reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

Mi tez sie najpierw tak zrobilo:tak:ale teraz widze ze mam czerwona piers z boku i czuje tam zgrubienie.
Teraz sama nie wiem czy ta temperatura byla od piersi czy ze strony ginekologicznej bo teraz na podpasce mam wiecej i zdarzaja sie takie jakby strzepki łozyska:baffled:

Mi też własnie dzisiaj po tym popychaniu auta więcej leci ze skrzepami :baffled: oj my baby się mamy, oj mamy ...''jak nie urodzaj to sraczka'' ;) - jak to się mawia u Nas na podlasiu :)

A jak się teraz Kopciuszku czujesz ?

reklama
Mexi, ja mam identycznie, mleko samo mi wycieka, zawsze z drugiej piersi gdy zaczynam karmić, i jak pomyślę o tym, że trzeba małego przystawić to czuję jak mi napływa :-) Psychika ważna :-D
A pytanie mam o te wkładki wielokrotnego użytku. Mogłabyś mi przybliżyć temat. Jak się ich używa? Pierze się? Gdzie i za ile kupiłaś? Ile sztuk jest potrzebne? I jak możesz to podeślij linka.
mi tez leci jak sciagam;-)
a jAK karmie butla a jestem przed sciagnieciem to tez leci;-)

No dziewczynki lekko spoznione pozdrowienia od Ani przekazuje i całusy od Nikoli!
Ania troche sie zamartwia ze mala jeszcze siku nie zrobila ale lekarze ja uspokajaja ze wszystko jest w porzadku ale ona i tak ma dziwne przeczucie ze cos jest nie tak!

ja nie wiem czy u was tez tak bylo! ale moja julka sikala od 2 doby z tym ze po pampersie sprawdzam czy jest twardy no i dla pewnosci dotykalam paluchami czy faktycznie jest tam siusiu bo te siuski poczatkowo byly biale dopiero z kazda chwila robily sie zoltawe!
moj sikal i kupkal pare godz po porodzie...

Mi też własnie dzisiaj po tym popychaniu auta więcej leci ze skrzepami :baffled: oj my baby się mamy, oj mamy ...''jak nie urodzaj to sraczka'' ;) - jak to się mawia u Nas na podlasiu :)

moja droga to uwazaj skrzepy to nie najlepiej...
mi wyszly dzien po i musileli je wyciskac przz pocieta p...:zawstydzona/y:bolalo...

ja mam 25 usg macicy i az sie boje jak sie zagoila...:-(\
\

a u nas masakra...
wczoraj ryk, placz az sie zanosil i dusil..
nic nie pomagalo ani masaz ani cieple oklady ani czopek...
w koncu byla interwncja pediatry...

i ta kupka raz na dwa dni to jednak nie norma....
ma zalegla mase kalowa w vbrzuchu, wyjalowione jelita i kolke jelitowa..
dostalismy leki na regulacje perystaltyki ukladu pokarmowego i zwe kultury bakteri i mamy za 3 dni sie skontrolowac...;/
noc byla straszna...nie spal do 3 wtedy ulepil kupe zielona wielkosci 3 i zasnal zmeczony...

bidak...

Kasiekkr oj naprawde się męczycie.... biedny Rysio:-( mam nadzieje ze teraz bedzie juz lepiej.
A moje dziecko wczoraj bardzo często kupkę robiło... i to z domieszką śluzu... oczywiście moja wina bo powinnam bardziej diety przestzregać, Piotrus męczył sie, prężył i płakał:-( Na szczęście dzisiaj jest juz lepiej.
No i odpukać, nocki u nas cudowne są, codziennie tak samo, zasypia o 21-22 i pierwsza pobudka o 4 rano, następna około 6-7, a póxniej o 10. Więc nie moge narzekac. A nie dosypiam bo rano musze wstawac i Antosia do przedszkola wyprawić, a jak wstane to juz do spania wrócić nie potrafię:no:

No i kupiłam Piotrusiowi ubranko na chrzest, bedzie zimno w kościele, wiec kupiłam mu polarowy komplecik i do tego spiworek, śpiworek wyglada tak:
Zostło tylko buciki dokupić:tak:
874832563

Ja czuje sie dobrze:tak:goraczki nie ma,nic nie boli wiec pomoglo;-)

a u nas masakra...
wczoraj ryk, placz az sie zanosil i dusil..
nic nie pomagalo ani masaz ani cieple oklady ani czopek...
w koncu byla interwncja pediatry...

i ta kupka raz na dwa dni to jednak nie norma....
ma zalegla mase kalowa w vbrzuchu, wyjalowione jelita i kolke jelitowa..
dostalismy leki na regulacje perystaltyki ukladu pokarmowego i zwe kultury bakteri i mamy za 3 dni sie skontrolowac...;/
noc byla straszna...nie spal do 3 wtedy ulepil kupe zielona wielkosci 3 i zasnal zmeczony...

bidak...

Mam nadzieje ze bedzie juz teraz lepiej;-)ale ogolnie wspolczuje ze musicie przez takie cos przechodzic:-(jak moj syn poplacze okolo 10 minut to mi sie juz ryczec chce a co dopiero cala noc:-(

MAARTA gdzie kupilas taki spiworek?Jes bajeczny:tak:

Martus a jaka masz diete??

ja jem tylko bulki, wedliny, kurczaki, cielecine, marchewki, buraki, ryz, karofle i jablka gotowane odkad ma te problemy i jest jeszcze grzej chyba...

Ubranko super;-)
my chrzcimy na wiosne jak moje siostra przyleci bo ma byc chrzestna...
a na chrzesnego wybralismy kuzyna macka ktory ma troszke zafajdana przeszlosc;-)ale bardzo go lubimy..
ja na poczatku mialam watpliwosci ale jak tesciowa zaczela sie burzyc i wtracac to sie zgodzilam:-D

mi sie marzy do chrzsztu bialy garnitur lniany i kaszkiet na glowie:-)

Hej, witam się po śniadaniu :-)
U nas noc spokojna, przerywana tylko dwoma karmieniami, nawet pospaliśmy...
Zauważyłam, że mój Maciek ma pory aktywności tak samo, jak w brzuchu miał - rano najchętniej śpi, za to wieczorem dokazuje i nie chce spać, ale jak już zaśnie koło północy, to mógłby spać do rana. Dokładnie tak samo robił, kiedy był w brzuszku! Ciekawe, kiedy mu się to zmieni...

Mi tez sie najpierw tak zrobilo:tak:ale teraz widze ze mam czerwona piers z boku i czuje tam zgrubienie.
Teraz sama nie wiem czy ta temperatura byla od piersi czy ze strony ginekologicznej bo teraz na podpasce mam wiecej i zdarzaja sie takie jakby strzepki łozyska:baffled:

To może być efekt podwyższonej temperatury. Miałam podobnie, gdy gorączkowałam przy zapaleniu.
Jeśli to zgrubienie Ci nie zejdzie na dniach, to lepiej skontroluj u lekarza (usg najlepiej zrobić). Obkładasz zimną kapustą po karmieniu?

Kasiekkr ja jem tez tylko gotowane, unikam cytrusow, czekolady, kofeiny itd... dzisiaj juz kupka normalna była tzn bez sluzu.
My na chrzciny zdecydowalismy sie szybko zeby miec to z głowy:tak: Antosia tez szybko ochrzcilismy.
No i mi sie marzył jakis fajny strój ale dałam sobie spokój bo zima jest, mróz... a chrzciny beda wieczorem o 18 wiec Piotrus i tak długo na imprezce nie pobedzie;-)

A śpiworek na allegro kupiłam, napaliłam sie na taki nowy ale nowy kosztuje 160zł a ja znalazłam, uzywany, mam nadzieje, ze w dobrym stanie hehehe
Ciepły becik rożek na chrzest! (874832563) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy

witam
kasiek biedny rysio:-(
my z nasza tez bylismy u pediatry
dostaje lakcid , enterol
wrazie W viburkol ale to jest homeopatyczny lek i jeszcze go nie dawałam
a wogole to daje jej sab simplex tylko malutko tak dwa razy po 7 kropli a zalecaja 3 raz 15 ale wiadomo to juz jest chemia
ale wkoncu w ciagu dnia dziecko jest spokojniejsze i weselsze
i jeszcze debritad na ulewanie

reklama
To może być efekt podwyższonej temperatury. Miałam podobnie, gdy gorączkowałam przy zapaleniu.
Jeśli to zgrubienie Ci nie zejdzie na dniach, to lepiej skontroluj u lekarza (usg najlepiej zrobić). Obkładasz zimną kapustą po karmieniu?

A powiedz mi do jakiego lekarza sie zglosilas?I jaki antybiotyk bralas?Bo wiesz ja mam antybiotyk od gina i on chyba nie jest na piersi,czy choc troche na nie dziala?Tak sie zastanawiam czy nie zadzwonic do poloznej ale jestem zla na nia po ostatnim razie,najpierw mowi mi ze moge dzwonic o kazdej porze dnia i nocy a jak ja potrzebuje jej rady i pomocy to ona ma wylaczony tel:wściekła/y:ja to zawsze mam takiego pecha,jak moja ciorcia chorowala to zawsze na wiekeend:wściekła/y:kapusta nie obkladam bo nie mam w domu:no:zreszta dzis jest juz troszke lepiej;-)

Do góry