reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2009

reklama
ja usnelam z mloda w lozku wiec tylko wstalam zeby sie przebrac i wracam do spania !! nie wiem ile pospie bo czuje sie troche nieteges ... a i mala jakas dzis straszliwie czujna ... trzymajcie kciuki bo moze byc ciezko !!!

Mój syn oszalał!
Zjadł 110 ml i nie chciał spać...przebrałam mu pampersa a on dalej płakał...no to dorobiłam mu mlczka i wypił 90 ml znowu:szok::szok: jaki głodomor!

moj tez jest glodomor
zjada co 3 lub 4 godziny butle 120ml. czasem pociagnie 150
w tydzien prybral 370 gram:szok:.
lekarz mowi e wszystko w normie bo to kawal chlopa z mojego bobasa to i potrzeby ma jak2 mieseczne dziecko.
gruby nie jest tylko duzy a to roznica.

sorki - pisez jedna reka bo na drugiej klocek mi zalega :-)

Hej dziewczyny!
Nie pamiętam kiedy ostatnio pisałam, ale chyba wieki temu... Przynajmniej tak się czuję... Właśnie mam chwilkę "przerwy" więc siedzę, pompuję cyce i chociaż daję znak, że żyję.
U nas nie jest lekko. Misia nie chce spać za długo, zwłaszcza w nocy. Musimy ją jakoś przestawić, ale nie bardzo wiem jak to zrobić. Wymyślam rytułały na noc, ale nic nam z tego nie wychodzi. Młoda nie śpi do 4 rano a potem sobie odbija w dzień. A my chodzimy nieprzytomni zupełnie :-(
Dalej karmię cycowym mlekiem z butli plus modyfikowane. Z cyca leci max 150 ml dziennie, ale się nie poddaję jeszcze. Choć z dnia na dzień jest gorzej - bolą, są ciężkie i praktycznie puste :-( Totalna załamka :-( No ale miesiąc przetrwałam, w co małokto wierzył, że się w ogóle uda...
Po wypróbowaniu chyba wszystkich możliwych typów sztucznego lekarz przepisał nam Nutramigen, bo ponoć misiula nie trawi laktozy i stąd było wycie i bóle brzucha. Zobaczymy... Jedno wiem - sojowe mleko jest do bani - kupy po nim są tak śmierdzące, że po zmianie pieluchy trzeba wietrzyć w domu!:szok: A do tego są przeraźliwie zielone i tak wielkie, że zajmują 2-3 pieluchy!
Poza tym bawimy się już zabawkami trochę i jesteśmy wielgachne (waga z poniedziałku to 5332! i 57 cm!).
A to Misia w czasie zabawy ;-) [video=youtube;QFwWfGzi6dg]http://www.youtube.com/watch?v=QFwWfGzi6dg[/video]
Spróbuję Was kiedyś nadgonić, ale utknęłam na 4.01 i nie mam czasu czytać dalej... I właśnie nadeszła moja kolej przejęcia małej... Dobranoc! ;-)

Hej dziewczyny!
Nie pamiętam kiedy ostatnio pisałam, ale chyba wieki temu... Przynajmniej tak się czuję... Właśnie mam chwilkę "przerwy" więc siedzę, pompuję cyce i chociaż daję znak, że żyję.
U nas nie jest lekko. Misia nie chce spać za długo, zwłaszcza w nocy. Musimy ją jakoś przestawić, ale nie bardzo wiem jak to zrobić. Wymyślam rytułały na noc, ale nic nam z tego nie wychodzi. Młoda nie śpi do 4 rano a potem sobie odbija w dzień. A my chodzimy nieprzytomni zupełnie :-(
Dalej karmię cycowym mlekiem z butli plus modyfikowane. Z cyca leci max 150 ml dziennie, ale się nie poddaję jeszcze. Choć z dnia na dzień jest gorzej - bolą, są ciężkie i praktycznie puste :-( Totalna załamka :-( No ale miesiąc przetrwałam, w co małokto wierzył, że się w ogóle uda...
Po wypróbowaniu chyba wszystkich możliwych typów sztucznego lekarz przepisał nam Nutramigen, bo ponoć misiula nie trawi laktozy i stąd było wycie i bóle brzucha. Zobaczymy... Jedno wiem - sojowe mleko jest do bani - kupy po nim są tak śmierdzące, że po zmianie pieluchy trzeba wietrzyć w domu!:szok: A do tego są przeraźliwie zielone i tak wielkie, że zajmują 2-3 pieluchy!
Poza tym bawimy się już zabawkami trochę i jesteśmy wielgachne (waga z poniedziałku to 5332! i 57 cm!).
A to Misia w czasie zabawy ;-) YouTube
Spróbuję Was kiedyś nadgonić, ale utknęłam na 4.01 i nie mam czasu czytać dalej... I właśnie nadeszła moja kolej przejęcia małej... Dobranoc! ;-)

bidulka
musicie sie poswiecic i za nic w swiecie nie dac jej spc w dzien
moja tak na poczatku miala ale sama sie przestawiła:blink:

Dziewczyny muszę się wam pochwalić bo jestem z siebie dumna:-) hehe
dziś poraz pierwszy kapalam sama Julkę bez męża:-) i powiem szczerze ze wygodniej kapac mi ją samejniż jak mąż ją trzyma:-)
ja to robie niestety od poczatku...

Mea jak sie czujesz???

Wie ktos co z Anola??

my spalismy od 21 do 12....a do rana juz nie...kolki znow, brak kupy...w koncu nad ranem dalam mu czopek bo juz nie mog;am patrzec jak sie meczy...
teraz bidula odsypia....

Hej dziewczyny!
A to Misia w czasie zabawy ;-) YouTube
akoza ja tez karmie swoim z butli...
i na poczatku tez mialam probelm..a teraz leci 100ml co dwie godziny...
i powiem wam ze mowta co chceta ale to dzieki herbatce na laktacje..
jak mi sie skonczyla i nie pilam trzy dni to mialam max 60ml co 3 a nawet 4 godziny..
a teraz co dwie 100...

i podczas sciagania laktatorem uciskam piers tak jakbym sie doila recznie..i wtedy leci duzo i szybko..i oprozniam do konca cyca...

do tego pije butle wody minerlnej na dobe...

i jakos leci i mleka coraz wiecej..
sciagam prawie litra na dobe a maly wypija z tego ok 600-700ml,...

a i w nocy sciagam najwiecej..dzis o 12 w nocy sciagnelam 160ml...

nie poddawaj sie tylk osciagaj reguarnie co 2 godz i co 3 w nocy i za kazdym dniem edzie go coraz wiecej..
wiem ze troudno tak ulozyc sobie dzien..
ale ja karmie mialego, usypiam i potem sciagam a ze w dzienje co dwie go to akurat latwo mi dopilnowac tych przerw...

kurde jak mi ktos powie ze male dziecko nic nie rozumie to mu dam moja corcie za przyklad !!! wie gizda ze mamusie sie spieszy to za cholere nie zasnie !!! mialam o 8 byc na IP i co ?? dupa moje dziecko nie zamierza spac bo NIE ... ja w nocy goraczke mialam dosc taka bo spocona bylam przeokropniscie !! teraz mam 37 i zaraz sie moze zbiore nareszcie i pojade ...

reklama
witam sie:-)
jak tak czytamjak sie mecza niektore z mockami i w ogole to naprawde zal mi was... ja sama wiem co mialam z poczatku i ze nocki nieprzespane to nic milego...zwlaszcza ze w szpitalu mialam 3 nieprzespane i moja ksiezniczka tez nie bardzo dawala mi sie wyspac...:-(
na szczescie te klopoty sa juz za nami.
malutka wczoraj zasnela o 21 i obudzila sie o 2 na jedzenie... zasnela o 2:30 i spala do 7 rano. w dzien tez juz nie mamy problemu z uspieniem! wczesniej mala cale dnie nie chciala spac.. pozniejtylko 1 godz a teraz udaje sie ze przespi 4 godz:-)

Mea wierze ze malutka da Ci jechac na IP w koncu teraz jestes dla niej jeszcze bardziej wazna! i musisz sie czuc dobrze a znam Twoj bol bo sie tez meczylam 2 doby z goraczka 39 stopni... i jak karmilam mala cycem to mi sie spc chcialo i nie mialam sil jej przystawiac a czasem cudowala i gubila cyca!

Do góry