reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2009

też się zastanawiam kiedy to minęło
Lenka jest już duża i mądra a raczej cwana
prowadzi ze sobą debaty typu aaa,ooo,eee, gggg itd:-D
piszczy jak się śmieje
wodzi za nami wzrokiem chyba zaczyna poznawać nas po głosie w ogóle reaguje na głos:tak:
fajna Laseczka tylko żeby jeszcze czasem spała w dzień:-D

nie ma kolek
czasem daję jej infacol i karmię z butelek dr brown's które moim zdaniem są super:tak:
mleka modyfikowane robione są na wzór maminego mleka
my jedziemy prawie od początku i jest super-mała ma drugą brodę:-D i jest najedzona:-D

moja po nocy wciąga 160 ml:-D nie wiem po kim to takie żarte:tak:

ojej 160 :szok: ja mam butelke tommy tipee fajna bo mala nie pogniewala sie na cyca, ale strasznie szybko z niej leci, ze nie nadaza przelykac a ponoc antykolkowa i jak cyc
nie wiem czy tak powinno byc, nie jest peknieta ani nic

reklama
NO kazdy nie kazdy ! moj to chyba robi wszystko w domu czasami lepiej niz ja i przy dzieciach tez wszystko jak trzeba zrobi! Nie ma ze boli !

Kochana wiem ze ci ciezko ! Ja bylam na karmieniu mieszanym ! Teraz nie mam juz nic w piersiach doslwonie wiec od 3 dni jestem juz butelkowa mama ! Powiem ci tak ,proboj bo jezeli mala chce cyca warto zeby zawsze cos z niego zjadla ! Moze masz za malo pokarmu wiec dokarmiaj mala ale z cyca nie rezygnuj odrazu ! Ja pociagnelam tak 2 miesiace ! I ciesze sie bo maly zawsze cos tam sobie sciagnol ! szkoda jak masz w piersiach pokarm aby sie ci spalał ! lepiej jak mala go sciagnie i albo zacznie go przybywac wiecej albo zaniknie sam jak u mnie !Moja rada !Ja tak bym to rozwiazala ! Moze jeszcze jakas mamusia ci doradzi! Inna sprawa jak bys pokarmu nie miala albo mala nie chciala cyca ssac ! ale ona chce i ty tez tego troszke masz wiec po co ma sie marnowac?Zawsze dobrze jak dziecko cos sciagnie i troche tych przeciwciac lyknie od ciebie!Decyzje juz pozostawiam tobie !

NO meza tez meza tez Natalka hahahah

rozzalona jest bo nie dojada byc moze ,wiec dokarmiaj mleczkiem ale cycka tez dawaj!

dzieki Asiu, tak zrobie,
a z tymi witaminami K i D jak sadzisz? chyba utrzymam poki jeszcze jest jakas marna nadzieja na karmienie cycem

co prubuje odlozyc to jeszcze wiekrzy placz az sie dusi z tego placzu ooo wypluł monia to znak ze sen jest blisko ok lece cos porobic dziewczynki 3 majcie sie !!! zycze kazdj cierpiliwosci....a mi tez czasem chce sie plakac.... jak juz padam z sil .... ale poczatki sa najgorsze pozniej bedzie juz tylko suuuper:-)

oby oby,
dzieki i na razie ;-)

patrzcie jakiego maila dzisiaj dostała:-)
Witam
Przygotowuję kolejny odcinek programu "Rozmowy w toku" Ewy Drzyzgi do którego chciałabym zaprosić osoby, które mają wątpliwości dotyczące wierności swojego partnera lub maja już pewność, że zostały zdradzone, a ich partner wciąż się tego wypiera. Chcielibyśmy porozmawiać w programie o naszych podejrzeniach nie zawsze słusznych, o dowodach które zdarza się, że gromadzimy latami zanim potrafimy spojrzeć prawdzie w oczy, oraz o reakcji sprawcy naszego cierpienia na fakt, że już coś podejrzewamy lub, że znamy cała prawdę. Znalazłam ten adres mailowy na stronie naobcasach.pl i pozwoliłam sobie wysłać taką wiadomość bo może zna Pani kogoś w takiej sytuacji lub właśnie Pani ona się przytrafiła. W programie istnieje możliwość wystąpienia anonimowo, zwracamy całkowity koszt podróży, jeżeli zachodzi potrzeba zapewniamy hotel. W programie będzie brał udział psycholog który chętnie posłuży swoja rada również po zakończeniu nagrania, które nie jest na żywo. Dla osób zdecydowanych poznać prawdę na 100% możliwość przeprowadzenia badania wykrywaczem kłamstw.

Z wyrazami szacunku
Maria Terlecka:cool2:

NO kazdy nie kazdy ! moj to chyba robi wszystko w domu czasami lepiej niz ja i przy dzieciach tez wszystko jak trzeba zrobi! Nie ma ze boli !

Kochana wiem ze ci ciezko ! Ja bylam na karmieniu mieszanym ! Teraz nie mam juz nic w piersiach doslwonie wiec od 3 dni jestem juz butelkowa mama ! Powiem ci tak ,proboj bo jezeli mala chce cyca warto zeby zawsze cos z niego zjadla ! Moze masz za malo pokarmu wiec dokarmiaj mala ale z cyca nie rezygnuj odrazu ! Ja pociagnelam tak 2 miesiace ! I ciesze sie bo maly zawsze cos tam sobie sciagnol ! szkoda jak masz w piersiach pokarm aby sie ci spalał ! lepiej jak mala go sciagnie i albo zacznie go przybywac wiecej albo zaniknie sam jak u mnie !Moja rada !Ja tak bym to rozwiazala ! Moze jeszcze jakas mamusia ci doradzi! Inna sprawa jak bys pokarmu nie miala albo mala nie chciala cyca ssac ! ale ona chce i ty tez tego troszke masz wiec po co ma sie marnowac?Zawsze dobrze jak dziecko cos sciagnie i troche tych przeciwciac lyknie od ciebie!Decyzje juz pozostawiam tobie !

NO meza tez meza tez Natalka hahahah

rozzalona jest bo nie dojada byc moze ,wiec dokarmiaj mleczkiem ale cycka tez dawaj!

Asiu a z kolkami masz jakies doswiadczenia?

no moja panna spi od 12,,,,,,,,,,ale pewnie sie zaraz na cyca obudzi bo jadla ok 11;30 ,,,,,,,dobrze ze cyce nadarzaja nabierac........... choc mialam taki dzien gdzie jakos mala caly czas chciala byc przy cycu wiec jak przychodzila pora karmienia wlasiwego to jej w tym cycky bylo za malo,,,,,,,, i wtedy 1szy raz dalam jej mieszanke,.,,( mam ja tak na wszelki wypadek.......) na szczescie to tylko jednorazowy epizod........ i oby tak pozostaleo............ ok uciekam ... buziaczki:)

czesc laseczki......... powoli wracam do swiata zywych:) choc dzis mialam paskudna noc..... mala jak obudzila sie o 1 tak do 5 a w zasadzie prawie do 6 nici ze spania... nie plakala tylko strasznie marudzila i na rekach tylko bylo ok....oczywiscie nie na jarka tylko na moich i zarzygala mi sie ze 2 razy?!!!!! za lapczywie ciagnie cycka......:-) a ja bylam tak padnieta ze juz nawet sie poplakalam z tego wszystkiego......... ukrywajac te moje glupie lzy przed jarkiem:wściekła/y::baffled: no ale teraz juz jest troszke lepiej......spi cholera mala............ musze ja dzis chyba przetrzymac troszke zeby mi znow nie szalala z nocy....

swoja droga.. wczoraj wrocilam od mamy ze wsi i tam mala w nocy tylko na jedzenie sie budzila i szla spac dalej a jak wroci;ismy tu to od razu jakies cyrki,,,,,,,,,,, masakra.czasami sobie mysle ze chyba nie jestem dobra matka........:zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Nawet tak nie mysl !Jak nie jestes dobra matka ? dla swojego dziecka jestes ta najlepsza ! no bo w dupe dam !

I tez mi sie wydaje ze mala jest porostu wyspana o w nocy nie bardzo chce spac ! Sproboj ja przetrzymac po poludniu lub pod wieczor !!!!! U nas to pomoglo ! i maly zasypia 22 i dzisiaj spal do 4.30 bez jedzenia a ja jak w zegarku obudzilam sie o 3 aby go nakarmic patrze spi !!!! Se mysle i tak ladnie je to poszlam w kime dalej !

ojej 160 :szok: ja mam butelke tommy tipee fajna bo mala nie pogniewala sie na cyca, ale strasznie szybko z niej leci, ze nie nadaza przelykac a ponoc antykolkowa i jak cyc
nie wiem czy tak powinno byc, nie jest peknieta ani nic

a smoczek jaki masz ? moze na kaszki albo wiekszy rozmiar??? Mleczko powinno kapac kropelkami powoli jak sie przechyli butle ! jak za duzo leci to dziecko zacznie lykac tez powietrze !i nie bedzie nadanzac z polykaniem !Moze rozmiar smoczka jest wiekszy niz 0-3???

reklama
Nawet tak nie mysl !Jak nie jestes dobra matka ? dla swojego dziecka jestes ta najlepsza ! no bo w dupe dam !

a smoczek jaki masz ? moze na kaszki albo wiekszy rozmiar??? Mleczko powinno kapac kropelkami powoli jak sie przechyli butle ! jak za duzo leci to dziecko zacznie lykac tez powietrze !i nie bedzie nadanzac z polykaniem !Moze rozmiar smoczka jest wiekszy niz 0-3???

no wlasnie 0-3 i ma dwie malutkie dziurki, wyglada ok

Do góry