi do którego chciałabym zaprosić osoby, które mają wątpliwości dotyczące wierności swojego partnera lub maja już pewność, że zostały zdradzone, a ich partner wciąż się tego wypiera. Chcielibyśmy porozmawiać w programie o naszych podejrzeniach nie zawsze słusznych, o dowodach które zdarza się, że gromadzimy latami zanim potrafimy spojrzeć prawdzie w oczy, oraz o reakcji sprawcy naszego cierpienia na fakt, że już coś podejrzewamy lub, że znamy cała prawdę. Znalazłam ten adres mailowy na stronie naobcasach.pl i pozwoliłam sobie wysłać taką wiadomość bo może zna Pani kogoś w takiej sytuacji lub właśnie Pani ona się przytrafiła. W programie istnieje możliwość wystąpienia anonimowo, zwracamy całkowity koszt podróży, jeżeli zachodzi potrzeba zapewniamy hotel. W programie będzie brał udział psycholog który chętnie posłuży swoja rada również po zakończeniu nagrania, które nie jest na żywo. Dla osób zdecydowanych poznać prawdę na 100% możliwość przeprowadzenia badania wykrywaczem kłamstw.

Z wyrazami szacunku
Maria Terlecka:cool2:

Tez go dostalam !poszedl do kosza !

"
Witam

Z wyrazami szacunku
Maria Terlecka"

Asiu a z kolkami masz jakies doswiadczenia?

My podajemy Bobotic ( polski odpowiednik sab simplexu) i sie sprawdza super ! od kiedy maly dosteje go regularnie to jest spokuj i dziecko pogodne !
Zauwazylam tez ze od kiedy kupujemy malemu wode w sklepie ( zywkla banke 5 l z biedronki) to maly tez jest spokojniejszy - nasza woda jest bardzo twrda z duza iloscia kamienia pewnie to tez mu nie pasowalo.
wiec woda ze sklepu - przegotowana i bobotic i nie mam dziecka hahahaha !!!!

no pisze zeby nie podgrzewac tylko podawac letnie....

a mi chyba zanika pokarm.. ciotka powedziala ze po 6 tyg wytwarza sie plytka prod mleko na zadanie dziecka a wczesniej jest tylko zalegajace ciekawa jestem czy se sprawdzi bo jutro zaczynamy 6 tydz...
a ja z lewego sciagelam 30ml a z prawego 80...i z tego lewego cos nie chce leciec od wczoraj...:-(

i siedze jak na szpiklach czekajac na atak kolki..bo sa u nas od rana do popoludnia...

aha;-)
jeszcze są kolki? ojejku...straszne to jest
Asiu pomoz doradz :-(
mam takie pytanie do bardziej doswiadczonych mam:
minelo trzy tygodnie od porodu a moje karmienie rozkrecilo sie do sciagniec 80 ml maks
malej to srednio wystarcza, rozdrazniona jest, do tego ma kolki
wczoraj o 16 wogole mi siadl pokarm i sciaglam tylko niecale 20 ml :-(
dalam jej nan1, spi po nim pieknie i nie zwija sie tak jakby wogole kolek po modyfik nie miala...
co ja mam robic? przejsc na modyfik ? mieszac?
jestem podlamana ciezka noc :-( heeelp

też tak miałam i przeszłam na modyfikowane i kolki zniknęły po mieszance;-)
Mały śpi, kolek nie ma - jakiś plus!

Kupiłam mu dziś 6 puszek mleczka. Byłam u pediatry, żeby właśnie dała recepty na mleczko i mowiłam jej o kupach - SĄ JAK NAJBARDZIEJ NORMALNE! zielone kupy świadczą o tym, że mleczko jest mocno zwitaminizowane,a jeśli dochodzi do tego żelazo dawane małemu w syropie to już w ogóle!! więc kupy ok:-D
Posprzatałam, obiad ugotowałam, zakupy zrobiłam, piorę teraz i w ogóle zaje gosposia ze mnie:-D:-D

ja przy karmieniu mieszanym mialam k juz nie podawac a d podaje sie czy przy cycku czy na butli !
K tylko jak jest sie na cycu !

My podajemy Bobotic ( polski odpowiednik sab simplexu) i sie sprawdza super ! od kiedy maly dosteje go regularnie to jest spokuj i dziecko pogodne !
Zauwazylam tez ze od kiedy kupujemy malemu wode w sklepie ( zywkla banke 5 l z biedronki) to maly tez jest spokojniejszy - nasza woda jest bardzo twrda z duza iloscia kamienia pewnie to tez mu nie pasowalo.

dzieki dziewczyny, kochane jestescie, czyli jest nadzieja na karmienie i kolki :)
poprobuje powolutku te sposoby
wieeelkie dzieeeki od zmeczonej maminki :happy:
a juz mialam z domu uciekac :-D

Witam,u nas dzisiaj ciezka noc:-(maly mial bolesci i to chyba kolka:-(prezyl sie i plakal niemilosiernie.Poszedl spac o 21,pierwsza pobudka byla o 12:00,potem o 2,4,6 i przy tym bylo najwiecej placzu choc zasypial po okolo pol godzinie

u mnie tak się budzi co noc :confused2:

czesc laseczki......... powoli wracam do swiata zywych:) choc dzis mialam paskudna noc..... mala jak obudzila sie o 1 tak do 5 a w zasadzie prawie do 6 nici ze spania... nie plakala tylko strasznie marudzila i na rekach tylko bylo ok....oczywiscie nie na jarka tylko na moich i zarzygala mi sie ze 2 razy?!!!!! za lapczywie ciagnie cycka......:-) a ja bylam tak padnieta ze juz nawet sie poplakalam z tego wszystkiego......... ukrywajac te moje glupie lzy przed jarkiem:wściekła/y::baffled: no ale teraz juz jest troszke lepiej......spi cholera mala............ musze ja dzis chyba przetrzymac troszke zeby mi znow nie szalala z nocy....

swoja droga.. wczoraj wrocilam od mamy ze wsi i tam mala w nocy tylko na jedzenie sie budzila i szla spac dalej a jak wroci;ismy tu to od razu jakies cyrki,,,,,,,,,,, masakra.czasami sobie mysle ze chyba nie jestem dobra matka........:zawstydzona/y::zawstydzona/y:

ostatnio też miałam złe dni i chodziłam i ryczałam. i co chwila się żaliłam to swoim rodzicóm to mężowi że chyba jestem złą matką bo już nie daję rady!
ale macie rację - to wszystko przez zmęczenie.

święta racja! wyobraźcie sobie, że odkąd podaję bobotic, 2 razy dziennie bebilon comfort na kolki (czyli od 2 dni) nie ma Danielek kolek! tfu-tfu... odpukuję w niemalowane.
a co do wody to my od początku karmimy mleczkiem na przegotowanej wodzie żywiec niegazowany.

Ale to chyba jeszcze połog... mi tez juz przeszla wydzielina najgorsza i potem poleciala taka krew czerwona jak na okres i teraz sie konczy ale ja mysle ze to połogowa wydzielina i oczywiscie rowniez nie karmie piersia...
Hm no ja miałam tydzień przerwy w krwawieniu aż tu dziś pół podpaski krewki. Nie jakaś żywa krew choć z początku była czerwona, ale potem brązowa na podpasce. Nie znam się kurcze na tym wszystkim i nie odróżnię połogu od @, ale boli brzuszek jak na @.

Sporo przerwe czyli ile ? Ja skonczylam krwawic po 3 tygodniach ! Poznije mialam pobolewania a 11 stycznia czyli dokladnie 8 tyg po porodzie dostalam miesiaczke i leci ze mnie jak ze swinie doslownie - rzez!:baffled: Juz mi sie normuje ale do wczoraj nie wyrabialam z tamponami i podpaskami !:baffled::szok:

Wlasnie dostalam okres musze wam napisac !
tydzien. Krwawilam 4 tyg dziennie, tydz przerwy i dzis znow. Ale nie mocno;-) Wiec nie wiem czy to okres czy nie. Czytalam w necie, ze jak sie nie karmi cycem to nawet po 5 tyg od porodu mozna dostac okres.

reklama
tydzien. Krwawilam 4 tyg dziennie, tydz przerwy i dzis znow. Ale nie mocno;-) Wiec nie wiem czy to okres czy nie. Czytalam w necie, ze jak sie nie karmi cycem to nawet po 5 tyg od porodu mozna dostac okres.

NO u mnie jak przyszeld okres to wiedzialm ze to to ,zaczela sie od brunatnej wydzieliny a pozniej juz zywa krew i to bardzo obfita !No i krwawie juz 4 dzien wiec u mnie to na bank miesiaczka!

Hm no ja miałam tydzień przerwy w krwawieniu aż tu dziś pół podpaski krewki. Nie jakaś żywa krew choć z początku była czerwona, ale potem brązowa na podpasce. Nie znam się kurcze na tym wszystkim i nie odróżnię połogu od @, ale boli brzuszek jak na @.

Ja mialam 5 dni przerwy w pologu i tez sie cieszylam ze juz koniec ,ale poznije zas zaczelam sie czyscic delikatnie! wydaje mi sie ze byc moze u ciebie to jeszcze polog prawda jest taka ze polog trwa 6 tyg !zobaczysz jak sie rozwinie u ciebie ja wiedzialam ze to to !

Do góry