reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2009

no pisze zeby nie podgrzewac tylko podawac letnie....

a mi chyba zanika pokarm.. ciotka powedziala ze po 6 tyg wytwarza sie plytka prod mleko na zadanie dziecka a wczesniej jest tylko zalegajace ciekawa jestem czy se sprawdzi bo jutro zaczynamy 6 tydz...
a ja z lewego sciagelam 30ml a z prawego 80...i z tego lewego cos nie chce leciec od wczoraj...:-(

i siedze jak na szpiklach czekajac na atak kolki..bo sa u nas od rana do popoludnia...

reklama
A ze malutki ma swoich juz 500 zł nazbieranych :tak::tak::tak::-D ,to tu dostal to tam dali ,to babcie przyjechaly i tak mu sie nazbieralo 500 zł ! wiec kupi sobie to

HUŚTAWKA DELUXE- GNIAZDKO RAINFOREST FISHER-PRICE (878647996) - Aukcje internetowe Allegro

Jutro zamowie !Wczoraj bylismy u mojej przyjaciolki ma synka z sierpnia i maly szaleje na tym ze szok ! Swietna jest i jaka duza!
Extra wybór, kolezanka tez taką ma:tak:
U nas Piotrus ma od poczatku swoja kaske, antek ma konto założone i co miesiac mu wpłacam pieniadze, tak samo z Piotrusiem bedzie;-)
i jeszcze jedna kwestia ... sterylizujecie butle po kazdym uzyciu ??
ja sterylizuje, chociaz u mnie co innego bo karmie z butli tylko raz dziennie.
ANOOLA to ciesz sie bo malo nas na forum karmiacych;-):-)Odpoczywaj ile mozesz:tak:

MEA a Agatka nie miala badanego sluchu w szpitalu?U nas takie badanie przeprowadzaja w drugiej dobie zycia,moj maly tez slyszy dzwieki:tak:czasami nawet na spiku sie wzdrygnie jak cos uslyszy:tak:

No i ja znalazlam prywatnego ortopede z usg dla Patryczka:tak:wizyta bedzie nas kosztowala 80 zl,nie trzeba czekac w kolejkach i nie musze jechac daleko.
Tak corazmniej mam karmioacych piersia na forum.
Super ze znalazłas ortopede:tak: u nas po wczorajszej wizycie wszystko oki:tak: Antos tez był na kontroli bo nózki mu sie rozchodza ale jest dobrze, za rok musze go skontrolowac.
A z Piotrusiem wizyta za 6 tyg.
powiedzcie mi czy wasze dzieci od poczatku reaguja na dzwieki ?? a jesli nie od razu to kiedy zaczynaja reagowac ??
Mój teraz zaczał ale na szczescie nie ma z tym problemu;-)Bo nie zawsze Antek grzeczny jest;-)
Hm, może zastanowimy się nad takim rozwiązaniem skoro u Was się sprawdza;-) Dzięki. My kąpiemy na razie dość późno- po 21. Bo mała śpi zazwyczaj do 20 a potem koło 22 zasypa już na noc

Ja tez o 21 kapie, Mały zasypia przed 22 do 4. u mnie ten system poznego kapania sprawdza sie:-)

Ale nie można tego mleczka podgrzewać?:confused: Tak jest na opakowaniu napisane...jak byłam u lekarza, to wzięłam wodę samą i osobno mleczko w proszku i zrobiłam po prostu sama raz dwa jak był głodny;-)
Mój też 1 styczność z tym mlekiem to płacz i odrzucenie, ale dolałam 30 ml swojego i wypił. Potem dolałam tylko 10 swojego i wypił 130 ml a potem już samo mleczko zrobiłam i też wypił:tak:

Lepiej podgrzac sama wode i wsypac mleczko:tak:

wiec ja na poczatek chcialam zgłosić że moja mała to Maja Anna :)
w najblizszym czasie postaram sie wrzucic jakies foty.. ale teraz ide sie wykapac i spac poki mała spi najedzona..
mam nawał pokarmu.. cyce jak kamienie...ale mam kapuste i nie zawacham sie jej uzyc..!! :-D

Walcz i używaj kapuchy, gratuluję :-):tak:

Widziałam, szok. Octem?? co to średniowiecze. Jak na necie napiszą wskocz w ogień to wlezie?

Lepiej podgrzac sama wode i wsypac mleczko:tak:

No właśnie tak patrzę. Bierze się gorącą wodę. Potem w razie potrzeby dostudza (można w maym termoforze) i mleczko w proszku w małym pudełeczku odsypane ile trzeba i jak dzidzia płacze to się to łączy:tak:

Tak w ogóle to Kajtuś usnął a ja sę witam :-D

mam pytanie do Was..
jak przebiegła Wam pierwsza noc ?
bo moja mala po kapileli zasnela o 21 i spała do 24.. a od 24 koncert co godzine mi odstawiala.. w koncu o 4 nad ranem zasnelysmy razem w moim lozku.. nei chcec jej przyzwyczajac do spania ze mna wiec jak zrobic zeby spała w nocy?..

mam pytanie do Was..
jak przebiegła Wam pierwsza noc ?
bo moja mala po kapileli zasnela o 21 i spała do 24.. a od 24 koncert co godzine mi odstawiala.. w koncu o 4 nad ranem zasnelysmy razem w moim lozku.. nei chcec jej przyzwyczajac do spania ze mna wiec jak zrobic zeby spała w nocy?..

No powiem ci, że co godznę to i tak nie źle :-D Poprostu karm i kładź.
Ja mam 3 dziecko i tamci bez problemu spali w łóżeczku a Kaj śpi tylko z brodą wbitą w mój cycek :szok: Nawet byłam u lekarza bo myślałam, że chory albo głodny i co usłyszałam?
"No to się reguluje do 3-5 miesiąca i nosić i brać do łóżka, bo po prostu niektóre dzieci tak mają, szczególnie często chłopcy...:szok::szok::szok:

a co tak teraz ci sie przypomnialo ??

acha mam jeszcze pytanie do butelkowych mam !! czy ktoras z was daje dziecku bebilon albo bebiko ?? czy wszyskie jedziecie na NANie i specjalach ?? pytam bo moja Agatka Bebilon zjada tylko na spaniu ... jak sie obudzi to ledwo w nia wciskam !! za to bebiko zjada chetnie ... czy wy moze probowalyscie tych mleczek ?? bo ja sie napilam bebika i bebilonu i wcale sie Agatce nie dziwie BEBILON JEST OCHYDNY !!!!

witaj:)
ja od wczoraj jestem na bebilonie:)
i duzej roznicy w samku nie widzialam w nan czy bebilon! bardzo podobnie smakuja.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
No powiem ci, że co godznę to i tak nie źle :-D Poprostu karm i kładź.
Ja mam 3 dziecko i tamci bez problemu spali w łóżeczku a Kaj śpi tylko z brodą wbitą w mój cycek :szok: Nawet byłam u lekarza bo myślałam, że chory albo głodny i co usłyszałam?
"No to się reguluje do 3-5 miesiąca i nosić i brać do łóżka, bo po prostu niektóre dzieci tak mają, szczególnie często chłopcy...:szok::szok::szok:
hmmm skad ja to znam??
i co masz tak znim spac?/
mi sie czasami w ciau dnia udaje go odlozyc ale nie do lozeczka tyko do wozka jak pojezdze z nim po domu o zasnie a w lozeczku nie ma mowy...
a tak w nocy cyce mamy robia z poduchy...i nie da rady inaczej jak zasnie to zrzucam go na bok obok siebie i spimy razem...

witaj:)
ja od wczoraj jestem na bebilonie:)
i duzej roznicy w samku nie widzialam w nan czy bebilon! bardzo podobnie smakuja.
mi te wszystkie modyfikowane mleka smierdza dziwnie...
ale pewnie juz niedlugo tez na nie wskoczymy..
znow sciagalam i sciagnelam tylko 120mml...;/
a gdzie 220 tak jak tydzien temu????:szok:

Ostatnia edycja:
reklama
ja wczoraj mialam fatalny dzien!!! mala w ogole nie spala w dzien az do 23!!!!!!!!
co 5 min wrzeszczala jakby ktos ja ze skory obdzieral!!!!! co przestala po chwili znow. jak jadla z poczatku bylo ok a pozniej tez wrzesczala skakala wyginala sie dziwnie przelykala! koszmar! az o 22 pojechalismy do szpitala na izbe przyjec! stwierdzilam ze lepeij niech ja zbadaja czy wszystko ok bo to bardzo nie naturalne jej zachowanie a nie chce miec wyrzutow sumienia ze dziecku nie pomoglam i marnowalam czas! w szpitalu okazalo sie ze ok. mala miala drobna kolke bo jest strasznym lapczywcem i jak na poczatku zassa butelke o mnostwo powietrza łyka!!! i po prostu mamy uwazac...jak minie jej faza lapczywosci odstawic od butelki az do odbicia i pozniej podac reszte ponadto jest strasznie nadpobudonym dzieckim i bardzo ruchliwym! w razie taich atakow dostalismy przykazanie na czopki ktore ja troche uspokoja! a teraz druga czesc tego co sie dzialo!!!

po 17 szlam z mezem do tego mieszkania co w nim mieszkalismy po reszte rzeczy. wlasciciel szedl z nami wraz ze swoja kobieta gdyz jego byla zona nie chciala go wpuscic do domu jak przez judasz widziala ze to on wiecwczoraj my sie wystawilismy! akcja zaczela sie od momentu jak zobaczyla ta babka ze jej byly maz przyszedl ze swoja kobieta! najpierw nie chciala jej wpuscic do domu pozniej wyzywala od flondr a na koniec pchnela ja na szafy! powiedziala ze moze ona byc w domu gdy jej ex jest a jak on wychodzi ona musi razem z nim. moje rzeczy wszystkie pochowala gdzies ze mialam pelne rece roboty w ich odnajdywaniu! juz nie mowiac ze zuzyla moje zrodki czystosci i garnki chciala przywlaszczyc!!!! troche do domu sie sniegu nanosilo od tego wszystkiego wiec babka sieawanturowala stale!!!! wkurzyla mnie tekstem bo najpierw spytala jak moja coreczka i dawala swoje dobre rady a za chwile zaczela na mnie wrzeszczec ze mieszkanie jest brudne i ze mam posprzatac bo wezwie policje! miala strasznie umywalke w lazience brudna i zarzucila mi ze ja celowo to zrobilam! kazala mojemu mezowie wplynac na mnie bym umyla bo dzowni na policje!! maz sie wkurzyl i jej powiedzial doslowne tak:"to sobie k**** dzown na policje! ten pan od ktorego wynajmowalismy tez powiedzial jej ze ja niczego nie bede sprzatac i ma dzwonic na ploicje! i przyjechala policja!! byla mega klotnia i awantura a policja tylko sluchala bo mieli zgloszenie to musieli rzyjechac i spisac notatke. stwierdzili ze poki nie ma podzialu majatku to oni nie maja nic do tego i ze polowa mieszkania jest jednego a druga polowa drugiego i pojechali!
no szmata z tej baby jest niesamowita! pozniej swojego bylego meza traktowala jak obecnego by zrobic na zlosc tej kobiecie co byla z nim!
jak sie okazuje ta baba wyjezdza za 4 dni 18 stycznia bo przyjechala tylko na sprawe o podzial majatku a to dopiero 1sza sprawa!!!! takze poki co wprowadze sie tam spowrotem a bede szukac czegos innego i na przyszlosc juz sie nie wyprowadze bo ona nie ma prawa tego rzadac ode mnie! ja mam prawo do polowy mieszkania:-)
jestem wykonczona i padlam na twarz po wczorajszy dniu! oby juz tai dzin sie nigdy nie powtorzyl!!!!

dodm ze julka od tej23 spala do 6 rano czyli dzis poraz pierwszy przespala CALA NOC!!!:-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry