reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

Kasiekkr ja jem tez tylko gotowane, unikam cytrusow, czekolady, kofeiny itd... dzisiaj juz kupka normalna była tzn bez sluzu.
My na chrzciny zdecydowalismy sie szybko zeby miec to z głowy:tak: Antosia tez szybko ochrzcilismy.
No i mi sie marzył jakis fajny strój ale dałam sobie spokój bo zima jest, mróz... a chrzciny beda wieczorem o 18 wiec Piotrus i tak długo na imprezce nie pobedzie;-)

A śpiworek na allegro kupiłam, napaliłam sie na taki nowy ale nowy kosztuje 160zł a ja znalazłam, uzywany, mam nadzieje, ze w dobrym stanie hehehe
Ciepły becik rożek na chrzest! (874832563) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy

super ten rozek:tak:
my chrzcimy w maju

reklama
a wogole to chyba rozwija nam sie skaza białkowa
w czwartek mało wysypało na twarzy takie pojedyncze
ale za to uszy takie charakterystyczne suche i chropowate
pediatra kazała poczekac jeszcze dwa tygodnie i jak znow wysypie to zmiana mleka
i pielu****emy podwojnie bo lewej nozki nie odwodzi jak nalezy:baffled:
kikut od pepka jeszcze nam sie trzyma :shocked2:

A powiedz mi do jakiego lekarza sie zglosilas?I jaki antybiotyk bralas?Bo wiesz ja mam antybiotyk od gina i on chyba nie jest na piersi,czy choc troche na nie dziala?Tak sie zastanawiam czy nie zadzwonic do poloznej ale jestem zla na nia po ostatnim razie,najpierw mowi mi ze moge dzwonic o kazdej porze dnia i nocy a jak ja potrzebuje jej rady i pomocy to ona ma wylaczony tel:wściekła/y:ja to zawsze mam takiego pecha,jak moja ciorcia chorowala to zawsze na wiekeend:wściekła/y:kapusta nie obkladam bo nie mam w domu:no:zreszta dzis jest juz troszke lepiej;-)

U nas w szpitalu jest taki program wspierania laktacji i najpierw zgłosiłam się tam do położnej - konsultantki laktacyjnej, która razem z lekarzem mnie leczyła. Dostałam Duracef - w ulotce napisali, że leczy stany zapalne tkanek miękkich (więc chyba piersi też). Zażywałam też ibuprom przeciwbólowo i przeciwzapalnie.
Ale u mnie zapalenie skończyło się ropniem piersi :baffled:, miałam w piątek punkcję pod kontrolą usg. Wczoraj byłam do kontroli, jest już lepiej, ale antybiotyk dalej zażywam.

Właściwie w takich przypadkach leczenie powinien przeprowadzić ginekolog, tak mi się wydaje Ewentualnie możesz zasięgnąć rady pediatry co do karmienia.

u nas po kapieli mala miedzy 21/22 zasypia i pierwsze spanie jest 5,6 a czasem nawet 7 godzin pozniej po 2,3
tylko w ciagu dnia jeszcze zabardzo nie wiem o ktorej usnie i ile bedzie spac :confused:
generalnie jest grzecznym dzieckiem:dry:
własnie spi mi na lewym ramieniu;-)

a wogole to chyba rozwija nam sie skaza białkowa
w czwartek mało wysypało na twarzy takie pojedyncze
ale za to uszy takie charakterystyczne suche i chropowate
pediatra kazała poczekac jeszcze dwa tygodnie i jak znow wysypie to zmiana mleka
i pielu****emy podwojnie bo lewej nozki nie odwodzi jak nalezy:baffled:
kikut od pepka jeszcze nam sie trzyma :shocked2:
jeszcze?? nam po ok 6 dniach odpadl...

a usg mam dopiero 25 stycznia...

jeszcze?? nam po ok 6 dniach odpadl...

a usg mam dopiero 25 stycznia...

no pediatra tez była zdziwiona ale nieprzerazona :eek:
generalnie to jest taki strupek ze nawet nie bedzie co na pamiatke zachowac:laugh2:
u nas usg zalecaja miedzy 6/8 tyg
do tego czasu powinien sie jej ten staw biodrowy najsc na włsciwe miejsce

kasiek a jakie leki młody dostał
bo moja po tym enterolu nie robiła dwa dni kupy a jak zrobiła to po pachy i cztery pod rzad :-D
ja akurat wyjechałam i tatus biedny nie wiedział w co rece wlozyc bo sie cała zababrała:blink:

reklama
Do góry