reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

:confused:Ja wit. D od 5 doby musiałam podawać a K od 8 doby :confused:

Pierwszą dawke K mały dostał zaraz po porodzie ......

Co do pieluch to ja z hugosów przeszłam na pampersy, rewelacja, :tak: super, hiper miatkie .....:tak:

Dziś zostałam już 4 raz obsikana - dosłownie :tak: oko całe!

Mały jadł tylko 15 min ..... cos mało znowu albo wpadam w paranoje :sorry2:
u mnie sprawdzaja sie dobrze Dada. Pampers tez mialam, ale przemakaly:baffled::baffled: A zmieniam czesto pieluszki.

reklama
Dziś kupiliśmy smoczek- doszłam do wniosku, że nie chcę wisieć na cycu cały czas i że po karmieniu będę dawać Lidusi smoka. Czy Wasze maluszki też na początku wypluwały smoczek? Zassie trochę ale po chwili krzywi się i wypluwa. Tak ma być? Musi się przyzwytczaić?
Moja nie wie co to smok:-):-)

u mnie jedno jest pewne!!! 1 szew mi puscil i dziwnie mi sie zroslo! co dos sexu to u mnie mimo wszystko nadal za wczesnie. krwawienia nie ma ale teraz 1 szew ten na koncu bardzo mnie boli i jak za mocno sie naciagnie to leci z niego kilka kropel krwi! hmmm jestem ciekawa czy ja sie w ogole zagoje hehe
my sie kochamy codziennie;-) dawno jestem tam zagojona, zero bolu, zero krwi, jak sie ogladalam tam w lusterku :)-D) to jakbym w ogole cieta nie byla:tak:

Ja też tak mam, że jak karmię jedną, to leci z drugiej i praktycznie cały czas jadę na wkładkach laktacyjnych. Dobrze że zakupiłam te wielorazowe, bo inaczej nie nadążyłabym z kupowaniem nowych.
Mexi, ja mam identycznie, mleko samo mi wycieka, zawsze z drugiej piersi gdy zaczynam karmić, i jak pomyślę o tym, że trzeba małego przystawić to czuję jak mi napływa :-) Psychika ważna :-D
A pytanie mam o te wkładki wielokrotnego użytku. Mogłabyś mi przybliżyć temat. Jak się ich używa? Pierze się? Gdzie i za ile kupiłaś? Ile sztuk jest potrzebne? I jak możesz to podeślij linka.

Ostatnia edycja:
no a ja dostaje juz swira po malu ... tak mnie potworniscie swedza nogi ze brak slow !!! moglabym zdrapac skore z nich z mety ! nie wiem gdzie szukac przyczyn ale najpewniej w tym ze schodzi mi opuchlizna ...

maja znowu niespokojna wiec na wszelki wypadek klade sie juz spac ... bo cos czuje ze nie bedzie to latwa nocka ...

No dziewczynki lekko spoznione pozdrowienia od Ani przekazuje i całusy od Nikoli!
Ania troche sie zamartwia ze mala jeszcze siku nie zrobila ale lekarze ja uspokajaja ze wszystko jest w porzadku ale ona i tak ma dziwne przeczucie ze cos jest nie tak!

ja nie wiem czy u was tez tak bylo! ale moja julka sikala od 2 doby z tym ze po pampersie sprawdzam czy jest twardy no i dla pewnosci dotykalam paluchami czy faktycznie jest tam siusiu bo te siuski poczatkowo byly biale dopiero z kazda chwila robily sie zoltawe!
moja juz na porodowce mnie obsiusiala:-) i czesto siusia:tak:

reklama
Ja jak wychodzę z domu to pieluche flanelową wtykam w biustonosz :tak:
Ale dzisiaj miałam inny problem ...zdrzemnełam się 1,5 godz. wstaję a tu z lewej strony ból straszny :szok: okazało się, że porobiły mi się guzki, pierść taka twarda, że nie mogłam jej nawet odrobine podniesć taka sztywna była ......:baffled: odciągnełam laktatorem trochę a resztę wcisnełam małemu, ściągnął guzki :tak:teraz to chociaż oddychać mozna ...:tak:

Mi tez sie najpierw tak zrobilo:tak:ale teraz widze ze mam czerwona piers z boku i czuje tam zgrubienie.
Teraz sama nie wiem czy ta temperatura byla od piersi czy ze strony ginekologicznej bo teraz na podpasce mam wiecej i zdarzaja sie takie jakby strzepki łozyska:baffled:

No dziewczynki lekko spoznione pozdrowienia od Ani przekazuje i całusy od Nikoli!
Ania troche sie zamartwia ze mala jeszcze siku nie zrobila ale lekarze ja uspokajaja ze wszystko jest w porzadku ale ona i tak ma dziwne przeczucie ze cos jest nie tak!

ja nie wiem czy u was tez tak bylo! ale moja julka sikala od 2 doby z tym ze po pampersie sprawdzam czy jest twardy no i dla pewnosci dotykalam paluchami czy faktycznie jest tam siusiu bo te siuski poczatkowo byly biale dopiero z kazda chwila robily sie zoltawe!

Ja nie pamietam ale chyba maly sikal,napewno nie czesto.Chyba w drugiej dobie w nocy mnie obsiural:tak:

Do góry