reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

A ja dzis mialam straszna noc maly pokaslywal i w nocy tak zaczal kaslac ze z buzki flegma mu zaczela wyciekac i sie dlawil nie mogl odkaszlec wystraszylam sie na maxa z tesciowa i po pogotowie zadzwonilysmy osluchali obadali niby nic nie ma oprocz gardelka i flegmy infekcja jakas sie zaczyna dzis o 18 ma pediatra do nas przyjechac oby bylo dobrze bo biedulek juz w szpitalu dostal antybiotyk przy zoltaczce a teraz znow by dostal porazka ale tak mi go szkoda kaszle caly czas ale na szczescie pojedynczo spi jak aniolek i je normalnie i temp tez nie ma ale i tak mam stresa bo od piatku bede z nim sama tesciowa wyjezdza ehh

dobrze, że to nic poważnego!
ja jakoś daję radę sama już;-) kwestia przyzwyczajenia - dasz radę:tak:

reklama
Danielek pospał od 8 do 11, obudził się z wrzaskiem - znowu kolka. dopiero jakieś 45 min temu wygniótł kupę - ale taką, że cały do przebrania - kupa po pachy! na szczęście żółta i plastelinkowata czyli taka, jaka powinna być. oby to były jednorazowe problemy spowodowane moim pokarmem a nie kolki bo nikomu nie życzę takiego widoku gdy dziecko się tak strasznie męczy... a widze, że niestety coraz więcej naszych maluszków ma takie problemy.

Ja też jestem ciekawa, kiedy można zacząć znowu. Nie wiem też co z piersiami? Nie leci wam mleko w trakcie seksu????????????? Bo to chyba taki dziwny widok :confused:

Mi leci na każdą porę karmienia :baffled: ja wiem dokładnie kiedy się młody ocuci bo z cycków mi lecieć zaczyna :szok: to samo mam jak go karmie, - dajmy na to karmie lewą a z prawej ciurkiem leci :szok: a wez tu teraz daj chłopu takie cyce podotykać :-D chociaz mój dał mi komplementa :) powiedział, że uwielbia jak pachne mlekiem i małym bobasem :))

Witam się popołudniem :-)
Mały śpi, mam trochę czasu dla siebie...

Hej dziewczynki dawno nie pisałam ale poczytuje was w miare mozliwości.
U nas od środy biegunka 8-10 kupek dziennie, po NAN1 aż zielona woda leciała z małego.Poza tym wzdęcia i ulewanie.Teraz jesteśmy na Bebilon Pepti i kolor kupy się poprawia ale nadal w niej jest śluz. Dostał smecte i lacidofil. Do tego przyplątały się pleśniawki. Mam pelne ręce roboty.:szok:

Współczuję... na pewno wszystko będzie już OK, trzymam kciuki.

Temperatury u mnie jak narazie nie ma:-)

U mnie gin zamiast zalozyc szewek wiecej to jeszcze powiekszyl:-D:-D:-Dnormalnie opitole go jak pojde na wizyte bo maz bedzie niezadowolony:-D:-D:-D

Fajnie, że wracasz do zdrowia :-)

A z tymi szwami to masakra jakaś... mnie zaczęły w końcu wyłazić te niby-rozpuszczalne... i zrobiła mi się taka mała ranka przy jednym szwie. Przemywam się tantum rosa, podobno pomaga, zobaczymy.

Ja też nadal śpię na boku albo na plecach, bo jak tylko położę się na brzuchu to tak mnie cycki gniotą, że mam wrażenie, że całe mleko z nich wyleci :-D. A ja tak lubię spać na brzuchu :baffled:.
Ja też jestem ciekawa, kiedy można zacząć znowu. Nie wiem też co z piersiami? Nie leci wam mleko w trakcie seksu????????????? Bo to chyba taki dziwny widok :confused:

O spaniu na brzuchu też mogę jeszcze tylko pomarzyć, a najgorsze jest to, że żadna bluzka sprzed ciąży nie pasuje!!!! W spodnie mieszczę się bez problemu, ale bluzek praktycznie nie mam, ani sweterka, żeby założyć... na zakupy się ruszyć nie ma jak na razie, zostaje allegro ;-)

A o fiku-miku na razie nie myślę przez te cholerne szwy... chyba się wybiorę do mojej gin, żeby mi to zdjęła... ech...

U mnie się zaraz zacznie, przewijanie, karmienie, zakraplanie oczu, oczyszczanie pępka (cholera ledwo wisi a mógłby juz odpasć):confused: dobrze ,że lulac nie musze odlatuje sam ...:tak:

Witam się i ja:-):-):-)

Już wolę nie opisywać nocy bo znów było tak samo....tylko że od tego karmienia butlą o 19.30...jak w końcu porządnie zasnął o 22 to spał do 1.30:szok:
Ale i tak skończyło sie karmienie w naszym łóżku bo doszłam do wniosku że z dwojga złego wolę żeby w nocy usnął przy cycu niż nauczył się noszania też w nocy:no:

A powiedzcie mi czy przy karmieniu piersią normalne są żółte kupki tylko że w konsystencji wody:sorry2:
Bo ja już ogłupiałam z tego wszystkiego.....
Tej jednej wieczornej butelki sztucznego mleka nie biorę pod uwagę bo przecież 120 ml mleka chyba nie ma żadnego wpływu na kupki?
Dobrze myślę?

A ja dziś byłam u gina:-)
Wszystko w porządku...lekkie plamienia mogą występować nawet do 3 miesiąca po porodzie...i malutka nadżerka ale tym się zajmniemy jak skończę karmić!
I dostałam tabletki Azalia...czy któraś o nich słyszała?
W necie są o nich dobre opinie....a szczerze mówiąc nie wyobrażam sobie powrotu do seksu w prezerwatywach:baffled:
Dość się męczyłam przy Hani...
No i boję się że przytyję:dry:

Co myślicie...brać?

Łoł, fajnie. A my się cieszymy bo na becikowe tylko 2 tyg czekamy:-) We wtorek odbieramy już:-)

My dostalismy w przeciagu tygodnia od zlozenia papierow :) 2 tysiaki :)

Byliśmy dzisiaj na prywatnej wizycie ......:baffled: bo ropa zalewała małemu oczka ........ropne zapalenie spojówek obu oczu ...musiał to złapać w przychodni :/ dostałam krople w antybiotyku 4 x dziennie :baffled: ryku przy tym ,że ho-ho .....no i nie nadążam mu oczyszczać z ropy tych oczku, tak mi go szkoda, jest markotny nie chce spać, wisi na cycu cały czas ...:-( No i w przychodni źle go zważyli! mały nie waży 2830 tylko 3150 :tak:jest zdowy oprócz tych oczków ...

My tez zakraplalismy malemu oczko 4 razy dziennie i na noc mascia smarowalismy ! w 3 dni zaleczylismy oczko a 4 dnia nie bylo juz sladu po zapaleniu :)

ja kupiłam oba cudowne wynalazki i szczerze powiedziawszy nie wiem po co
laktatora używałam przez 2 dni a podgrzewacz jakoś też się u mnie nie sprawdza:baffled:

U mnie tez sie nie zprawdza podgrzewacz ! Stoi i go nie uzywam bo i tak szybciej i wygodniej w mikrofali !W podgrzewaczu woda sie wygotowuje i tak trzeba wstac i nalac wody itp albo mialam czesto zagorace mleczko albo czekalam za dlugo eeeee tam !

chyba się wybiorę do mojej gin, żeby mi to zdjęła... ech...

Do kogo chodzisz?

Witam się i ja:-):-):-)

a szczerze mówiąc nie wyobrażam sobie powrotu do seksu w prezerwatywach:baffled:
Dość się męczyłam przy Hani...
No i boję się że przytyję:dry:

Co myślicie...brać?

Ja już nie tknę tabletek! Brałam i co? Aluś mi wyszedł:-D
My już zakupiliśmy prezerwatywy i czekamy...tylko nie wiem jak długo i to mnie wkurza. T powiedział, że jak w piątek minie 6 tygodni, to mnie gwałci i koniec:-D:-D

reklama
Do góry