reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2009

Ja miałam sporą przerwę w krwawieniu a teraz jeszcze nic się nie rozkręciło, więc sama jeszcze nie wiem czy to @. Na razie samopoczucie jak na @ właśnie.

Sporo przerwe czyli ile ? Ja skonczylam krwawic po 3 tygodniach ! Poznije mialam pobolewania a 11 stycznia czyli dokladnie 8 tyg po porodzie dostalam miesiaczke i leci ze mnie jak ze swinie doslownie - rzez!:baffled: Juz mi sie normuje ale do wczoraj nie wyrabialam z tamponami i podpaskami !:baffled::szok:

Wlasnie dostalam okres musze wam napisac !

My też na Nutramigenie jedziemy, ale od jakichś 2 dni przestał smakować. Dodajemy do niego trochę "cycowego" i jest lepiej. Dziś zauważyłam ciekawą rzecz z tym mlekiem - podgrzałam do 60 st. bo szliśmy do lekarza i wiedziałam, że zaraz będzie głodna a tam nie ma jak podgrzać. Więc żeby nie wystygło zrobiłam nieco cieplejsze. I mi się zważyło! Normalnie zrobił mi się serek i serwatka - zdarzyło Wam się coś takiego? W szoku byłam. I teraz nie wiem co zrobić, żeby mi przez te 15 minut spaceru na mrozie mleko nie marzło :-( Przecież nie dam jej zimnego :-(

Nie grzej w mikrofali! Wiem, że się powtarzam... A wodę można mieć w kubeczku obok i dolewać co jakiś czas przecież.
My z oczkami wygraliśmy już prawie - smarujemy mlekiem z cyca. Dwie, trzy krople na wacik czy pieluchę i przecieram. Działa lepiej niż wszystkie leki, które nam dali na to. Lekarka postraszyła, że zapalenia i "żółte" w oczku może trwać nawet do roku - jak pomyślę że dopiero za 10,5 miesiąca ktoś Misi zajrzy w oczy to mnie trafia! Jak pojedziemy do Polski to koniecznie musimy iść do okulisty dziecięcego:tak:

U nas daję się 5 kropli z D3. I tak do 2 roku, albo dłużej jeśli dziecko nie ma kontaktu ze słońcem. A i tak boję się, że za mało kropli dostaje, bo część z tego wypluwa...

Mleczka nie mozna podgrzewacz nalezy je rozrabiac w cieplej wodzie ,wiec lepiej zagrzac sama wode i mleczko wsypac przed jedzeniem !!!!!! Wogole mleka nie nalezy podawac dziecku jak jest rozrobione dluzej niz godzina !!!Po godzinie nalezy wylac mleczko !Trzeba o tym pamietac bo mozna przyprawidz dziecku boli brzuszka!

Pieknie mala twoja wazy !!!! to juz masz co dzwigac!

Ja tam zawsze podgrzewalam wode w mikrofali 20 sekund i podgrzana woda !! pozniej wsypuje mleczko i zrobione ! Tak robilam z Patrykiem i z Fifolem tez sie sprawdza!

I bardzo dobrze ze dajesz duza dawke wit d3 ! My mamy teraz 3 krople ale ja bede dawac 4 !!!:tak:

ja wczoraj mialam fatalny dzien!!! mala w ogole nie spala w dzien az do 23!!!!!!!!
co 5 min wrzeszczala jakby ktos ja ze skory obdzieral!!!!! co przestala po chwili znow. jak jadla z poczatku bylo ok a pozniej tez wrzesczala skakala wyginala sie dziwnie przelykala! koszmar! az o 22 pojechalismy do szpitala na izbe przyjec! stwierdzilam ze lepeij niech ja zbadaja czy wszystko ok bo to bardzo nie naturalne jej zachowanie a nie chce miec wyrzutow sumienia ze dziecku nie pomoglam i marnowalam czas! w szpitalu okazalo sie ze ok. mala miala drobna kolke bo jest strasznym lapczywcem i jak na poczatku zassa butelke o mnostwo powietrza łyka!!! i po prostu mamy uwazac...jak minie jej faza lapczywosci odstawic od butelki az do odbicia i pozniej podac reszte ponadto jest strasznie nadpobudonym dzieckim i bardzo ruchliwym! w razie taich atakow dostalismy przykazanie na czopki ktore ja troche uspokoja! a teraz druga czesc tego co sie dzialo!!!

po 17 szlam z mezem do tego mieszkania co w nim mieszkalismy po reszte rzeczy. wlasciciel szedl z nami wraz ze swoja kobieta gdyz jego byla zona nie chciala go wpuscic do domu jak przez judasz widziala ze to on wiecwczoraj my sie wystawilismy! akcja zaczela sie od momentu jak zobaczyla ta babka ze jej byly maz przyszedl ze swoja kobieta! najpierw nie chciala jej wpuscic do domu pozniej wyzywala od flondr a na koniec pchnela ja na szafy! powiedziala ze moze ona byc w domu gdy jej ex jest a jak on wychodzi ona musi razem z nim. moje rzeczy wszystkie pochowala gdzies ze mialam pelne rece roboty w ich odnajdywaniu! juz nie mowiac ze zuzyla moje zrodki czystosci i garnki chciala przywlaszczyc!!!! troche do domu sie sniegu nanosilo od tego wszystkiego wiec babka sieawanturowala stale!!!! wkurzyla mnie tekstem bo najpierw spytala jak moja coreczka i dawala swoje dobre rady a za chwile zaczela na mnie wrzeszczec ze mieszkanie jest brudne i ze mam posprzatac bo wezwie policje! miala strasznie umywalke w lazience brudna i zarzucila mi ze ja celowo to zrobilam! kazala mojemu mezowie wplynac na mnie bym umyla bo dzowni na policje!! maz sie wkurzyl i jej powiedzial doslowne tak:"to sobie k**** dzown na policje! ten pan od ktorego wynajmowalismy tez powiedzial jej ze ja niczego nie bede sprzatac i ma dzwonic na ploicje! i przyjechala policja!! byla mega klotnia i awantura a policja tylko sluchala bo mieli zgloszenie to musieli rzyjechac i spisac notatke. stwierdzili ze poki nie ma podzialu majatku to oni nie maja nic do tego i ze polowa mieszkania jest jednego a druga polowa drugiego i pojechali!
no szmata z tej baby jest niesamowita! pozniej swojego bylego meza traktowala jak obecnego by zrobic na zlosc tej kobiecie co byla z nim!
jak sie okazuje ta baba wyjezdza za 4 dni 18 stycznia bo przyjechala tylko na sprawe o podzial majatku a to dopiero 1sza sprawa!!!! takze poki co wprowadze sie tam spowrotem a bede szukac czegos innego i na przyszlosc juz sie nie wyprowadze bo ona nie ma prawa tego rzadac ode mnie! ja mam prawo do polowy mieszkania:-)
jestem wykonczona i padlam na twarz po wczorajszy dniu! oby juz tai dzin sie nigdy nie powtorzyl!!!!

dodm ze julka od tej23 spala do 6 rano czyli dzis poraz pierwszy przespala CALA NOC!!!:-)

Matko boska co za wredna baba!!!:szok::szok: Ale mialas akcje ! ja bym dzwonila na policje i z mieszkania nie wyszla !Taz placilas za wynajem!

hej ... moja paskuda dzis znowu urzadzila pobudke o 1 w nocy i tym razem tatus wziol ja w obroty ... najpierw zwiazalismy raczki /faktycznie pomaga sie uspokoic ale nie do konca/ potem zaczal ja usypiac ale ja juz bylam tak padnieta ze nie wiem kiedy zasneli ... obudzilam wiem ze mariusz jej o 3 dal jesc i chyba dopiero po jedzeniu !! ja sie obudzilam po 6 zeby ja nakarmic i narazie spi ... pewnie juz nie dlugo bo to pora na kolejna porcyje mleka !!

No to tatus tez mial pelne rece roboty ! Dobrze ze oni sa !:tak:

Kopciuszku zrozum, że moje dzieci też spały od małego w łóżeczkach i nie było problemu. Jak się okazało, że małego poprostu się nie da położyć (budzi się od razu, a jak go położę jak nie śpi to nie zaśnie i ze zmęczenia zaczyna płakać albo wymiotować) to poleciałam do lekarza, bo myślałam, że jest chory! Pojęcia nie miałam, że są dzieci z normalnym i z tak silnym instynktem ssania i potrzebą kontaktu ze skórą matki.

I ja sie z tym zgodze !!!! Niektore dzieci potrzebuja bardziej kontaktu z matka i jej sora inne mniej !

Czołem dziewczynki :)

My dzis pożegnaliśmy .....kikuta! :) jaka ulga, pikny ma pępuszek :)

NO wkoncu odpadł :) Jeszcze dokonca wyleczyc pepuszek i heja cala wanienna wody ;-):-D

Co my bysmy zrobily bez tych naszych facetow;-)dobrze ze sie tak opiekuja:tak:

ASKA czyli bedziemy mialy przystojniaczkow w garniaczkach:-)a co;-)

zgadzam sie z facetami zle bez nich jeszcze gorzej!:-D:-D
Kopciuszku nie ma co beda przystojniaki ze ho ho :-D

reklama
OOO Aska to szybko okres dostalaś!!!

Natalko gratuluje!!!!

Daffi brak słów:szok: ale jak dziewczyny pisza to Ty popwinnas na policje dzwonić!!!

mam takie pytanie do bardziej doswiadczonych mam:
minelo trzy tygodnie od porodu a moje karmienie rozkrecilo sie do sciagniec 80 ml maks
malej to srednio wystarcza, rozdrazniona jest, do tego ma kolki
wczoraj o 16 wogole mi siadl pokarm i sciaglam tylko niecale 20 ml :-(
dalam jej nan1, spi po nim pieknie i nie zwija sie tak jakby wogole kolek po modyfik nie miala...
co ja mam robic? przejsc na modyfik ? mieszac?
jestem podlamana ciezka noc :-( heeelp

Natalka ta zostaw chlopa w spokoju !!!!!!!!!!!

No i patelni tez szkoda ahahhahaha

Asiu pomoz doradz :-(
minelo trzy tygodnie od porodu a moje karmienie rozkrecilo sie do sciagniec 80 ml maks
dalam jej nan1, spi po nim pieknie i nie zwija sie tak jakby wogole kolek po modyfik nie miala...

ja nie doswiadczona ale jak pszeszlam na modefikowane to mniej sie dziecko meczy i ja .... a i tak z piersi jesc nie chcial ... szkoda tylko przeciwcial ale nie pierwsze dzicko nie ostatnie na butli...

reklama
Daffi-moja wesz też nie śie w dzień za to o 20:00 kąpiel, butla i spać:-D
ja chyba okresu nie mam się co spodziewać bo biorę tabletki:tak:
Wika to się ciesz bo mój to największa maruda na świecie ale i tak Go kocham:-D
Aśka-masz rację-szkoda patelni:tak:

Do góry