reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

Cześć Kobiety, u nas walka trwała od 20 do 1 mały najpierw nie spał a potem zawodził o 1 padł a my z nim.Spał do 5.30 a potem zjadł i spał do 9.A co mu było to nie wiem, trochę się pręzył i prykał:confused: Biegunka się trochę wycisza po smeccie co drugie karmienie. Pleśniawki czyszczę 4 razy dziennie... Nie ma ich dużo ale napewno mu przeszkadzają.

reklama
nas badala pani dr i powiedziala ze ma zapchany brzuszek..wiec narazie spobuje tych lekow co dala...
wczoraj zrobil kupke..zobaczymy czy dzis mu sie uda..
mam nadzieje ze tak bo jak juz leki nie pomoga to nie wiem chyba do szamana z nim pojde;-)

okropny jest ten widok jak sie mecza te nasze chlopaki a ponoc wiecej % chlopakow dotyczał kolki zaparcia i ogolnie problemy z brzuszkiem ze tez na naszych musialo to popasc moj nawet przez sen sie meczy :-:)-:)-(

a moja niunia pierwszy raz od 3 dni zrobila chyba kupsko !! teraz taka spokojna ze nawet pelna pielucha ja nie rusza !! a smroda takiego walnela ze szok !! dobrze ze jej po nocy jeszcze nie przebralam :)

Mój codziennie wieczorem nie śpi od 20 gdzieś do 12 w nocy po płaczach w koncu pada zmeczony... i budzi sie juz o 5 rano i znowu to samo czyli 5 godzin spokoju przerwy w tym oczywiscie jedno karmienie około 3 ... wiec spie 5 godzin z 20 min przerwa na karmienie .... i tak codziennie... czasem około 6 zdarza mu sie przysnac do 9 to fakt ale nie jest to sen nocny znou regularnie co 5 min prezy sie napina poplakuje ....

... jak naniego patrze to wiecie dlaczego tak ciezko mi to przebolec??...

... --bo przypomina mi sie jak parłam 1,5 godziny w wielkich bolach myslalam ze cale wewnetrznosci wyparłam... tak mocno bolalo i ten bol mi sie przyoomina i kojarzy ze on tez sie tak meczy :-:)-:)-( mi jeszcze gorzej mi z tym wiem ze to juz moja paranoja ale tak mam :-:)-:)-(

:confused::confused::confused:czekam na sab simplex jak to nie pomoze:confused::confused::confused: to załamka:confused::confused: ale wierze ze pomoze tez mu !!!

Tak wogole ostatnio nie gadam z wami bardzo malo tylko pisze o sobie i o sobie ale za to czytam was i mniej wiecej wiem tez co u was..... ale teraz to sie czuje jakbym jakis pamietnik prowadzila wejde na BB zostawie wpisa i wychodze bo czasu nie ma ..... naszczescie czasem bujam malego na kolanach jest w miare spokojny to sobie was czytam :-)

OGOLNIE TO CIESZE SIE ZE WAS MAM ZE JEST TAKIE COS JAK BB i mozna sie pozalic;-)

Wika miejmy nadzieję że w 3 miesiącu ustąpią naszym synkom te dolegliwości, mój już tak się nauczył noszenia że szok ale nie mogę patrzeć jak cierpi.

Wika miejmy nadzieję że w 3 miesiącu ustąpią naszym synkom te dolegliwości, mój już tak się nauczył noszenia że szok ale nie mogę patrzeć jak cierpi.

Gdbym wiedziala juz ze w 3 miesiacu ustapia to juz bym skakala z radosci ... mimo ze to jeszcze tydzien i 2 miesiace u nas... ale naprawde myslalam ze odpoczne z nim sobie w domu po moich koszmarnych przezyciach w szpitalu .... a tu przyszlo to... jestem szczesliwa mamuska ze go mam ale naprawde czlowiekowi załamuja sie ręce jak sie patrzy na takie malenstwo kochane jak sie meczy caly czas..... u mnie odkrylam ze bujanie na rekach tez uspokaja i pomaga.... ehh ale juz rece bola troche ale dla malego wszysko!

serdecznie witam grudniowe mamy:-)wybaczcie że przeszkadzam.... mam do sprzedania ubranko do chrztu dla dziewczynki :) rozmiar 62, sklada sie z sukieneczki spodenek bucikow i kapelusika regulowanego do rozmiaru glowki za pomoca wstazeczki:) gratis dolaczę szatkę cena 50zł oto zdjęcia jesli ktoras jest zainteresowana to pisac ;-) pozdrawiam

reklama
Cześć Kobiety, u nas walka trwała od 20 do 1 mały najpierw nie spał a potem zawodził o 1 padł a my z nim.Spał do 5.30 a potem zjadł i spał do 9.A co mu było to nie wiem, trochę się pręzył i prykał:confused: Biegunka się trochę wycisza po smeccie co drugie karmienie. Pleśniawki czyszczę 4 razy dziennie... Nie ma ich dużo ale napewno mu przeszkadzają.

Dobrze, że biegunka przechodzi!

U nas zaczyna się pojawiać schemat dnia: rano najlepiej wychodzi nam spanie, przed południem trochę marudzenia, potem spanko (właśnie teraz śpi), popołudniami jest różnie, ale od 20-21 do północy jest szaleństwo - nie chce spać, cyc co godzinę, około północy pada i śpi, nawet do 5. rano, kiedy to go budze na karmienie bo mi piersi nabrzmiewają za bardzo. On by spał...
Maciuś zachowuje się tak samo jak jeszcze w brzuchu u mnie - też wieczorami dokazywał...

Ostatnia edycja:
Do góry