reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2009

reklama
Ale co mnie wczoraj rozwalilo na kawałki..

moja kochana teściowa oznajmiła Bartkowi - a ja podsluchiwalam of kors :-D
ze MUSI SOBIE opał kupić bo mu dziecko zmarznie..bo nie ma czym palić..
na co on jej 'a gdzie jest to Twoje pomoge Wam dzieci kochane??'
ona nic.. po chwili on do niej
'moze jeszcze jak sie dziecko urodzi to jeszcze bedziesz opłaty i na niego dzielić, i bedziemy placili za 3??'
a ona ' no a co Ty myslisz?'

no QRWA mać ..
co to dziecko zuzyje? ta wanienke wody??
my i tak np się mało kąpiemy.. tzn w sumie ja się kapie tylko.. Bartek rzadko bo głównie wykapie sie w pracy wiec wody zuzywamy malo.. mamy jeden telewizor ktory wlaczamy CZASAMI wieczorem.. no i komputer.. a jak palimy swiatlo to jedną żarówkę i to energooszczędną.. a u nich 2telewizory na okrągło z komputerem.. wszedzie światło zapalone radio gra.. no i tesciowa udajaca ze cos robi wiecznie w kuchni prtzy swietle radiu i telewizorze..

myslelismy o własnym domu.. ale chyba predzej uciekniemy na bloki gdzies.. bo tu oqrwieć można..!!

przerabane... ja mieszkalam u rodzicow i nic od nas nie chcieli a u tesciow placilismy 400zl i nic nie wymagali. moim zdaniem 400zl za caly miesiac na 2 osoby to i tak malo!
ale zeby za dziecko brac to juz przesada!!

szczerze??? ja sie tak balam a nic nie narobilam! bole parte niby mowi sie ze czuje sie ze kupe chce sie robic choc ja w ogole takiego uczucia nie mialam. po prostu czulam ze mala chce wyjsc tamtedy ktoredy ma i mialam uczucie ze ja zgubie ale nic nie cisnelo mnie na odbyt... takze kupka i mocz nie byly nam znane podczas porodu a nie bylam przeczyszczana! z tym ze od samego rana w dniu porodu nie chcialo mi sie juz jesc:)
u mnie po odejściu wód zaczęły się skurcze i biegunka a jak przyjechałam do szpitala to rzygałam jak kot:tak:to chyba przez stres:-)a jak zaczęłam mieć bóle parte to powiedziałam-odłączcie mi to wszystko bo muszę iść do toalety na co lekarz krzyknął-dziecko nie teraz:tak:rozkładać łóżko:-D

szczerze??? ja sie tak balam a nic nie narobilam! bole parte niby mowi sie ze czuje sie ze kupe chce sie robic choc ja w ogole takiego uczucia nie mialam. po prostu czulam ze mala chce wyjsc tamtedy ktoredy ma i mialam uczucie ze ja zgubie ale nic nie cisnelo mnie na odbyt... takze kupka i mocz nie byly nam znane podczas porodu a nie bylam przeczyszczana! z tym ze od samego rana w dniu porodu nie chcialo mi sie juz jesc:)

boje sie ze moze sie przydarzyc jakas nie mila niespodzianka a wtedy czulabym sie skrepowana na maksa,bo slyszlam ze nad tym sie nie panuje. troche mnie uspokoilas tym ze ty nie czulas nic takiego przy porodzie,ale nadal obawa jest. moze pojde do apteki i zrobie sama lewatywe ale czy to nie zaszkodzi dziecku?

ale u nas to juz trwa czwarta dobe
dzis mam wizyte pielegniarki srodowiskowej bedzie go wazyc wiec ciekawa jestem czy przytyl w ostatnim tygodniu bo moze faktycznie tyle co zjada to mu wystarcza tylko skad te nerwy i placz przy piersi skoro nadal ma odruch szukania piersi a jak go tylko odłoze to ssie piastki

Moj tez ma taki odruch:tak:i tez chce nie wiadomo co:tak:

ja w nogach sie mieszcze pieknie we wszystkie spodnie z przed ciazy tylko szkoda ze w bidorach nie chca sie przecisnac!!!

Ja na szczezscie wchodze we wszystkie:-)

to tak jak moi rodzice...
tata nam w prezencie dla malego zaplacil za krew pepowinowa...
co przyjezdza to wyskakuje z kasa dla malego i to nie mala..kupil nam szczepionki...
mama kupuje nam ubranka dla malego dla mnie meza i zawsze jak przyjezdzaja to dla mnie zestaw witamin i dha przywoza...

bez moich rodzicow to bysmy cienko przedzili...

ale ciesze sie ze moj maz nie jest narazony na codzienne ich widywanie...
nie ma pretekstu zeby ich nie lubic..

No to masz super rodzicow:tak:tez tak chce:tak:

kurcze ty lepiej pogadaj z mama o tym mieszkaniu bo ty sie tam wykonczysz dziewczyno! bedziesz w nich ladowac kase a i tak nie bedziesz miala spokoju bo wciaz dupe truc beda:wściekła/y:dlugo tak nie wytrzymasz:sorry2: a teraz po porodzie bedzie bardzo wazny spokoj psychiczny Tobie ,lepiej zeby ta wredota sobie o tym przypomniala!!!

Tez tak mysle:tak:

sorki ale musze to wszystko z siebei wyrzucic bo wysiade psychicznie niedlugo!!

Wyrzucaj ile chcesz;-)po to tu jestesmy:tak:

a czy to jest mozliwe ze biodra mi sie jeszcze rozchodza?? bo w nocy odczuwam taki ich bol ze szok!!!

Raczej kosci miedniczne:tak:

staniemy na podium!!!:-D:-D:-D naleza nam sie oklaski za wytrwalosc:-)

No to bije wam BRAWO!!!

Moj maly artysta dopiero co zasnal,od rana jakis taki niespokojny byl,co go odlozylam to on w ryk,oszalec mozna,ja nie chce go nauczyc noszenia:no:

u mnie po odejściu wód zaczęły się skurcze i biegunka a jak przyjechałam do szpitala to rzygałam jak kot:tak:to chyba przez stres:-)a jak zaczęłam mieć bóle parte to powiedziałam-odłączcie mi to wszystko bo muszę iść do toalety na co lekarz krzyknął-dziecko nie teraz:tak:rozkładać łóżko:-D

no tak tylko ze to chyba inaczej bo zaczelo sie naturalnie...wody... skurcze...a u mnie to bedzie wywolywane i organizm moze inaczej reagowac,boje sie ze nie bedzie mial czasu na wc przed porodem ale za to w trakcie!!! to mnie przeraza i chyba bardziej o tym mysle niz o tych bolach heh

Aga, podeślij link do tego termometru.
Właśnie chciałam was prosić o sugestie co do zakupu termometru, tylko prosiłabym o takie, które się u was sprawdziły.

U mnie też problem z ulewaniem, normalnie non stop się to małemu zdarza, nawet jak beknie. Już się zaczynam martwić, nie wiem jaka może być przyczyna?

4w1 REWELACYJNY TERMOMETR NA PODCZERWIEŃ SPRAWDŻ (872666482) - Aukcje internetowe Allegro

WYGLĄDA JAK TEN ALE JEST Z INNEJ FIRMY BO NIE MOGĘ TEGO SAMEGO ZNALEŻĆ:no: Bo kupili go w sklepie medycznym a nie na allegro;-)

To masz przerabane!!!:szok::szok::szok: nie wytrzymalabym na pewno!!!dobrze ze twoj jeszcze jej tak umie odp bo inaczej to dopiero zle by bylo.
ja na szczescie mam ok tesciow i pomagaja nam jak tylko moga. wciaz cos nam kupuja (nawet lodowke zapelniaja choc nie mieszkamy razem z nimi) albo Antosiowi cos przynosza i co jakis czas jakas kaska rzuca . tak wiec na razie nie narzekam,i odpukać:tak:

Ja też niezbyt często narzekam na teściów ale chyba właśnie dlatego że mieszkamy osobno:tak:;-)

My już po kontroli bioderek...na szczęście wszystko w porządku...kolejna wizyta 23 lutego no i dalej podwójne pieluchowanie...już się nie mogę doczekać kiedy zostanie sam pampers!

Acha a nocka była super...żadnej gorączki nie było i spał lepiej niż zwykle:-)
Już się nie mogę doczekać 17 aż A. pojedzie po Haneczkę:-)
Nie mogę się do tej ciszy w domu przyzwyczaić:tak:

boje sie ze moze sie przydarzyc jakas nie mila niespodzianka a wtedy czulabym sie skrepowana na maksa,bo slyszlam ze nad tym sie nie panuje. troche mnie uspokoilas tym ze ty nie czulas nic takiego przy porodzie,ale nadal obawa jest. moze pojde do apteki i zrobie sama lewatywe ale czy to nie zaszkodzi dziecku?

Z tego co wiem to nie zaszkodzi bo w niektorych szpitalach nadal stosuja lewatywy. ja nie czulam nic wiec moze i tobie sie poszczesci a pozatym nie czulabys sie skrepowana uwierz mi!!! jak masz bole to nic cie nie obchodzi nawet to ze (tak bylo u mnie) mialam koszule z rozcieciem na cycki prawie do samego łona ze cycki i wszystko ciagle wylatywalo na wierzch!!! nie zwracalam uwagi i nic mnie nie obchodzilo myslalam tylkozeby juz przec i byl koniec:-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
no tak tylko ze to chyba inaczej bo zaczelo sie naturalnie...wody... skurcze...a u mnie to bedzie wywolywane i organizm moze inaczej reagowac,boje sie ze nie bedzie mial czasu na wc przed porodem ale za to w trakcie!!! to mnie przeraza i chyba bardziej o tym mysle niz o tych bolach heh

zanim zaczniesz rodzic bedziesz szukac sobie wygodnych pozycji w bolach jestem pewna ze skorzystasz z kibelka i ze bedziesz na niego miala czas. nim poloza cie na lozko to troche to potrwa. u mnie tez samo sie zaczelo w srode a w piatek mi postanowili pomoc i organizm wcale nie pragnal przeczyszenia!

Do góry