reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2009

reklama
A powiedz mi czy prywatnie idzie sie do normalnego ortopedy czy musi byc jakis od dzieci?Bo u nas w miescie nie robia na NFZ i sie zastanawiam czy nie lepiej znalesc gdzies prywatnego,tylko sama nie wiem jak szukac:baffled:bo nie kazdy ma przeciez usg i nie kazdy zna sie na takich malenkich niemowlaczkach.

U nas jest akurat i od dzieci i normalny ma specjalizacje taka 2 w 1 ... ale jak dzwonisz do jakies prywatnej kliniki czy jakies prywatnej przychodzni trzeba najlepiej zapytac czy ortopeda tez od dzieci.... u nas ja chodzilam na usg ciazy czasem prywatnie i akurat tez tam jest ten ortopeda od dzieci...

Tak wcześnie kąpiecie? A powiedz mi jak potem ze spaniem? Nie ma problemu?

My kąpiemy 21-22 a misiek zasypia po 23 śpi do 2 a potem wstaje o 5 czasem sie przesuwa to o godzine i jest ok...

i jeszcze jedna kwestia ... sterylizujecie butle po kazdym uzyciu ??

Ja w nocy tylko umyje w cieplej wodzie a tak wogole tez uzywam podgrzewacza w nocy mam przygotwana wode tylko ja podgrzeje nasypie mleczka wymieszam i gotowe:-) a w dzien wyparzam ... raz na kilka dni wygotuje...

Zastanawiam się czy nie mam początków @. Od paru ładnych dni bolało podbrzusze jak na @. Może nie jakoś mocno, ale pobolewało wyraźnie. Miałam też od paru ładnych dni dużo śluzu jak w płodne dni. Nie krwawiłam też od paru dni, może tygodnia. I dziś podczas wizyty w wc podcieram się a tam troszkę krwi. Brzuch boli jak na @, nawet jakby piersi mi urosły bo wątpię aby stanik mi się skurczył w 2 dni:D Dziwne. Trzeba czekać na rozwój syt. Tak ciężko poznać na nowo swój org:)

A moja Myszka chyba wie, że muszę się uczyć to od dwóch dni bardzo długo czuwa i niechętnie chodzi spać:p

Ale to chyba jeszcze połog... mi tez juz przeszla wydzielina najgorsza i potem poleciala taka krew czerwona jak na okres i teraz sie konczy ale ja mysle ze to połogowa wydzielina i oczywiscie rowniez nie karmie piersia...

Rysiek nie toleruje cycka...
pije herbatki, wode, i sciagam w dzien co2godz a w noc co 3....
wiec chyba czesciej sie nie da...

ale podobno przy laktatorze zanika laktacja....
i chyba to nastepuje....;/

No mi zanika juz zostalo pare kropelek....

ech, mała przerwa w nauce... Lidka śpi z tatuśkiem:-) Widzę Wika że macie podobny rytm nocny jak my. 21-22 kąpiel, 23- lulu, 2- karmienie. Tylko Lidusia budzi się jeszcze o 4, 6 i potem o 8. Chociaż dziś jadła tylko o 2 i 6- w szoku byłam ale to pewnie dlatego że od wczoraj odciągam z jednego cycucha i dałam jej o 2 80 ml z butli. Muszę poodciągać jeszcze dziś- mam poraniony ten jeden sutek i nie chciał mi się wcale goić- co się zagoił trochę to przy karmieniu się ta ranka otwierała:baffled: Więc od wczoraj odciągam z niego ale myślę że juz jutro będzie zagojony.
My na razie tylko na cycusiu- z jednego mam tak 120 ml więc mała się najada ładnie.
Powiedzcie mi czy Wasze maluchy też mają takie fazy grymaszenia? Nasza reano po 8 i wieczorem przed spaniem jest niemożliwa- kręci się i płacze właściwie bez powodu- najedzona, nakarmiona, brzuszek miękki a ta piszczy:szok: Już się z tym pogodziłąm bo wydaje mi się że po prostu jest zmęczona a jeszcze walczy i stad ten humorek. Chyba że macie jakiś inny pomysł??

cześć

joanna82 super huśtawkę kupi sobie Filipek ;-)

No fajna mi tez sie podoba a fifol wlansie wyskoczyl z kasy ahahha :)

asko mowisz ze fifi ma swoja kase ?? u nas teraz to Agatka "swojej" kaski ma wiecej niz my razem na kontach !! no ale przyszly nam pieniadze z ubezpieczenia /narazie tylko to co jest za urodzenie dziecka bo jeszcze za szpital powinnam dostac/ do tego zaraz dojdzie 1000 becikowego ... i 500 ze zwiazkow zawodowych ... troszke sie tego nazbiera /na ta chwile pod 5000 podejdzie!!/ ale to sa pieniazki dla niej na szczepionki i mase gazetow ktore co chwile tzreba bedzie kupowac !! ze nie wspomne o tym ze wyprawka kosztowala nas blisko 5000 zl wiec wyjdziemy na zero :)

a hustawka jest super !! a ja bede miala pozyczony od kumpeli lezaczek dla malej /powieziala zeby nie kupowac bo bez sensu !!/

Mea lezaczek napewno ci sie przyda my go walkujemy non stop !Wrazie wu mozna podbujac ahhah ! Co do kasy fifola ja nawet becikowego 2 tys nie wliczam w jego kasiore bo jeszcze w ciazy postanowilam ze przeznaczymy ja na chrzciny malego i tak se teraz lezy i czeka juz niedlugo pojdzie w ruch !!!:cool:

a jeszcze mialam wam pisac ... bylam dzis po zaswiadczenie do becikowego u swojego gina i byl juz w NOWYM GABINECIE !!! normalnie MUCHA NIE SIADA BO W POSLIZG WPADA!!! odwalony gabinet ze hej !! sprzecicho nowe, rogoweczka w poczekalni /100 punktow za ta rogowke bo te niewygodne krzesla w koncowce ciazy to byla mega kara!!/ no i nowe usg :) /jedynie samolot zostal stary ... ale olac jakies nawiazanie do przeszlosci musi byc!!/ no i zbadal mnie szybciutko /mimo ze weszlam bez kolejki!!/ i stwierdzil ze macica juz sie ladnie kurczy i ze za chwile powinnam przestac juz plamic !! i za miesiac mam sie zglosic po tabsy i zgode na seks :) ech czemu to jeszcze tyle musi trwac ...

NO patrz takie luksusy nie mogl sie sprezyc jak ty jeszcze ciezarna hulalas ?

ASKA fajna ta hustawa:tak:zaproszonka tez czadowe;-)fajnie ze jestes zadowolona z zakupu na chrzciny,ja tez bede zamawiala u tego pana tylko ze ten garniak w paseczki co pisalas ze ci sie podobal.My narazie nie planujemy chrzcin,poczekamy jak sie troche ociepli;-)

Za hustwke juz kasa przelana ciekawe kiedy przyjdzie !Kopciuszku ten gajerek w paseczki tez jest czadowy ! My musielismy cos cieplejszego zakupic !A na ten w paseczki zdecyduje sie w maju jak bedziemy komunie patryka robic - no co mlody tez musi byc odstrzelony !!!:tak::tak:

hej ... moja paskuda dzis znowu urzadzila pobudke o 1 w nocy i tym razem tatus wziol ja w obroty ... najpierw zwiazalismy raczki /faktycznie pomaga sie uspokoic ale nie do konca/ potem zaczal ja usypiac ale ja juz bylam tak padnieta ze nie wiem kiedy zasneli ... obudzilam wiem ze mariusz jej o 3 dal jesc i chyba dopiero po jedzeniu !! ja sie obudzilam po 6 zeby ja nakarmic i narazie spi ... pewnie juz nie dlugo bo to pora na kolejna porcyje mleka !!

Co my bysmy zrobily bez tych naszych facetow;-)dobrze ze sie tak opiekuja:tak:

ASKA czyli bedziemy mialy przystojniaczkow w garniaczkach:-)a co;-)

Cześć wszystkim!
widzę,że temat chrzcin aktualny:-D
my ustaliliśmy termin na 13.02 a jakby tego było mało ja tego dnia wychodzę za mąż kolejny raz:-):-)
obie z Lenką sukienki już mamy
ksiądz bardzo poszedł nam na rękę i jestem bardzo zadowolona
jeszcze poradnia przedmałżeńska przed nami:-D

cześć wszystkim!
Widzę,że temat chrzcin aktualny:-d
my ustaliliśmy termin na 13.02 a jakby tego było mało ja tego dnia wychodzę za mąż kolejny raz:-):-)
obie z lenką sukienki już mamy
ksiądz bardzo poszedł nam na rękę i jestem bardzo zadowolona
jeszcze poradnia przedmałżeńska przed nami:-d

super gratulace :-)

reklama
Do góry