reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2009

mój ma od początku ciąży 7 kg na plus :p
też mi marudzi zebym mu nic nie robiła ale ja jakoś nie umiem..
taka matczyna nadopiekunczosc chyba mi sie zaczyna uwidaczniac :-D

no moj tak zawsze mowi ze nie chce ale jak zrobie to az sie uszy trzesa heheh faceci to jak dzieci:-D i tez tak czasem trzeba ich traktować:tak:
czyli to prawda ze mezczyzna tez chodzi w ciazy...skoro tyle tyja:-D:-D:-D

reklama
wika a on jest na cycu??
jak tak to moze sprobuj objesc sie jablek lekko podgotowanych...

albo sprobuj tego czopka u nas pomogl i jak reka odjal...<tfu tfu>

kurde bidulki jestescie ale nie ma tego zlego!!
badz spokojna wtedy mu bardziej pomozesz, masuj go, dotykaj i duzo mow spokojnym glosem;-)
trzymam za was kciuki!!!!

Czop pomaga czasem ale ilez mozna czopa dawac ,.... a on nie jest na cycu teraz na mieszance od wczoraj tylko i testuje ... narazie jak mu bedzie po tej bo zmienilismy na bebilon comfort z tendencja do kolek i zaparc..... dziewczyny a wy jak dokarmiacie jakich miesznak uzywacie????????????????????????????????????????????????????????

witam sie wogole sorki ze malo pisze ale jak maly spi to sie ogrniam a jak nie spi to on sie meczy caly czas i jestem przy nim ....:-:)-:)-(

zasnąć nie umiem bo nawet jeśli się położe wczesniej to pośpię 2h i koniec.. o 24 już mam chodzonego..a jak poloze sie pozniej to wierce sie i do drugiej.. a obudzona jestem juz przed 5 o_O
a nawet jesli poloze sie w dzien to i tak bardziej mozna nazwac czuwaniem to co robie.. bo co pol godziny sie budze..
chyba mi sie organizm przestawia..
Aniu organizm Ci się przystosowuje :-) To będzie jego rytm przez dłuższy czas :-D

U nas jakoś leci, położna właśnie wyszła (choć trudno powiedzieć, że weszła, bo nie rozebrała się i stała w drzwiach). Rozmawiałyśmy o szczepionkach. Kurcze u nas 6w1 to koszt 220zł, a rota chyba 350zł. Ciekawe czy na własną rękę można kupić taniej?

no moj tak zawsze mowi ze nie chce ale jak zrobie to az sie uszy trzesa heheh faceci to jak dzieci:-D i tez tak czasem trzeba ich traktować:tak:
czyli to prawda ze mezczyzna tez chodzi w ciazy...skoro tyle tyja:-D:-D:-D
prawda , prawda..
mój tył .. miał zachcianki jak ja.. :-D
na poczatku spał tak jak ja .. jak niemowlę..
miał swoje humorki.. ale w drugim trzymestrze mu przeszło :-D

weszlam sobie na chwile do wrzesniowek2010 i poczytalam... ale mi wspomnienia przyszly z poczatku ciazy...rodosc...niepewnosc...niedoczekanie sie brzuszka...a pomyslec ze teraz juz koncowka. tak szybko ten czas zlecial... az smutno sie zrobilo ze w brzuszku nikt nie bedzie buszowal,tak pusto bedzie...

jest pusto i smutno a jak byłam ostatnio u gina i zobaczyłam dziewczynę w ciąży to mi się zrobiło strasznie smutno:-(
no to byly czasy...
ja pamietam jak w 5 tc powiedziala mi dr ze jest puste jajo plodowe ale poczekamy jeszcze dwa tyg...
jej jak sie balam wtedy..
w 7 tyg okazalo sie ze jest maluszek;-)
potem w 13 juz w szpitalu...
kurde ale t byl dla mnie stres...

a teraz jestem taka szczesliwa!!
jak patrze na tego owsika malego (tak go nazywam jak sie wierci:-D) to nawet sie nie ume na niego zloscic jak mi daje po du..ie:happy:
ja na Lenkę mówię żyrafka albo struś bo jak leży u mnie na brzuchu to tak śmiesznie głowe podnosi:-)

ja tez w 5tc sie dowiedzialam o istnieniu malego stworka u mnie w brzuszku:tak:tak bardzo go chcielismy i musze sie pochwalic ze udalo nam sie w pierwszych probach:tak: Pamietam jak bylam w pracy i dostalam silnych boli podbrzusza (a ze pracuje w szpitalu) tego dnia poszlam od razu do gin i ta badajac mnie robi dziwna mine i mowi ze mam sie polozyc na drugie lozko do usg. zrobila co miala i tez pow ze pusty pecherzyk jes i moze to byc ciaza pozamaciczna bo te bole byly okropne!!! dala na beta HCG ,poziom podwyzszony,za 4dni drugie badanie,poziom sie podwoil wiec szczesliwie oznajmila mi ze ciaza prawidlowa. ale ile ja sie niepokoju najadlam przez te pare dni... rozczulam sie przypominajac sobie to wszystko...
ja też mialam straszne bóle podbrzusza i rodzinny myślał, że to kolka jelitowa-teraz ta moja kolka leży na lewej ręce i robi kupkę:-D

Czop pomaga czasem ale ilez mozna czopa dawac ,.... a on nie jest na cycu teraz na mieszance od wczoraj tylko i testuje ... narazie jak mu bedzie po tej bo zmienilismy na bebilon comfort z tendencja do kolek i zaparc..... dziewczyny a wy jak dokarmiacie jakich miesznak uzywacie????????????????????????????????????????????????????????

witam sie wogole sorki ze malo pisze ale jak maly spi to sie ogrniam a jak nie spi to on sie meczy caly czas i jestem przy nim ....:-:)-:)-(
nan1:tak:
ja też przepraszam że się nie odzywam ale moja wredna cholera śpi 2xpo pół godziny w dzień więc nie ma jak

dzisiaj Lenusia się zaśmiała w głos kiedy bawiłyśmy się w żyrafka całuje-to było coś niesamowitego:-Djeden uśmiech a tyle szczęścia:tak:

ja korzystam poki jeszcze mozemy pozniej bedzie zakaz :-D

u mnie raczej robią lewatywę ..
ale ja z wypróżnieniem nie mam problemu.. jak nie rano to wieczorem ale przynajmniej raz dziennie musi byc!

jak ci zaproponuja to se zrob !!! faktycznie to przyspiesza rozwarcie !! juz mi to kilka osob powiedzialo a sama tez widziaalm ... przed lewatywa mialam 3cm a po z mety 7 !!! i rzygalam jak kot !! to tez przyspiesza rozwiernie sie szyjki !!

wiesz co? to juz jest chamstwo!!! slow brak! :szok::baffled:

a co do wolnego to facet moze wziasc sobie opieke na 14dni nad matka dziecka?? bo tak mi sie cos obilo o uszy ale pewna nie jestem

my w szpitalu dostalismy

a ja patrze na ta moja skore obwisla..bo brzch mam plasciutki jak stoje a jak siade to ta skora sie takzwija..;/
zaczelam dzis trening na brzuch...bo balsamy nie pomagaja moze z cwiczeniami bedzie jakis efekt...
:baffled:
kurde chyba juz nigdy nie bede wygladala jak przed ciaza...:baffled:

bez przesadyzmu !!! na wszystko potrzeba czasu !!

A JA WESZLAM W SWOJE DZINSY ... CO PRAWDA NAJSZERSZE JAKIE MIALAM ALE TO I TAK SUKCES !!!

a czy to jest mozliwe ze biodra mi sie jeszcze rozchodza?? bo w nocy odczuwam taki ich bol ze szok!!!

nie tyle mozliwe co bardzo prawdopodobne !!! a jak bola jak sie to potem schodzi !!!

no ale to jest 80% płatne.. bo traktowane chyba jak chorobowe?
a on ma zaległy urlop jeszcze .. :p

moj wzial i opieke i zalegly urlop ... tzn po urlop musi dzwonic jeszcze !!

my wrocilismy ... bylismy zawiezc auto do warsztatu ... kurcze jak sie tesciowa obrazila to mialam 2 dni spokoju ... ni sterczala nad mala z lupa i nie przegladala jej kazdej krosteczki !!! a teraz znowu sie zaczyna !! mialam byc cierpliwa ale nie wiem ile wytrzymam !!

reklama
dziewczyny a tak sie zastanawiam czy przed wstawieniem sie na oddzial mam jakos sie przeczyscic czy oni to robia w szpitalu??? bo boje sie jakis przykrych niespodzianek,zwlaszcza ze do wc chodze raz na dwa dni!!!

szczerze??? ja sie tak balam a nic nie narobilam! bole parte niby mowi sie ze czuje sie ze kupe chce sie robic choc ja w ogole takiego uczucia nie mialam. po prostu czulam ze mala chce wyjsc tamtedy ktoredy ma i mialam uczucie ze ja zgubie ale nic nie cisnelo mnie na odbyt... takze kupka i mocz nie byly nam znane podczas porodu a nie bylam przeczyszczana! z tym ze od samego rana w dniu porodu nie chcialo mi sie juz jesc:)

Do góry