reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

Mi leci na każdą porę karmienia :baffled: ja wiem dokładnie kiedy się młody ocuci bo z cycków mi lecieć zaczyna :szok: to samo mam jak go karmie, - dajmy na to karmie lewą a z prawej ciurkiem leci :szok: a wez tu teraz daj chłopu takie cyce podotykać :-D chociaz mój dał mi komplementa :) powiedział, że uwielbia jak pachne mlekiem i małym bobasem :))
U mnie tak samo,karmie z jednego a z drugiego leci samo:tak:szczegolnie z prawego i wlasnie chyba na nim mialam zapalenie bo jest troche czerwony i bolal dwa dni temu.Uwazaj ty na piersi:tak:nie przewietrz czasami.
A powiedzcie mi czy przy karmieniu piersią normalne są żółte kupki tylko że w konsystencji wody:sorry2:
Bo ja już ogłupiałam z tego wszystkiego.....
Tej jednej wieczornej butelki sztucznego mleka nie biorę pod uwagę bo przecież 120 ml mleka chyba nie ma żadnego wpływu na kupki?
Dobrze myślę?

A ja dziś byłam u gina:-)
Wszystko w porządku...lekkie plamienia mogą występować nawet do 3 miesiąca po porodzie...i malutka nadżerka ale tym się zajmniemy jak skończę karmić!
I dostałam tabletki Azalia...czy któraś o nich słyszała?
W necie są o nich dobre opinie....a szczerze mówiąc nie wyobrażam sobie powrotu do seksu w prezerwatywach:baffled:
Dość się męczyłam przy Hani...
No i boję się że przytyję:dry:

Co myślicie...brać?

Moj synek tez robil takie wodniste:tak:pytalam poloznej czy to czasem nie biegunka i powiedziala ze jak najbardziej sa to naturalne przy karmieniu piersia:tak:
Co do tabletek to skoro gin ci je polecil to chyba raczej musisz sie na nie zdecydowac,chyba ze wolisz gumki.

Ja już nie tknę tabletek! Brałam i co? Aluś mi wyszedł:-D
My już zakupiliśmy prezerwatywy i czekamy...tylko nie wiem jak długo i to mnie wkurza. T powiedział, że jak w piątek minie 6 tygodni, to mnie gwałci i koniec:-D:-D

No to kochana musialas cos pochrzanic:tak:

Mi sie taki nie podoba:no:nie chce majtkowego:no:jak z tym do wc isc?
Ja sie zastanawiam na tym
GORSET PAS POPORODOWY TUMMY TRIMMER 36/40 (869839687) - Aukcje internetowe Allegro
podoba mi sie tez ten ale nie wiem czy nie jest zbyt gruby i czy nie bedzie widac pod bluzka tych haftek
TUMMY TRIMER NEW Gorset Pas POPORODOWY HIT L/XL (868352227) - Aukcje internetowe Allegro

reklama
u mnie jedno jest pewne!!! 1 szew mi puscil i dziwnie mi sie zroslo! co dos sexu to u mnie mimo wszystko nadal za wczesnie. krwawienia nie ma ale teraz 1 szew ten na koncu bardzo mnie boli i jak za mocno sie naciagnie to leci z niego kilka kropel krwi! hmmm jestem ciekawa czy ja sie w ogole zagoje hehe
o ranyyyy...wpółczuję:baffled:

Mój Maciek robi właśnie takie żółte, wodniste kupy, czasem "gazowane" :-D widać w nich pęcherzyki powietrza (jak robi to aż furczy!). Według mnie to są normalne kupki; może trochę ma wpływ to, że jem codziennie przynajmniej jeden jogurt naturalny (muszę przy antybiotyku).
Moja Gabrysia też :tak: tak jest przy karmieniu piersią :tak:

Do kogo chodzisz?

Ja już nie tknę tabletek! Brałam i co? Aluś mi wyszedł:-D
My już zakupiliśmy prezerwatywy i czekamy...tylko nie wiem jak długo i to mnie wkurza. T powiedział, że jak w piątek minie 6 tygodni, to mnie gwałci i koniec:-D:-D

Ja brałam przed Hanią i nie zawiodły mnie...tylko oczywiście inne!

Tylko że wtedy nie było takiego stracha...jakby się nam wpadło;-) to nie byłoby tragedii...a teraz:szok::szok::szok::szok:
Chyba bym się załamała!!!!

I żadna więcej z karmiących mam nie planuje takiej formy antykoncepcji???

Tylko że wtedy nie było takiego stracha...jakby się nam wpadło;-) to nie byłoby tragedii...a teraz:szok::szok::szok::szok:

Ja planuję tabletki, ale trochę się obawiam, bo przed ciążą miałam różne perypetie z tabletkami i plastrami. Miałam różne "skutki uboczne", nie bardzo poważne, ale wkurzające.

ja sama nie wiem co mam brać...tabletek bym nie chciała, bo mam dosyć...rowaliły mi cały układ hormonalny:wściekła/y:,ale z drugiej strony są najbezpieczniejsze a po cesarce to ważne, bo nie można w ciąże zachodzić...poza tym nie chciałabym teraz za nic w świecie ,bo padłabym psychicznie :szok:
za 2 tygonie wybieram się do gina ,więc mam nadzieję,że coś doradzi :tak:

U mnie tak samo,karmie z jednego a z drugiego leci samo:tak:szczegolnie z prawego i wlasnie chyba na nim mialam zapalenie bo jest troche czerwony i bolal dwa dni temu.Uwazaj ty na piersi:tak:nie przewietrz czasami.
Ja jak wychodzę z domu to pieluche flanelową wtykam w biustonosz :tak:
Ale dzisiaj miałam inny problem ...zdrzemnełam się 1,5 godz. wstaję a tu z lewej strony ból straszny :szok: okazało się, że porobiły mi się guzki, pierść taka twarda, że nie mogłam jej nawet odrobine podniesć taka sztywna była ......:baffled: odciągnełam laktatorem trochę a resztę wcisnełam małemu, ściągnął guzki :tak:teraz to chociaż oddychać mozna ...:tak:

No dziewczynki lekko spoznione pozdrowienia od Ani przekazuje i całusy od Nikoli!
Ania troche sie zamartwia ze mala jeszcze siku nie zrobila ale lekarze ja uspokajaja ze wszystko jest w porzadku ale ona i tak ma dziwne przeczucie ze cos jest nie tak!

ja nie wiem czy u was tez tak bylo! ale moja julka sikala od 2 doby z tym ze po pampersie sprawdzam czy jest twardy no i dla pewnosci dotykalam paluchami czy faktycznie jest tam siusiu bo te siuski poczatkowo byly biale dopiero z kazda chwila robily sie zoltawe!

reklama
NO dzieki Bogu ze wklejalam foty brzucha bez facjaty hahahahah !:-D:-D
Ale ciul tam jaka nawiedzona czy cóś
Przeraza mnie bardziej to ze taka psychiczna moze se kopiowac foty naszych maluszkow i pisac ze to jej :szok::szok::szok::szok:
NO pragne aby jakas wariatka wklejala fotke Fifola i pisala MOJ !:baffled:
az sie boje wklejac fotki Malej:baffled: Dobrze, ze na nk mam galerie tylko dla znajomych:baffled:

Do góry