reklama
Hej Dziewczynki!
Tym razem ja zwracam się do Was o kilka słów pociechy...Jak pisałam w południe byłam dzisiaj na usg połówkowym. Wszystkie wymiary są w normie, dzidziuś pięknie brykał w brzuszku. Pan doktor kilka razy przełączył na 3D/4D i widzieliśmy z mężem slicznego malucha jak ssie paluszek i zasłania się drugą rączką. Płci nie znamy, bo nie chcieliśmy wiedzieć. Maleństwo waży 350 gram.
No a teraz ta gorsza dla mnie część. Pan doktor znalazł jakąś plamkę na serduszku u dzidziusia. Niby nie robił paniki, pytał czy przechodziłam w ciąży jakąś infekcję. Kazał przyjść na kolejne usg za 4tyg. Co o tym myślicie? Tak strasznie się denerwuję.
Tym razem ja zwracam się do Was o kilka słów pociechy...Jak pisałam w południe byłam dzisiaj na usg połówkowym. Wszystkie wymiary są w normie, dzidziuś pięknie brykał w brzuszku. Pan doktor kilka razy przełączył na 3D/4D i widzieliśmy z mężem slicznego malucha jak ssie paluszek i zasłania się drugą rączką. Płci nie znamy, bo nie chcieliśmy wiedzieć. Maleństwo waży 350 gram.
No a teraz ta gorsza dla mnie część. Pan doktor znalazł jakąś plamkę na serduszku u dzidziusia. Niby nie robił paniki, pytał czy przechodziłam w ciąży jakąś infekcję. Kazał przyjść na kolejne usg za 4tyg. Co o tym myślicie? Tak strasznie się denerwuję.
Hej Dziewczynki!
ja byłam w czwartek na usg połówkowym i genetycznym i też ma plamkę i też lekarz mówił, że musiałam mieć jakąś infekcję i prosił abym się nie przejmowała, to nic złego o niczym nie świadczy, po prostu musiał mi o tym powiedzieć i to napisać, wszystko poza tym ok i pomimo tego, że napisał o tym to w podsumowaniu same superlatywy- tego się trzymam
A
AnOoLa88
Gość
o jejku..Hej Dziewczynki!
może to nic takiego?
może faktycznie byłaś przeziębiona albo coś?
ale skoro dzidzia się rozwija dobrze to chyba wszystko ok..
póki co nie denerwuj się bo zaszkodzisz tym maluszkowi.. :*
a za 4 tyg wszystko się wyjaśni..
dzięki dziewczyny za dobre słowo. Faktycznie byłam przeziębiona w czerwcu, może to od tego. Niby żadnego antybiotyku nie brałam, bo o to też pytał. Ale skoro monia mówisz, że masz podobnie i lekarz zalecił spokój, to trzeba być dobrej myśli.
AnOoLa wszystko po za tym serduszkiem jest jak najlepiej
G
Georgina
Gość
Moka bądź dobrej myśli
Wiem, że się martwisz, to nieuniknione, ale będzie dobrze, zobaczysz;*
G
Georgina
Gość
Dorwałam ogórki kiszone, jeden smak zaspokojony.
Jutro kupuję Haribo
Mniam!!
Jutro kupuję Haribo
dzięki dziewczyny za dobre słowo. Faktycznie byłam przeziębiona w czerwcu, może to od tego. Niby żadnego antybiotyku nie brałam, bo o to też pytał. Ale skoro monia mówisz, że masz podobnie i lekarz zalecił spokój, to trzeba być dobrej myśli.
mam to zaznaczone w opisie usg , przy opisie serca :
- obraz 4 jam serca prawidłowy,
- odpływy z lewej i prawej komory serca (LVOT, RVOT) prawidłowy
- obraz śródpiersia górnego (3VW)- prawidłowy
- ognisko hiperechogeniczne
jeszcze w opisie konsultacja genetyczna- analiza ryzyka w II trymestrze :
- pielektazja - marker nieobecny
- krótsza kość ramienna- marker nieobecny
- ognisko hiperechogenne- marker obecny
- jelito hiperechogenne- marker nieobecny
- poszerzony fałd karkowy- marker nieobecny
itd
wnioski: struktura płodu prawidłowa i adekwatna do wielkości ciąży. Nie uwidoczniono typowych anomalii i markerów genetycznych obecnych w danym tygodniu ciąży co znacznie obniża ryzyko .....
moka , wiesz zawsze lepiej wiedzieć o czym takim i kontrolować niż żyć w nieświadomości , ja o tym zapomniałam i nie mówiłam nikomu bliskiemu, tatuś był przy usg i już zaczął panikować, ale ja nie chciałam siać paniki i się nakręcać i jakoś dziwnie spokojna jestem
reklama
Dorwałam ogórki kiszone, jeden smak zaspokojony.
Jutro kupuję HariboMniam!!
oj, te haribo w lidlu są pyszne, mają teraz takie super paczki w ofercie w tym tygodniu