reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2009

Ja miałam tak samo, dreszcze, mdłości, stan podgorączkowy i strasznie się pociłam. Położna powiedziała, że tak się niekiedy dzieje przy zwiększonej produkcji mleka (szalejące hormony), ale jeśli gorączka wzrośnie powyżej 38stopni to mam sie zgłosić do lekarza. Na szczęście okazało się, że to jednak produkcja mleka, a nie stan zapalny i po kilku dniach minęło. Może u ciebei jest to samo tym bardziej, że jak sama pisałaś cały czas Agatka słabo się najada twoim mleczkiem. Jednak lepiej wszystko sprawdzić wiec trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę u lekarza.

Ja też miałam to samo na poczatku...raz trzeslam sie z zimna a za chwile oblewały mnie poty tak ,ze całe włosy miałam mokre...oczywiscie nawał pokarmu straszny...jednym słowem-koszmar ! teraz juz się wszytsko jakby wyrównało...i mam nadzieje,że nie wróci:tak:

reklama
ja nie listopadowka !! mozesz zgapiac ile chcesz :D

dobilo 38 !! polozna mi jeszcze dzwonila 3 razy !! zebym mala normalnie karmila bo przy temperaturze mozna!! i zebym sie uzbroila w cierpliwosc bo w nocy moze byc ciezko !!

ja 2 doby meczylam sie z temp 39 i bylo bardzo ciezko i po niej pokarm mi zanikl a temp byla sama od siebie taka poporodowa podobno czesto sie zdarza!!! mowili mi w poradni laktacyjnej ze do temp38,5mleko dziecku smakuje a pozniej jest zbyt cieple i dziecko moze grymasic ale wolno karmic mimo wszystko!!!

ja nie listopadowka !! mozesz zgapiac ile chcesz :D

dobilo 38 !! polozna mi jeszcze dzwonila 3 razy !! zebym mala normalnie karmila bo przy temperaturze mozna!! i zebym sie uzbroila w cierpliwosc bo w nocy moze byc ciezko !!

ja wiem ze tys taka jak listopadowe damy nie jest he he he :) i cale szczescie !!!!!!!!
kurde lykaj cos na goraczke i badz dzielna !pewnie ciezka noc bedzie cie czekac !

wrzucilam na liste sylwestrowego piotrusia od lastrady - bomba fotka !!!

asia widzialam ze zrobilas porzadek z lista - ja chwilowo nie wyrabiam !!

sie staralam !!!
mea pewnie cos przeoczylam znajac moze mozliwosci ahahahah ale dojde i do tego !

to ja sie stad na dzisiaj zmywam.. :-D
trzymajta kciuki za mnie .. co bym jak najszybciej mogla tulić swą kruszynkę :) !!
bedziem w kontakcie :)

baboooo trzymam kciuki za was !!!!!!! oby poszlo gladko i szybko !
i slij foty swojej niuni !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dziewczyny muszę się wam pochwalić bo jestem z siebie dumna:-) hehe
dziś poraz pierwszy kapalam sama Julkę bez męża:-) i powiem szczerze ze wygodniej kapac mi ją samejniż jak mąż ją trzyma:-)

Dzis zauwazyłam u mojej Hani kupke koloru zolto-zielonego i miala konsystencje taka jakby gesta. czy to jest powod do niepokoju? Aha karmie piersia.

sorki ze taki temat kupkowy nagle poruszam, ale wiem, ze ktos juz cos pisal o tych kolorach kupek i ni pamietam jak to bylo.
po ilu dniach objawia sie alergia u dzieci?

Dzis zauwazyłam u mojej Hani kupke koloru zolto-zielonego i miala konsystencje taka jakby gesta. czy to jest powod do niepokoju? Aha karmie piersia.

sorki ze taki temat kupkowy nagle poruszam, ale wiem, ze ktos juz cos pisal o tych kolorach kupek i ni pamietam jak to bylo.
po ilu dniach objawia sie alergia u dzieci?

jesli jednorazowa kupa to moglas cos zjesc jesli jednak powtorzy ise to skontaktuj sie z pediatra! moze to byc alergia. co do gestosci to nie ma powodu do niepokoju bo dziecko nie bedzie robic caly czas luznej kupki. moja corcia raz robi gesta taka sztywna jak plastelina a czasami jak serek twarożek:-) a takiej wodnej jak po porodzie to juz dawno nie ma w koncu ile dziecko moze tez sie oczyszczac:-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
jesli jednorazowa kupa to moglas cos zjesc jesli jednak powtorzy ise to skontaktuj sie z pediatra! moze to byc alergia. co do gestosci to nie ma powodu do niepokoju bo dziecko nie bedzie robic caly czas luznej kupki. moja corcia raz robi gesta taka sztywna jak plastelina a czasami jak serek twarożek:-) a takiej wodnej jak po porodzie to juz dawno nie ma w koncu ile dziecko moze tez sie oczyszczac:-)
ale to nie chodzi o oczyszczanie tylko o to ,ze jak dziecko jest na samym cycu to takie luzne kupki robi:tak: Gabi jak jadla butle w szpitalu to tez miala takie twarozkowe kupki a teraz luzne w zołto pomaranczowych barwach i lekarz powiedzial ,ze tak ma byc :tak:

ale to nie chodzi o oczyszczanie tylko o to ,ze jak dziecko jest na samym cycu to takie luzne kupki robi:tak: Gabi jak jadla butle w szpitalu to tez miala takie twarozkowe kupki a teraz luzne w zołto pomaranczowych barwach i lekarz powiedzial ,ze tak ma byc :tak:

ale moja na cycu zmienila kupke na twardsza! dlatego tak napisalam bo mi polozna powiedziala ze dziecku z uplywem czasu ta kupa gestnieje.

reklama
Do góry