reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

reklama
Czesc laski pewnie juz o mnie zapomnialyscie :( Eh nie mam czasu zajrzec teraz na forum nawet na chwile, na neta to wchodze tylko czasami na nk... Generalnie teraz zaczyna sie sesja, 2 egzaminy przed nami, trzeba sie uczyc a z chlopakami roznie bywa, czasami koleczki niestety nie daja nam spac ani nic zrobic.Ostatnio bylismy w pordani patologii noworodka bo jestesmy zapisani jako wczesniaki, w sumie to chlopaki byli zmierzeni zwazeni i mieli zrobiona morfologie.

Michałek z 2500g i 51 cm, wazy juz 5kg i ma 58cm
Łukaszek z 2050 i 50cm, wazy 4300g i ma 55cm

No i chlopcy maja niedokrwistosc wiec szczepienia mamy odroczone na miesiac, az beda mieli po kontrolnej morf hemoglobine 10 i hematokryt 32.
A czy u Was tez jest problem z zakupieniem Infanrixu hexa? bo w lodzi nigdzie dostac nie moge i mowia ze nie ma w hurtowaniach.

Poza tym to juz ie robia takie fajne bobaski a michas to juz niezly klocuszek, ale jestem w nich zakochana i mogla bym siedziec z nimi ciagle gdyby nie studia i nauka...

Na szczescie babcie nam pomoga bo inaczej nie dali bysmy rady nauczyc sie do egzaminów.

Pozdrawiam Was bede zagladac czesciej po 3ecim lutym wtedy mam ostatni egzamin. Buziaki

Marta jasne, że nie zapomniałyśmy o was, nawet dzisiaj pisałyśmy gdzie się nasze mamy bliźniąt podziewają.
Oj macie zawrót głowy teraz ale super, że chłopaki tak rosną:-)

a nie trzeba w koncu miec tego zaswiadczenia od lekarza o prowadzeniu ciazy od min 10tyg ???

Trzeba:tak:

no to bede sie juz z wami zegnac babeczki... trzymajcie mocno kciukaski za mnie zeby porod lekki byl... och jak ja sie denerwuje!!!
Ula dostalam esa :) Nie martw sie bedzie dobrze ! Trzymam kciuki !!!!

Więc mam pytanie do butelkowych mam!!!!!!!!!!!

co robicie jeżeli dziecię obudzi się prędzej niż wypada następne picie? I ryczy...nic go nie boli..tylko wydaje się znów głodne:szok:

:no:

Aga moj mial taki dzien wczoraj !!!!!!!!!!!!!!!!!!:szok::szok::szok:
Normalnie ciagle glodny ,zasypial na godzine po 130 ml mleka i budzil znowu glodny po godzinie ,no jak nie chcial jesc tak wczoraj jadl po 230 ml w przeciagu 3 godzin !!!!!!!!NO taki glodny byl ze nie dalo rady ani uspac ani zabawiac ani nosic nic ,chcial jesc i tyle.
o 17 zjadl 130 ml ,o 18.30 juz byl glodny i dojadl 100 ml .
o 20 byl zas glodny zjadl 130 ml i o 21 juz dojadal kolejna 100ml !
A jak dawalam herbatke to wypijal 20 ml i plul !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Poprostu robil banki z heratki i paczyl na mnie plujac!

dawal jesc poprostu i tyle ....bo nie dalo rady inaczej ...o 22 zasnol i spal do 3 hahahahahah ! tak sie nazarł oooo ! Balam sie ze bedzie go brzuch bolal ,ale luzik o 6 rano machnol takie kupsko ze obtalapal spiochy i body ! ooo !

Dzis juz je normalnie po 120 - 140 ml !

A ja dzis mialam straszna noc maly pokaslywal i w nocy tak zaczal kaslac ze z buzki flegma mu zaczela wyciekac i sie dlawil nie mogl odkaszlec wystraszylam sie na maxa z tesciowa i po pogotowie zadzwonilysmy osluchali obadali niby nic nie ma oprocz gardelka i flegmy infekcja jakas sie zaczyna dzis o 18 ma pediatra do nas przyjechac oby bylo dobrze bo biedulek juz w szpitalu dostal antybiotyk przy zoltaczce a teraz znow by dostal porazka ale tak mi go szkoda kaszle caly czas ale na szczescie pojedynczo spi jak aniolek i je normalnie i temp tez nie ma ale i tak mam stresa bo od piatku bede z nim sama tesciowa wyjezdza ehh

NO to ja ci wspolczuje musialas se niezle wystraszyc ! Trzymam kciuki aby z malutki bylo lepiej !

Witam się po kolejnym karmieniu :-)

Do kogo chodzisz?

Ja już nie tknę tabletek! Brałam i co? Aluś mi wyszedł:-D
My już zakupiliśmy prezerwatywy i czekamy...tylko nie wiem jak długo i to mnie wkurza. T powiedział, że jak w piątek minie 6 tygodni, to mnie gwałci i koniec:-D:-D

Do p. dr Palacz-Marchwińskiej, prywatnie.
Też się zastanawiam nad tabletkami, ale przed ciążą miałam takie dolegliwości przy tabletkach/plastrach, że mocno się nad tym zastanawiam. Ciąża dużo zmienia w organizmie, więc może tym razem będzie inaczej :-)

Nie zastanawiałam się nad takimi rzeczami :-) ale jeśli tylko nie masz przeciwwskazań do noszenia, to czemu nie?

Witam się i ja:-):-):-)

A powiedzcie mi czy przy karmieniu piersią normalne są żółte kupki tylko że w konsystencji wody:sorry2:
Bo ja już ogłupiałam z tego wszystkiego.....

Mój Maciek robi właśnie takie żółte, wodniste kupy, czasem "gazowane" :-D widać w nich pęcherzyki powietrza (jak robi to aż furczy!). Według mnie to są normalne kupki; może trochę ma wpływ to, że jem codziennie przynajmniej jeden jogurt naturalny (muszę przy antybiotyku).

A ja dzis mialam straszna noc maly pokaslywal i w nocy tak zaczal kaslac ze z buzki flegma mu zaczela wyciekac i sie dlawil nie mogl odkaszlec wystraszylam sie na maxa z tesciowa i po pogotowie zadzwonilysmy osluchali obadali niby nic nie ma oprocz gardelka i flegmy infekcja jakas sie zaczyna dzis o 18 ma pediatra do nas przyjechac oby bylo dobrze bo biedulek juz w szpitalu dostal antybiotyk przy zoltaczce a teraz znow by dostal porazka ale tak mi go szkoda kaszle caly czas ale na szczescie pojedynczo spi jak aniolek i je normalnie i temp tez nie ma ale i tak mam stresa bo od piatku bede z nim sama tesciowa wyjezdza ehh

Widze ze nie tylko ja mam malw kaszlace malenstwo w domu :-(
Strasznie ci wspolczuje Karntynko ze bedziesz sama z chorym dzieckiem. Ja przynajmniej teraz gdy nie ma meza moge liczyc na tesciowa ktora mieszka pietro wyzej i zaglada do mnie i mi pomaga.

Ja juz po wizycie lekarki i niestety mała ma coś na oskrzelach i dostała antybiotyk. ale teraz przynajmniej wiem co jej jest i mam nadzieje ze po antybiotyku bedzie jej lepiej.

Trzymam kciuki Karnitynko aby u ciebie było jednak lepiej niz u mnie.

Mi leci na każdą porę karmienia :baffled: ja wiem dokładnie kiedy się młody ocuci bo z cycków mi lecieć zaczyna :szok: to samo mam jak go karmie, - dajmy na to karmie lewą a z prawej ciurkiem leci :szok: a wez tu teraz daj chłopu takie cyce podotykać :-D chociaz mój dał mi komplementa :) powiedział, że uwielbia jak pachne mlekiem i małym bobasem :))

Ja też tak mam, że jak karmię jedną, to leci z drugiej i praktycznie cały czas jadę na wkładkach laktacyjnych. Dobrze że zakupiłam te wielorazowe, bo inaczej nie nadążyłabym z kupowaniem nowych.
Hehe fajny komplement od męża :-). Ciekawa jestem jak mój zareaguje, bo ja jakoś nie wyobrażam sobie bycia cały czas w biustonoszu. I tak już go muszę nosić prawie 24 h na dobę (z przerwą na kąpiel) :baffled:.

Taaaa fajnie Ci, bo mój boi się mnie dotknąć:szok:

Mój też mam wrażenie :confused:.

reklama
Wczoraj już byłam w miarę spokojna z myślą, że Hania ma tylko sapkę, aż do nocy... W nocy strasznie mi kaszlała więc dziś zamówiłam pediatrę do domu i czekam... i strasznie się boję :-( Dlaczego takie rzeczy dzieją się zawsze gdy jestem sama ;-(
MOj to samo czekamy na pediatre ma kaszelek i co jakis czas sie dusi i katar doszedl i flegma porazka:(

Do góry