reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2009

reklama
Natalka....
Lenka ma juz prawie 2 miesiace wow, kiedy to minelo...
powiedz jak sie dogadujecie? :)
też się zastanawiam kiedy to minęło
Lenka jest już duża i mądra a raczej cwana
prowadzi ze sobą debaty typu aaa,ooo,eee, gggg itd:-D
piszczy jak się śmieje
wodzi za nami wzrokiem chyba zaczyna poznawać nas po głosie w ogóle reaguje na głos:tak:
fajna Laseczka tylko żeby jeszcze czasem spała w dzień:-D
to tez zmienilas na modyfikowane?
a ma Mala kolki czy nie?
moja po tym modyfikwoanym nawet kolek nie ma ....
musze sie zdecydowac... troche mi zal
tyle sie czyta ze nie ma jak cycek ...
nie ma kolek
czasem daję jej infacol i karmię z butelek dr brown's które moim zdaniem są super:tak:
mleka modyfikowane robione są na wzór maminego mleka
my jedziemy prawie od początku i jest super-mała ma drugą brodę:-D i jest najedzona:-D
mi kazala podawac ale ponoc tylko k sie podaje bo te witaminy sa w pokarmie

moj je 100 ml a czsami 120ml !!! wiec robie 120 ml zawsze juz ma miesiac prawie skonczony... i je około 8 razy na dobe ...
moja po nocy wciąga 160 ml:-D nie wiem po kim to takie żarte:tak:

no niestety ale my sie meczymy z kolkami troche i wzdeciami.... ale juz znajomy wysłał sab simplex :)

wierze ze pomoze bo jak nie to zalamka i trzeba bedzie czekac,,, az samo minie kiedys :(

te kolki to straszne cholerstwo :wściekła/y:
ja mam espumicol dla dzidizi pantex lda siebie
diete tez mam
i kiepsko to pomaga...
czyatalam o tym sab simplex, napisz pozniej czy skuteczne, jak tak to tez bede sciagac

mleka modyfikowane robione są na wzór maminego mleka
my jedziemy prawie od początku i jest super-mała ma drugą brodę:-D i jest najedzona:-D

moja po nocy wciąga 160 ml:-D nie wiem po kim to takie żarte:tak:
hehe ale moj nie ma miesiaca wiec poczekaj poczekaj az bedzie w lenki wieku ciekawe ile bedzie jadl juz sie boje heheheh

hehe ale moj nie ma miesiaca wiec poczekaj poczekaj az bedzie w lenki wieku ciekawe ile bedzie jadl juz sie boje heheheh
Lenka w 3 tyg jadła po 90-110 ml i położna kazała nam ją głodzić i tyle nie dawać żeby żołądka nie rozepchać:szok:
nie przeszło bo by się chyba na śmierć zadarła jakbym jej jeść nie dała:tak:

a jam do uzupełnienia wielką księgę maleństwa ale jakoś weny mi brak
idę pranko powiesić

Ostatnia edycja:
Nie kazdy :no: hehehe

NO kazdy nie kazdy ! moj to chyba robi wszystko w domu czasami lepiej niz ja i przy dzieciach tez wszystko jak trzeba zrobi! Nie ma ze boli !

Asiu pomoz doradz :-(
mam takie pytanie do bardziej doswiadczonych mam:
minelo trzy tygodnie od porodu a moje karmienie rozkrecilo sie do sciagniec 80 ml maks
malej to srednio wystarcza, rozdrazniona jest, do tego ma kolki
wczoraj o 16 wogole mi siadl pokarm i sciaglam tylko niecale 20 ml :-(
dalam jej nan1, spi po nim pieknie i nie zwija sie tak jakby wogole kolek po modyfik nie miala...
co ja mam robic? przejsc na modyfik ? mieszac?
jestem podlamana ciezka noc :-( heeelp

Kochana wiem ze ci ciezko ! Ja bylam na karmieniu mieszanym ! Teraz nie mam juz nic w piersiach doslwonie wiec od 3 dni jestem juz butelkowa mama ! Powiem ci tak ,proboj bo jezeli mala chce cyca warto zeby zawsze cos z niego zjadla ! Moze masz za malo pokarmu wiec dokarmiaj mala ale z cyca nie rezygnuj odrazu ! Ja pociagnelam tak 2 miesiace ! I ciesze sie bo maly zawsze cos tam sobie sciagnol ! szkoda jak masz w piersiach pokarm aby sie ci spalał ! lepiej jak mala go sciagnie i albo zacznie go przybywac wiecej albo zaniknie sam jak u mnie !Moja rada !Ja tak bym to rozwiazala ! Moze jeszcze jakas mamusia ci doradzi! Inna sprawa jak bys pokarmu nie miala albo mala nie chciala cyca ssac ! ale ona chce i ty tez tego troszke masz wiec po co ma sie marnowac?Zawsze dobrze jak dziecko cos sciagnie i troche tych przeciwciac lyknie od ciebie!Decyzje juz pozostawiam tobie !

Aśka-masz rację-szkoda patelni:tak:

NO meza tez meza tez Natalka hahahah

moja mala chce z piersi ale jest strasznie rozzalona po tym karmieniu :-(
kurcze tyle pisza zeby karmic cycem mam wyrzuty,
czy jak sie przestawi na modyfi to podaje sie tezwitaminy K i D? czy one sa juz w pokarmie?
rozzalona jest bo nie dojada byc moze ,wiec dokarmiaj mleczkiem ale cycka tez dawaj!

reklama
co prubuje odlozyc to jeszcze wiekrzy placz az sie dusi z tego placzu ooo wypluł monia to znak ze sen jest blisko ok lece cos porobic dziewczynki 3 majcie sie !!! zycze kazdj cierpiliwosci....a mi tez czasem chce sie plakac.... jak juz padam z sil .... ale poczatki sa najgorsze pozniej bedzie juz tylko suuuper:-)

Do góry