reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2009

A kiedy dostaje się okres po porodzie?

Dobra już wiem. 6-8tyg:)

Z tym jest roznie:tak:ja dostalam dopiero po odstawieniu corki od cyca czyli po 9 miesiacach:tak:

Hehe, cały czas do czegos odliczamy- a to do porodu, do końca połogu, potem pewnie do pierwszych zupek;-)
Kurcze, moja mała na poczatku tez miała takie zielonkawe kupki, potem zółte a teraz takie zółto- pomarańczowe. Ale myślałam że tak może być...
Co do pediatry- dziewczyny, ile czasu mamy żeby się zapisac do przychodni? Bo my na razie nie jesteśmy nigdzie zapisane... I czy w związku z tym przyjdzie do mnie położna? Zgłupiałam trochę

Powinno sie zglosic najszybciej:tak:polozna tez przyjezdza w miare szybko.U mnie byla nastepnego dnia po zgloszeniu,teraz w tym tygodniu powinna przyjechac z pediatra.

Myślałam, że najwcześniej się idzie do gina 6tyg po porodzie. To może ja wcześniej pójdę:confused: Posprawdza mi w środku jak się wsjo zagoiło i żeby mi antyk. wymyśliła. Ja bym nie chciała drugiego bobasa od razu. O matko chyba bym się załamała.. tzn na pewno..

Bo tak powinno byc:tak:po 6 tygodniach powinno sie isc na kontrole i gin wtedy decyduje czy mozna sie seksic czy jeszcze nie:tak:
Z tego co piszesz to sie nie zabezpieczyliscie?:baffled:

reklama
Już się nie mogę doczekać jak do ginki pójdę na przeglądzik i jak da mi odpowiednie środki antykoncepcyjne. Myślę o plastrze, ale wolę by mi coś odpowiedniego dla mnie przepisała.
Z tego co się orientuję antykoncepcja hormonalana nie jest wskazana przy karmieniu piersią.
Karmienie nie oznacza bezplodnosci:no:i nie wolno nawet tak myslec:no:plodnosc moze wrocic zarowno szybko przy piersi jak i przy butli:tak:i mozna bardzo szybko zajsc w ciaze po porodzie wiec lepiej uwazajcie.
dokładnie!!!
Z tym jest roznie:tak:ja dostalam dopiero po odstawieniu corki od cyca czyli po 9 miesiacach:tak:

Ja dostałam okres po 8 miesiącach. No ale to jak loteria.

Kurna...właśnie chyba doszłam do tego czemu mój mały tak częstp przy cycach wisi:szok:
Bo np z prawej piersi to mi prawie nic nie leci:szok:
I co mam zrobić żeby mieć tam więcej pokarmu???
Herbatki na laktację już nie tknę bo jak tylko ją odstawiłam to mały przestał się prężyć i śpi spokojniej i nie wali tak często z wysiłkiem bąków!
W karmi za bardzo nie wierzę że pomaga...a odciągać za bardzo nie mam co! Teraz próbowałam jak poczułam że mi mleko napływa po kąpieli i co??? Dupa blada...dałam radę wyciągnąć może 20 ml!:szok:
Jestem normalnie w szoku....jeszcze żeby mało pił....ale on praktycznie co godzinę doi z obu cycków nawet po dwa razy!

Dobrze że poszliśmy do pediatry..mały strasznie mało przybrał na wadze:szok: dostał mleczko nutramigen (dla alergików) - mam mu dawać cyca rano i na wieczór przez kapturki. Płacz był spowodowany głodem!!!:szok: Mam za mało pokarmu:zawstydzona/y:
Nutramigen bllleeeeeeeeeeeeeeee, mój Stasiek tego tknąć nie chciał. No ale próbowaliśmy mu to dawać jak już znał inne smaki :-)
Ech i to samo u mnie było, tylko że ja inaczej dokarmiam:tak: daje Piotrusiowi jednego cyca, później drugiego i na koniec po karmieniu cycami daje mu mleko modyfikowane żeby sobie dojadł.
Nie chce go przyzwyczajac do butli a poza tym chce żeby cyca jak najwiecej zjadał. Najczęsciej dojada jeszcze z butki jakies 20-30 ml mleczka.

No a kontrola bedzie w piatek bo dokarmiam go od czwartku i sie okaże ile przybrał. Ale powiem szczerze że juz widze różnicę:tak:
Ja robiłam tak samo i podziałało, Franek w końcu przybrał na wadze. Teraz tylko od czasu do czasu dokarmię Nanem, dziś 2 razy w ciągu dnia tylko.
dziewczyny czy wiecie ile dziecko w pierwszych tygodniach powinno przybierac na wadze ?? bo troche sie boje czy ta moja gwiazda nie traci aby przypadkiem ...
Mnie położna mówiła, że teraz po ok 200g.
A kiedy dostaje się okres po porodzie?
Ja Stasia karmiłam 1 rok i 5 miesięcy. Po odstawieniu od piersi po dwóch tygodniach dostałam miesiączki. Razem z ciążą nie miałam okresu ponad 2 lata :-)
Byłam dziś na wizycie u gina. Wyglądam nieźle :happy2: Ponieważ połóg się jeszcze nie skończył z seksem mamy się wstrzymać, za 2 tyg mam kolejną wizytę i wtedy jak będzie ok to da pozwolenie. Narazie jako zabezpieczenie prezerwatywa.
Jeśli chodzi o kolejne zajście w ciążę, dla dobra organizmu 1 rok, czy dłużej to już "sprawa indywidualna każdej pacjentki i jej możliwości". Tyle się narazie dowiedziałam. Sporo rozmawiałyśmy o moim porodzie więc o tym co po było mało :sorry2:Pewnie na następnej wizycie będzie więcej.

ale corcia mi dzis odstawia cyrk !! zyczcie mi kilku godzin przespanych w nocy !!!
co sie dzialo u was??

U mnie położna była tydzień po porodzie. Sama zadzwoniła, że przyjdzie. No ale z tej przychodni w której właśnie Małą zapisaliśmy:-) Ze szpitala dali taki jakiś wniosek, z którym moja mama szła (ja byłam wtedy w szpitalu) do tej przychodni w której chcę Bąbla zarejestrować i potem już z górki:-)
u mnie ten natret byl jz 5 razy bez zapowiedzi i dzis pewnie bedzie znow!!:wściekła/y:

reklama
Cześć Kasiekrk:-) Chyba oprócz nas jeszcze tu nikogo nie ma:-)

Ja dziś znów miałam pobudkę o 6.30 bo już drugi dzień mój synuś upodobał sobie tą godzinę żeby walnąć kupsko:-)
Ale za to jakie:szok::szok::szok: Wczoraj zrobił tylko raz i dopiero dziś następna:szok: Ale na szczęście dalej śpi więc sobie z córeczką śniadanie jemy:-)

W nocy miałam ciąg dalszy braku mleka w prawej piersi!

A najlepsze...mój mąż właśnie był w aptece pod Lwem ( Mea wie gdzie;-)) po szczepionkę na pneumokoki...zapłacił 234 zł...a wiecie ile u nas na wsi kosztuje? 350 zł!!!!
Jak można mieć takie przebicie?

Do góry