reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

Kochane mam pytanie bo spałam w nocy przy otwartych oknach i rano obudziłam się z katarkiem, tzn czuję mokro w nosie i mnie gardło pobolewa;/ Macie jakieś domowe sposoby? Być może jutro minie, ale wolałabym zapobiec aby przez przypadek jutro nie było gorzej.

Ja jak miałam katar używałam olejku Olbass 2-3 krople na poduszkę lepiej się oddychało, a na gardło mleko z miodem, mnie pomaga ewentualnie:-) sok malinowy z cytryną...

reklama
Widzę że tematy smakowe dziś poruszane, ja nie mam takich zachcianek, ostatnio słodkie coraz lepiej mi wchodzi, jak coś widzę u kogoś jak zajada to bym zjadła a jak już mam i jem to wcale nie jestem zachwycona, jednym słowem u mnie głównie oczy chcą jeść gorzej z układem pokarmowym:-D

ja tez popijam cole w nieduzych ilosciach natomiast moim ciazowym napojem zostala woda zywiec niegazowana ... na zmiane zwykla, cytrynowa i jablkowa ... srednio 3 zgrzewki na tydzien schodzi :)

kawa ?? ja w pierwszym trymestrze nie znosilam jej zapachu a teraz czasem mam smaka :) ale ja nie powinnam pic z uwagi na wysokie cisnienie i tylko dlatego :) jak ma sie wszystko z cisnieniem ok to nie powinno byc z tym klopotu :)

widzę, że podobne mamy upodobania, tylko za mną chodzą napoje gazowane,
kawa podnosi ciśnienie na początku po wypiciu a potem obniża, i niestety w dużych ilościach wypłukuje magnez.
tak ogólnie to najlepsze z kaw jest espresso- czyli kawa zaparzana do 20-25 sek, po tym czasie z kawy uwalniają się toksyny, wolne rodniki i inne świństwa powstające w wyniku palenia kawy i to one powoduję drżenie rąk, wzrost ciśnienie itp

Widzę że tematy smakowe dziś poruszane, ja nie mam takich zachcianek, ostatnio słodkie coraz lepiej mi wchodzi, jak coś widzę u kogoś jak zajada to bym zjadła a jak już mam i jem to wcale nie jestem zachwycona, jednym słowem u mnie głównie oczy chcą jeść gorzej z układem pokarmowym:-D

u mnie najgorzej jest jak wchodze do sklepu !! nakupuje slodkosci a potem jak je wloze do szafki to juz mi smak przechodzi :) otem mezus tyje :D
no i od poczatku ciazy zajadam sie skittlesami :D rewelka :D

u mnie najgorzej jest jak wchodze do sklepu !! nakupuje slodkosci a potem jak je wloze do szafki to juz mi smak przechodzi :) otem mezus tyje :D

Mój mąż też wcale nie rozpacza nad tym że zwlekam do domu słodycze i dzielnie mi towarzyszy, choć raczej powinien w drugą stronę z wagą jechać...

to masz dobrze, bo ja wszystko co kupię- jeśli doniosę- to zjem, właśnie zjadam dziecku haribo- kupiłam mega (chyba 750g) paczkę w lidlu i już widać dno.

Ja jak miałam katar używałam olejku Olbass 2-3 krople na poduszkę lepiej się oddychało, a na gardło mleko z miodem, mnie pomaga ewentualnie:-) sok malinowy z cytryną...

O, mleczko z miodem, mniam, mniam:-) Czosnek też do tego czy może być bez? Oddycham dobrze, więc żadnych kropelek na poduszkę nie potrzebuję. Mam nadzieję, że u mnie katar i gardło to chwilowe.
Wit C niestety nie mam.

Chciałam córkę nazwać zuzia, ale znajoma tak nazwie swoją małą:-(
ale wymysliłam - LAURĘ Co wy na to?

reklama
Do góry