reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

Mój rano robił mi psikusa - dałam mu cyca trochę, żeby się przytulił i zrobił kupę - to do przewijaka i bach kolejna i bach kolejna i następna:-D:-D normalnie oszalał...potem 2 razy zsikal się i pierdział:-D
A popołudniu 5 razy do jednej pieluchy( taka seria mu wyszła):-D
Ja tak mam cały czas, już mówiłam do męża ,że na pampy nie wyrobi :-D

reklama
jak mala nakarmilam to piers mi ulzyla wiec wiem ze to nie od piersi stan zapalny aleraczej od macicy ... ;-/

Niestety nie wiem jak mi piersi reagowały bo nie odczuwałam ogolnie przepełnienia i strasznej boleści i na początku nie widziałam z tym związku. Wydawało mi się, że tak własnie wygląda okres połogu ;-) Ale jeśli faktycznie masz jeszcze jakieś dziwne upławy to nie wygląda to zbyt dobrze... Trzymam jednak kciuki, aby to nie było nic poważnego bo i tak masz dużo stresów :-(

Asia ..bo nie mam czasu wracać do poprzednich postów:-) to ile Fifol wypija mleczka z butli na jedno posiedzenie?

Bo ja tak myślę i myślę;-) że mój to straszny głodomor jest skoro po kąpaniu wypija z jednego cyca ( góra 10-15 min ciągnie) a potem 130 ml z butelki! Acha a godzinę przed kąpaniem też pije z cyca!

I dochodzę do wniosku że on w dzień co chwilę robi sobie pobudki z głodu chyba:no: Bo jak zaśnie przy cycu to nie idzie go za chiny dobudzić...za godzinę budzi się znów i zjada piąstki...jak nie dostanie to ryk...znów zasypia i tak w kółko do 16-17 kiedy daję mu trochę poryczeć żeby mi już nie zasnął przed kąpaniem!
Po prostu ma mało mleka żeby za jednym razem się napić?:baffled:

Kochane ile śpia Wasze maluchy ? mój 4 nieraz 5 godzin ale się dowiedziałam, że mam go ocucać na karmienie co 3 godz. bo inaczej nie będzie na wadze przybierał jak bedzie przysypiał pory karmienia :baffled:a ja se dzisiaj tak fajnie pospałam ...........
No ja mojej nie muszę dobudzać bo się budzi najczęściej co 2h;-)

oj biedactwo mam nadzieje ze szybko sie to u was zmieni!!!
moja ksiezniczka wczoraj o dziwo zasnela o 21:30:-) spała do 24 zjadla i zasnela podczas jedzenia kamiennym snem ze nie czula jak ją klade i tak spała do 6 rano:-) kocham tą moją małą myszkę bo aje mi pospac ile wlezie:-)
No już przywykłam. Od miesiąca Mała się budzi średnio co 2h;-)

Ja Wam powiem, że jak mój śpi długo to potem tak łapczywie wcina, że nie dość ,że mu się co chwila ulewa to jeszcze mi się krztusi :/

dziewczyny a tak sie zastanawiam czy przed wstawieniem sie na oddzial mam jakos sie przeczyscic czy oni to robia w szpitalu??? bo boje sie jakis przykrych niespodzianek,zwlaszcza ze do wc chodze raz na dwa dni!!!
Też się tym stresowałam a w nocy odeszły mi wody i nie zdążyłam nawet pomyśleć o lewatywie bo jechałam do szpitala. Na szczęście niespodzianki nie zrobiłam:-p

reklama
Do góry