reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2009

zanim zaczniesz rodzic bedziesz szukac sobie wygodnych pozycji w bolach jestem pewna ze skorzystasz z kibelka i ze bedziesz na niego miala czas. nim poloza cie na lozko to troche to potrwa. u mnie tez samo sie zaczelo w srode a w piatek mi postanowili pomoc i organizm wcale nie pragnal przeczyszenia!

och no to mnie uspokoilas:tak: kurcze juz bym chciala poniedzialek. wiedzialabym juz na czym stoje. mam nadzieje ze juz tego dnia cos sie ruszy i bede miala Antosia na raczkach:tak:

reklama
4w1 REWELACYJNY TERMOMETR NA PODCZERWIEŃ SPRAWDŻ (872666482) - Aukcje internetowe Allegro

WYGLĄDA JAK TEN ALE JEST Z INNEJ FIRMY BO NIE MOGĘ TEGO SAMEGO ZNALEŻĆ:no: Bo kupili go w sklepie medycznym a nie na allegro;-)

Ja też niezbyt często narzekam na teściów ale chyba właśnie dlatego że mieszkamy osobno:tak:;-)

My już po kontroli bioderek...na szczęście wszystko w porządku...kolejna wizyta 23 lutego no i dalej podwójne pieluchowanie...już się nie mogę doczekać kiedy zostanie sam pampers!

Acha a nocka była super...żadnej gorączki nie było i spał lepiej niż zwykle:-)
Już się nie mogę doczekać 17 aż A. pojedzie po Haneczkę:-)
Nie mogę się do tej ciszy w domu przyzwyczaić:tak:
my jedziemy jutro na kontrolę bioderek i na szczepienie o ile się dopchamy

Z tego co wiem to nie zaszkodzi bo w niektorych szpitalach nadal stosuja lewatywy. ja nie czulam nic wiec moze i tobie sie poszczesci a pozatym nie czulabys sie skrepowana uwierz mi!!! jak masz bole to nic cie nie obchodzi nawet to ze (tak bylo u mnie) mialam koszule z rozcieciem na cycki prawie do samego łona ze cycki i wszystko ciagle wylatywalo na wierzch!!! nie zwracalam uwagi i nic mnie nie obchodzilo myslalam tylkozeby juz przec i byl koniec:-)
te koszule są bezbłędne:-Dja się na początku zasłaniałam ale jak zaczęłam parte to już mnie nic nie obchodziło

och no to mnie uspokoilas:tak: kurcze juz bym chciala poniedzialek. wiedzialabym juz na czym stoje. mam nadzieje ze juz tego dnia cos sie ruszy i bede miala Antosia na raczkach:tak:

ja tez mam taka nadzieje i tego Ci i innym dziewczynom ktore pozostaly w dwupaku zycze!!! obyscie jak najszybciej mogly tulic i cieszyc sie swoimi pociechami!

my jedziemy jutro na kontrolę bioderek i na szczepienie o ile się dopchamy

te koszule są bezbłędne:-Dja się na początku zasłaniałam ale jak zaczęłam parte to już mnie nic nie obchodziło

te szczepienia to mnie wnerwiaja! nie maja miejsca to maja cie w d... a dziecko ma przyjac. my mamy na 2 lutego szczepienie albo 4 lutego a ortopeda na 19 lutego! na wszystko w tym kraju trzeba czekac baaardzo dlugo no chyba ze sie idzie prywatnie!!! a dziecko jak ukonczy 1 miesiac ma miec USG bioderek......ehhh

boje sie ze moze sie przydarzyc jakas nie mila niespodzianka a wtedy czulabym sie skrepowana na maksa,bo slyszlam ze nad tym sie nie panuje. troche mnie uspokoilas tym ze ty nie czulas nic takiego przy porodzie,ale nadal obawa jest. moze pojde do apteki i zrobie sama lewatywe ale czy to nie zaszkodzi dziecku?

mi polozna powiedziala ze samemu mam nie robic bo lewatywa zrobiona w odpowiednim momencie jest swietnym przyspieszaczem rozwarcia !! i u mnie sie to sprawdzilo swietnie !! a przeciez to ani krepujace ani jakies zle nie jest ... po tylu badaniach jak i tak dupskiem swiecisz na prawo i lewo to lewatywa to pikus !!!

Znalazłam:-)
Termometr douszno/doczołowy ACTIWAVE TD-1107 - porównaj ceny, sprawdź opinie i recenzje

Tylko dziwię się bo na tej stronie podają że jest wodoszczelny i można mierzyć nawet temp. wody i mleka a na ulotce jak byk pisze że nie jest i nie wolno zanurzać go w wodzie!!! A model na pewno ten sam!

no ciekawe:confused:

Co do lewatywy to mnie ominęla, w tym szpitalu gdzie rodziłam nie praktykują tych obyczajów.

Co do koszul to fakt, w pewnym momencie jest już wszystko jedno... ;-)

My bioderka mamy 13 stycznia a pierwzse szczepienie 19. Co do ortopedy to mam szczęscie bo znajoma pracuje na recepcji i wpycha mnie w wolne terminy;-) Antosia też zarejestrowałam bo nie podobaja mi sie jego nózki, chcę żeby lekarz je obejrzał.

mi polozna powiedziala ze samemu mam nie robic bo lewatywa zrobiona w odpowiednim momencie jest swietnym przyspieszaczem rozwarcia !! i u mnie sie to sprawdzilo swietnie !! a przeciez to ani krepujace ani jakies zle nie jest ... po tylu badaniach jak i tak dupskiem swiecisz na prawo i lewo to lewatywa to pikus !!!

ta lewatywa mnie tak nie przeraza ale to ze w trakcie parcia juz przy porodzie moze co nieco wyleciec:szok: kurcze nie dowiedzialam sie czy robia w moim szpitalu lewtywe czy nie i teraz nie potrzebnie zawracam sobie glowe glupstwami

ta lewatywa mnie tak nie przeraza ale to ze w trakcie parcia juz przy porodzie moze co nieco wyleciec:szok: kurcze nie dowiedzialam sie czy robia w moim szpitalu lewtywe czy nie i teraz nie potrzebnie zawracam sobie glowe glupstwami

jak zapytasz to ci zrobia !! a jak cos poleci to sie nie martw dla nich to taka normalka ze nawet nie zdajesz sobie z tego sprawy !!!

witam mamusie!
ja cos okropnie zdezorganizowana jestem! nie mam czasu na kompa, a jak mam czas to kiedy juz doczytam co u was no to nie mam na odpisanie :)
u nas wszystko gra, Anielka miała lekką żółtaczkę, ale już ładnie się cofa. karmię tylko piersią i myślę,że wystarcza, choć lekarka twierdzi że za mało przybiera na wadze. ale karmimy się często, mała jest spokojna, śpi po karmieniu 3-4godziny, więc uważam że ok.
taka jestem szczęśliwa że tak nam sie karmienie udało i póki nadal będę miała tyle pokarmu to napewno nie dam sobie wcisnąc sztucznego mleka.
a przecież maluchy na piersi mogą mniej przybierać na wadze.

pokarmu mam nadprodukcję, jeszcze muszę ściągać. zamrażam na wszelki wypadek.
ale wpadłam na pomysł żeby Rozalce dawać mój pokarm, skoro ona taka chorowitka, krótko była karmiona piersią to jak teraz mam nadmiar to przecież może skorzystać.
czy kiepski ten mój pomysł?
za tydzień jeszcze zapytam pediatry.

reklama
Do góry