reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

A pytanie mam o te wkładki wielokrotnego użytku. Mogłabyś mi przybliżyć temat. Jak się ich używa? Pierze się? Gdzie i za ile kupiłaś? Ile sztuk jest potrzebne? I jak możesz to podeślij linka.

Ja zakupiłam wkładki wielorazowe firmy Avent. Jest tam 6 szt. + saszetka do prania ich, ale ja piorę ręcznie po każdym zuzyciu, bo nie zdążyłabym prania robić :-). Kosztowały coś 42 zł i kupiłam je w sklepie dla dzieci.
Tu masz link:
>AVENT< WKŁADKI LAKTACYJNE WIELORAZOWE 6SZT (878124496) - Aukcje internetowe Allegro
I widzę, że na Allegro tańsze no ale jeszcze plus przesyłka ;-).

reklama
a my po kolejnym ataku kolki....
kurde nie mam sily juz...
nie dosc ze maly cierpi to mnie jeszcze z niewyspania boli glowa i ciagle krzyk jeszcze ten bol poteguje..;/

ehhhh oby nam odeszly te kolki jak najszybciej....

Witam Was moje Kochane:)
Filipka też męczą straszne gazy, ale moja położna twierdzi że nie mam dawać mu cherbatki koperkowej, co za baba-mam patrzeć spokojnie jak moje dziecko płacze bo nie może się załatwić:wściekła/y: więc na przekur jej i tak małemu podaję, ale nie wiem ile razy dziennie można mu to serwować?? dzisiaj będę miała ściągane szwy, jestem strasznie pocerowana, mam nadzieję że nie będzie mnie to bolało, i tak hemoroidy zatruwają mi życie:-( ale jest już coraz lepiej, wszystko idzie ku dobremu:) i niestety również musze dokarmiac Filipa mieszanką, narazie kupiłam Nan1 , ale jeszcze nie wiem, czy przy tym zostanę;) żal mi tylko bo pokarmu w cyckach trochę mam, a synuś nie chcemojej piersi:-( więc każdą wolną chwilę spędzam z laktatorem, zawsze to choc troszkę mlekaod mamy ;) idę ogarnąć domek, bo za 2 godz przychodzi ta babka, trzymajcie się cieplutko , pozdrawiam:)

Mi polozna mowila ze koperkowa to wlasnie wzdecia powoduje i dlatego zeby nie dawac....

[B pisze:
desmont[/B];4786818]witam
kasiek biedny rysio:-(
my z nasza tez bylismy u pediatry
dostaje lakcid , enterol
wrazie W viburkol ale to jest homeopatyczny lek i jeszcze go nie dawałam
a wogole to daje jej sab simplex tylko malutko tak dwa razy po 7 kropli a zalecaja 3 raz 15 ale wiadomo to juz jest chemia
ale wkoncu w ciagu dnia dziecko jest spokojniejsze i weselsze
i jeszcze debritad na ulewanie

I jak po tym SAB SIMLEX????

POMAGA bo ja wlasnie zamawiam.... z niemiec...
dostal debridat na motoryke jelit, i dicoflor - kultury bakterii...
i w razie czego czopek glicerynowy polowka...

i znow sie zaczyna budzic i prezyc...:-(

moze zamow przez neta ten sab simlex jezeli chcesz małemu to padac
ja mam od siostry mojego meza dziadek rok temu dla wnuczka przywiozl z czech
jej młody tydzien po urdzeniu juz kolki mial
tez uzywała tych z netu
a ja ma te co dzadek przywozł

a my po kolejnym ataku kolki....
kurde nie mam sily juz...
nie dosc ze maly cierpi to mnie jeszcze z niewyspania boli glowa i ciagle krzyk jeszcze ten bol poteguje..;/

ehhhh oby nam odeszly te kolki jak najszybciej....

A Ty nie kupujesz sab simplex??? nie myslalas nad tym my tez sie meczymy caly czas 24 na dobe prawie tez glowa mnie boli jak nic ciagle placz prezy sie napina ciagle to samo bede probowac sab simplex.....

bo razem sie wykonczymhy ehhh :(:(:(:(:-:)-:)-(

Tak wogole witam sie !!!!

wlasnie maly padl po kolkach od 7 rano !!!!

byla pani lekarka w domu ukuła malego w paluszek i oddalismy krew i mocz na kontrole ...

mielismy zalecona po tym naszym CRP-a podwyzszonym.... o 15 wyniki ciekawe jak je rozszyfruje ??... hmm na necie poszukam ciekawe czy norma z krwi to tak jak u nas? ,,, u dziecka pewnie inna...

no a poztaym czekajac na wyniki czekam jak na szpilkach i jak na skazanie jak czekalam w szpitalu czy posiew z krwi ujemny czy dodanti to tak to przezywalam jakby to jkis wyrok byl plakaałam itd ,,,, ehh naszczescie wyszedl ujemny...

witam!
my juz po kontrolnej wizycie. tydzień temu pani dr bardzo była niezadowolona z wagi anielki, bo nie miała nawet urodzeniowej, a dzisiaj tak sie zdziwiła jak zobaczyla 4600! ja zreszta tez, w tydzien 450g super a ja sie martwiłam ze cos nie tak z tym moim pokarmem.

martus a jak ty przy dwoch bajtlach dajesz rade tu zagldac
z tego co widze to jestes codziennie
ja zdaze poczytac ale napisac...
szacun:-)
mamusie podwójne i więcej mają super organizacje czasu ;-) czasami naprawde trzeba sie rozdwoic:-)

A Ty nie kupujesz sab simplex??? nie myslalas nad tym my tez sie meczymy caly czas 24 na dobe prawie tez glowa mnie boli jak nic ciagle placz prezy sie napina ciagle to samo bede probowac sab simplex.....

bo razem sie wykonczymhy ehhh :(:(:(:(:-:)-:)-(
narazie polea na lekach..bo oprocz kolki jeszcze kwestia zaparc....
jak nie dadza rady to na pewno zamowie....

a do nas dzwonili z banku krwi...
krew pepowinowa jest super 97% komorek macerzystych, czysciutka bez wirusow:-)
teraz niech sobie tam lezy i oby nie byla potrzebna!!

narazie polea na lekach..bo oprocz kolki jeszcze kwestia zaparc....
jak nie dadza rady to na pewno zamowie....

u NAS TEZ ale to raczej wzdecia bo zaparcia hmm juz sama niewiem bo wyoproznia sie w sumie z wysilkiem ale sam co prawda zadko .... no ale bedziemy probowac... moze akurat to po co meczyc siebie i dziekco nie//?

u NAS TEZ ale to raczej wzdecia bo zaparcia hmm juz sama niewiem bo wyoproznia sie w sumie z wysilkiem ale sam co prawda zadko .... no ale bedziemy probowac... moze akurat to po co meczyc siebie i dziekco nie//?
nas badala pani dr i powiedziala ze ma zapchany brzuszek..wiec narazie spobuje tych lekow co dala...
wczoraj zrobil kupke..zobaczymy czy dzis mu sie uda..
mam nadzieje ze tak bo jak juz leki nie pomoga to nie wiem chyba do szamana z nim pojde;-)

reklama
witam wszystkie mamusie ... u nas nocka byla ciezka tak jak przypuszczalam ... znowu byla walka z wiatrakami od 3.40 do 7 rano ... ja juz nie wiem co tej malej wymyslic zeby w tym czasie spala a budzowala o kazdej innej porze !!

sluchajcie laski ... dostalam od kuzynki troche ciuchow dla dziecka glownie takich na 1,5 roku i wiecej ... ja sobie sporo z tego zostawilam ale mam tez kilka koszul i bluzeczek typowo meskich !! moze ktoras z mamus synkow /nawet tych troche starszych/ mialaby ochote ?? bo szkoda mi to wydaawac gdzies w swiat ... porobie pozniej zdjecia i sprobuje to jakos rozmiarowo okreslic ...

Ostatnia edycja:
Do góry