reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2009

reklama
My już po kontroli bioderek...na szczęście wszystko w porządku...kolejna wizyta 23 lutego no i dalej podwójne pieluchowanie...już się nie mogę doczekać kiedy zostanie sam pampers!
A to bylo cos nie tak ze masz pieluszkowac podwojnie?Czemu musisz pieluszkowac skoro jest ok?
I powiedzcie mi jak to jest z tym sparwadzaniem bioderek?Kiedy trzeba isc z dzieckiem bo mi narazie nikt nic nie mowil,z corka wiem ze czekalam chyba okolo 3 miesiecy na usg bioderek wiec juz zglupialam:baffled:

Z tego co wiem to nie zaszkodzi bo w niektorych szpitalach nadal stosuja lewatywy. ja nie czulam nic wiec moze i tobie sie poszczesci a pozatym nie czulabys sie skrepowana uwierz mi!!! jak masz bole to nic cie nie obchodzi nawet to ze (tak bylo u mnie) mialam koszule z rozcieciem na cycki prawie do samego łona ze cycki i wszystko ciagle wylatywalo na wierzch!!! nie zwracalam uwagi i nic mnie nie obchodzilo myslalam tylkozeby juz przec i byl koniec:-)

Tez tak myslalam i mialam gdzies czy mi cos widac czy nie:tak:

A to bylo cos nie tak ze masz pieluszkowac podwojnie?Czemu musisz pieluszkowac skoro jest ok?
I powiedzcie mi jak to jest z tym sparwadzaniem bioderek?Kiedy trzeba isc z dzieckiem bo mi narazie nikt nic nie mowil,z corka wiem ze czekalam chyba okolo 3 miesiecy na usg bioderek wiec juz zglupialam:baffled:
Do mnie dziś dzwoniła pani z poradni żeby zmienić datę wizyty. Zapytałam ją w jakim okresie to badanie powinno byc zrobione a ona mi powiedziała ze miedzy 4 a 6 tygodniem zycia dziecka. My idziemy 1 lutego a pielu****e mała różnie- czasami jedna, czasami 2 pieluszki. Bo my na tetrze lecimy. Tylko po kapieli i czasem w nocy pampki

laski mi sie zaczyna nie podobac sytuacja !! jest mi zimno ... bola mnie piersi a lewa robi sie twarda !! mam narazie 37.1 temperature ale boje sie ze cos sie bedzie dzialo !!!

laski mi sie zaczyna nie podobac sytuacja !! jest mi zimno ... bola mnie piersi a lewa robi sie twarda !! mam narazie 37.1 temperature ale boje sie ze cos sie bedzie dzialo !!!

mi tez to za dobrze nie wyglada... na jakis stan zapalny,bo od tego goraczka sie bierze...zadzwon do poloznej bedziesz spokojniejsza

Trzeba isc z dzieckiem do ortopedy jak skonczy 4 tyg i najelpeij nie zwlekać.
Pieluszkowanie często radzą robić profilaktycznie, chodzi o dysplazje stawów biodrowych. przy dysplazji stawów niedostatecznie jest głęboka tzw panewka stawowa i główka kości udowej może się przemieszczac poza staw.
Dzięki pileuszkowaniu wzmacniamy tą panewkę:tak:
Tak więc profilaktyczne podkładanie pieluszki na pewno nie zaszkodzi ;-)

reklama
dziewczyny czy to mozliwe by połóg trwał 3 miesiace??? dzis rozmawialam z kolezanka to ona caly czas w pologu a juz minely 3 mce od urodzenia!!!

Do góry