reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

reklama
A powiedz mi czy prywatnie idzie sie do normalnego ortopedy czy musi byc jakis od dzieci?Bo u nas w miescie nie robia na NFZ i sie zastanawiam czy nie lepiej znalesc gdzies prywatnego,tylko sama nie wiem jak szukac:baffled:bo nie kazdy ma przeciez usg i nie kazdy zna sie na takich malenkich niemowlaczkach.

U nas jest akurat i od dzieci i normalny ma specjalizacje taka 2 w 1 ... ale jak dzwonisz do jakies prywatnej kliniki czy jakies prywatnej przychodzni trzeba najlepiej zapytac czy ortopeda tez od dzieci.... u nas ja chodzilam na usg ciazy czasem prywatnie i akurat tez tam jest ten ortopeda od dzieci...

Tak wcześnie kąpiecie? A powiedz mi jak potem ze spaniem? Nie ma problemu?

My kąpiemy 21-22 a misiek zasypia po 23 śpi do 2 a potem wstaje o 5 czasem sie przesuwa to o godzine i jest ok...

i jeszcze jedna kwestia ... sterylizujecie butle po kazdym uzyciu ??

Ja w nocy tylko umyje w cieplej wodzie a tak wogole tez uzywam podgrzewacza w nocy mam przygotwana wode tylko ja podgrzeje nasypie mleczka wymieszam i gotowe:-) a w dzien wyparzam ... raz na kilka dni wygotuje...

Zastanawiam się czy nie mam początków @. Od paru ładnych dni bolało podbrzusze jak na @. Może nie jakoś mocno, ale pobolewało wyraźnie. Miałam też od paru ładnych dni dużo śluzu jak w płodne dni. Nie krwawiłam też od paru dni, może tygodnia. I dziś podczas wizyty w wc podcieram się a tam troszkę krwi. Brzuch boli jak na @, nawet jakby piersi mi urosły bo wątpię aby stanik mi się skurczył w 2 dni:D Dziwne. Trzeba czekać na rozwój syt. Tak ciężko poznać na nowo swój org:)

A moja Myszka chyba wie, że muszę się uczyć to od dwóch dni bardzo długo czuwa i niechętnie chodzi spać:p

Ale to chyba jeszcze połog... mi tez juz przeszla wydzielina najgorsza i potem poleciala taka krew czerwona jak na okres i teraz sie konczy ale ja mysle ze to połogowa wydzielina i oczywiscie rowniez nie karmie piersia...

Rysiek nie toleruje cycka...
pije herbatki, wode, i sciagam w dzien co2godz a w noc co 3....
wiec chyba czesciej sie nie da...

ale podobno przy laktatorze zanika laktacja....
i chyba to nastepuje....;/

No mi zanika juz zostalo pare kropelek....

ech, mała przerwa w nauce... Lidka śpi z tatuśkiem:-) Widzę Wika że macie podobny rytm nocny jak my. 21-22 kąpiel, 23- lulu, 2- karmienie. Tylko Lidusia budzi się jeszcze o 4, 6 i potem o 8. Chociaż dziś jadła tylko o 2 i 6- w szoku byłam ale to pewnie dlatego że od wczoraj odciągam z jednego cycucha i dałam jej o 2 80 ml z butli. Muszę poodciągać jeszcze dziś- mam poraniony ten jeden sutek i nie chciał mi się wcale goić- co się zagoił trochę to przy karmieniu się ta ranka otwierała:baffled: Więc od wczoraj odciągam z niego ale myślę że juz jutro będzie zagojony.
My na razie tylko na cycusiu- z jednego mam tak 120 ml więc mała się najada ładnie.
Powiedzcie mi czy Wasze maluchy też mają takie fazy grymaszenia? Nasza reano po 8 i wieczorem przed spaniem jest niemożliwa- kręci się i płacze właściwie bez powodu- najedzona, nakarmiona, brzuszek miękki a ta piszczy:szok: Już się z tym pogodziłąm bo wydaje mi się że po prostu jest zmęczona a jeszcze walczy i stad ten humorek. Chyba że macie jakiś inny pomysł??

cześć

joanna82 super huśtawkę kupi sobie Filipek ;-)

No fajna mi tez sie podoba a fifol wlansie wyskoczyl z kasy ahahha :)

asko mowisz ze fifi ma swoja kase ?? u nas teraz to Agatka "swojej" kaski ma wiecej niz my razem na kontach !! no ale przyszly nam pieniadze z ubezpieczenia /narazie tylko to co jest za urodzenie dziecka bo jeszcze za szpital powinnam dostac/ do tego zaraz dojdzie 1000 becikowego ... i 500 ze zwiazkow zawodowych ... troszke sie tego nazbiera /na ta chwile pod 5000 podejdzie!!/ ale to sa pieniazki dla niej na szczepionki i mase gazetow ktore co chwile tzreba bedzie kupowac !! ze nie wspomne o tym ze wyprawka kosztowala nas blisko 5000 zl wiec wyjdziemy na zero :)

a hustawka jest super !! a ja bede miala pozyczony od kumpeli lezaczek dla malej /powieziala zeby nie kupowac bo bez sensu !!/

Mea lezaczek napewno ci sie przyda my go walkujemy non stop !Wrazie wu mozna podbujac ahhah ! Co do kasy fifola ja nawet becikowego 2 tys nie wliczam w jego kasiore bo jeszcze w ciazy postanowilam ze przeznaczymy ja na chrzciny malego i tak se teraz lezy i czeka juz niedlugo pojdzie w ruch !!!:cool:

a jeszcze mialam wam pisac ... bylam dzis po zaswiadczenie do becikowego u swojego gina i byl juz w NOWYM GABINECIE !!! normalnie MUCHA NIE SIADA BO W POSLIZG WPADA!!! odwalony gabinet ze hej !! sprzecicho nowe, rogoweczka w poczekalni /100 punktow za ta rogowke bo te niewygodne krzesla w koncowce ciazy to byla mega kara!!/ no i nowe usg :) /jedynie samolot zostal stary ... ale olac jakies nawiazanie do przeszlosci musi byc!!/ no i zbadal mnie szybciutko /mimo ze weszlam bez kolejki!!/ i stwierdzil ze macica juz sie ladnie kurczy i ze za chwile powinnam przestac juz plamic !! i za miesiac mam sie zglosic po tabsy i zgode na seks :) ech czemu to jeszcze tyle musi trwac ...

NO patrz takie luksusy nie mogl sie sprezyc jak ty jeszcze ciezarna hulalas ?

ASKA fajna ta hustawa:tak:zaproszonka tez czadowe;-)fajnie ze jestes zadowolona z zakupu na chrzciny,ja tez bede zamawiala u tego pana tylko ze ten garniak w paseczki co pisalas ze ci sie podobal.My narazie nie planujemy chrzcin,poczekamy jak sie troche ociepli;-)

Za hustwke juz kasa przelana ciekawe kiedy przyjdzie !Kopciuszku ten gajerek w paseczki tez jest czadowy ! My musielismy cos cieplejszego zakupic !A na ten w paseczki zdecyduje sie w maju jak bedziemy komunie patryka robic - no co mlody tez musi byc odstrzelony !!!:tak::tak:

hej ... moja paskuda dzis znowu urzadzila pobudke o 1 w nocy i tym razem tatus wziol ja w obroty ... najpierw zwiazalismy raczki /faktycznie pomaga sie uspokoic ale nie do konca/ potem zaczal ja usypiac ale ja juz bylam tak padnieta ze nie wiem kiedy zasneli ... obudzilam wiem ze mariusz jej o 3 dal jesc i chyba dopiero po jedzeniu !! ja sie obudzilam po 6 zeby ja nakarmic i narazie spi ... pewnie juz nie dlugo bo to pora na kolejna porcyje mleka !!

Co my bysmy zrobily bez tych naszych facetow;-)dobrze ze sie tak opiekuja:tak:

ASKA czyli bedziemy mialy przystojniaczkow w garniaczkach:-)a co;-)

Cześć wszystkim!
widzę,że temat chrzcin aktualny:-D
my ustaliliśmy termin na 13.02 a jakby tego było mało ja tego dnia wychodzę za mąż kolejny raz:-):-)
obie z Lenką sukienki już mamy
ksiądz bardzo poszedł nam na rękę i jestem bardzo zadowolona
jeszcze poradnia przedmałżeńska przed nami:-D

cześć wszystkim!
Widzę,że temat chrzcin aktualny:-d
my ustaliliśmy termin na 13.02 a jakby tego było mało ja tego dnia wychodzę za mąż kolejny raz:-):-)
obie z lenką sukienki już mamy
ksiądz bardzo poszedł nam na rękę i jestem bardzo zadowolona
jeszcze poradnia przedmałżeńska przed nami:-d

super gratulace :-)

reklama
Do góry