reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2009

foch byl ale zostala bo co miala zrobic :) by sprobowala nie zostac to tyle by ja widziala!!!

a jutro bedzie musiala z nia zostac na dluzej bo sie zrobil problem ale pokolei ...

pisalam o temperaturze ... teraz mi skoczyla do 37,8 ... za telefon do mamy - mam cos wziac przeciwgoraczkowego jak przekroczy 38st ...
ale na wszelki wypadek zadzwonilam do poloznej powedziala ze czym predzej do lekarza bo stan zapalny niczego dobrego nie wrozy !!! no to zadzwonilam do lekarza i rano mam sie o 8 stawic w szpitalu ... rozalski jutro nie operuje wiec sciagna go na gore zeby mnie zbadal !! powiedzial ze prawdopodobnie pojdzie w ruch jakis antybiotyk !!

Anka to sie jutro spotykamy na IP :)

Kurde to dobrze ze zadzwonilas ,zeby sie z tego cos nie dobrego nie porobilo.Lepiej lykac piguly niz pozniej po szpitalach sie bujac .mam nadzieje ze to nic powaznego! a ty moze juz teraz wez cos przeciwzapalnie !

reklama
ooo prosze :-D to elegancko :p moze allitke gdzies ukradkiem podejrzymy bo ona koło południa będzie wychodzić :-D
ja będę pewnie przed 8 w szpitalu co se tam wszystko zobacze jeszcze..
to rozumiem ze jutro ma dyżur Twoj dżin :-D

rano sa wszyscy w szpitalu !! z wyj tego kto mial nocke :) a w srode nocke ma slomczynski albo wieczorkowa :)

To sie ciesz ze masz tak fajnie:-):tak:i to jest chyba caly plus karmienia mleczkiem sztucznym:tak:
Co do witaminy K to jesli jest na sztucznym to nie trzeba podawac:no:wcale.

No właśnie tak myślałam...wczoraj mu nie dałam tylko D daję codziennie:tak:

jak czytam że wasze dzieciaki robią jedną kupę dziennie to się łapię za głowę :szok: mój robi jakieś 6-7 dziennie! a wczoraj to pobił rekord, ponad 10.

Mój rano robił mi psikusa - dałam mu cyca trochę, żeby się przytulił i zrobił kupę - to do przewijaka i bach kolejna i bach kolejna i następna:-D:-D normalnie oszalał...potem 2 razy zsikal się i pierdział:-D
A popołudniu 5 razy do jednej pieluchy( taka seria mu wyszła):-D

Co do mleczka pije przeciętnie 100, 110 ml teraz wypił np 120 aż
więc się cieszę;-) ale czasami nie chce wypić za dużo (np 90 wypije i ma dość). Może nienormalna jestem, ale czuję, że jest cięższy już:-D

laski mi sie zaczyna nie podobac sytuacja !! jest mi zimno ... bola mnie piersi a lewa robi sie twarda !! mam narazie 37.1 temperature ale boje sie ze cos sie bedzie dzialo !!!

Ja miałam tak samo, dreszcze, mdłości, stan podgorączkowy i strasznie się pociłam. Położna powiedziała, że tak się niekiedy dzieje przy zwiększonej produkcji mleka (szalejące hormony), ale jeśli gorączka wzrośnie powyżej 38stopni to mam sie zgłosić do lekarza. Na szczęście okazało się, że to jednak produkcja mleka, a nie stan zapalny i po kilku dniach minęło. Może u ciebei jest to samo tym bardziej, że jak sama pisałaś cały czas Agatka słabo się najada twoim mleczkiem. Jednak lepiej wszystko sprawdzić wiec trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę u lekarza.

A to bylo cos nie tak ze masz pieluszkowac podwojnie?Czemu musisz pieluszkowac skoro jest ok?
I powiedzcie mi jak to jest z tym sparwadzaniem bioderek?Kiedy trzeba isc z dzieckiem bo mi narazie nikt nic nie mowil,z corka wiem ze czekalam chyba okolo 3 miesiecy na usg bioderek wiec juz zglupialam:baffled:

Ja byłam dziś u pediatry i ona chyba (byłam tak przejęta tą wizytą, że nie jestem pewna czy dobrze usłyszałam) mówiła że usg bioderek własnie do 3 miesiaca trzeba zrobić, ale tak jak wcześniej wspomniałam, nie jestem pewna tej informacji bo byłam dziwnie zestresowana :-)

Natomiast jeśli chodzi o samą wizytę u pediatry, to wszystko z naszą małą Hanią jest w porządku, łądnie przybiera na wadze (4100), jest zdrowa i teraz czekamy na nastepną wizytę ze szczepieniem.

jak mala nakarmilam to piers mi ulzyla wiec wiem ze to nie od piersi stan zapalny aleraczej od macicy ... ;-/

tym bardziej ze pisalas ze te uplawy jakies nie teges.mi tez sie wydaje ze cos z macica sie dzieje ! Lepiej nich ci jutro porzadny przeglad zrobia podwozia.Tak czasmi bywa ,dobrze ze zareagowalas szybko ! NIe martw sie nic ,jutro cos ci przepisza i bedzie gites.Oby tylko goraczka nie szalala! :baffled:

reklama
NO moje dziecko sie budzi :-)

GLODNY :cool2::cool2::cool2::cool2:

3 i pol godziny przerwy miedzy karmieniami :) jest dobrze !
zaraz zapodam mu flaszke niech se poje malutki ! Niech nadrabia swoje dni diety i strajku glodowego :tak::tak::-D

Do góry