reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

A kiedy dostaje się okres po porodzie?

Dobra już wiem. 6-8tyg:)

Z tym jest roznie:tak:ja dostalam dopiero po odstawieniu corki od cyca czyli po 9 miesiacach:tak:

Hehe, cały czas do czegos odliczamy- a to do porodu, do końca połogu, potem pewnie do pierwszych zupek;-)
Kurcze, moja mała na poczatku tez miała takie zielonkawe kupki, potem zółte a teraz takie zółto- pomarańczowe. Ale myślałam że tak może być...
Co do pediatry- dziewczyny, ile czasu mamy żeby się zapisac do przychodni? Bo my na razie nie jesteśmy nigdzie zapisane... I czy w związku z tym przyjdzie do mnie położna? Zgłupiałam trochę

Powinno sie zglosic najszybciej:tak:polozna tez przyjezdza w miare szybko.U mnie byla nastepnego dnia po zgloszeniu,teraz w tym tygodniu powinna przyjechac z pediatra.

Myślałam, że najwcześniej się idzie do gina 6tyg po porodzie. To może ja wcześniej pójdę:confused: Posprawdza mi w środku jak się wsjo zagoiło i żeby mi antyk. wymyśliła. Ja bym nie chciała drugiego bobasa od razu. O matko chyba bym się załamała.. tzn na pewno..

Bo tak powinno byc:tak:po 6 tygodniach powinno sie isc na kontrole i gin wtedy decyduje czy mozna sie seksic czy jeszcze nie:tak:
Z tego co piszesz to sie nie zabezpieczyliscie?:baffled:

reklama
Już się nie mogę doczekać jak do ginki pójdę na przeglądzik i jak da mi odpowiednie środki antykoncepcyjne. Myślę o plastrze, ale wolę by mi coś odpowiedniego dla mnie przepisała.
Z tego co się orientuję antykoncepcja hormonalana nie jest wskazana przy karmieniu piersią.
Karmienie nie oznacza bezplodnosci:no:i nie wolno nawet tak myslec:no:plodnosc moze wrocic zarowno szybko przy piersi jak i przy butli:tak:i mozna bardzo szybko zajsc w ciaze po porodzie wiec lepiej uwazajcie.
dokładnie!!!
Z tym jest roznie:tak:ja dostalam dopiero po odstawieniu corki od cyca czyli po 9 miesiacach:tak:

Ja dostałam okres po 8 miesiącach. No ale to jak loteria.

Kurna...właśnie chyba doszłam do tego czemu mój mały tak częstp przy cycach wisi:szok:
Bo np z prawej piersi to mi prawie nic nie leci:szok:
I co mam zrobić żeby mieć tam więcej pokarmu???
Herbatki na laktację już nie tknę bo jak tylko ją odstawiłam to mały przestał się prężyć i śpi spokojniej i nie wali tak często z wysiłkiem bąków!
W karmi za bardzo nie wierzę że pomaga...a odciągać za bardzo nie mam co! Teraz próbowałam jak poczułam że mi mleko napływa po kąpieli i co??? Dupa blada...dałam radę wyciągnąć może 20 ml!:szok:
Jestem normalnie w szoku....jeszcze żeby mało pił....ale on praktycznie co godzinę doi z obu cycków nawet po dwa razy!

Dobrze że poszliśmy do pediatry..mały strasznie mało przybrał na wadze:szok: dostał mleczko nutramigen (dla alergików) - mam mu dawać cyca rano i na wieczór przez kapturki. Płacz był spowodowany głodem!!!:szok: Mam za mało pokarmu:zawstydzona/y:
Nutramigen bllleeeeeeeeeeeeeeee, mój Stasiek tego tknąć nie chciał. No ale próbowaliśmy mu to dawać jak już znał inne smaki :-)
Ech i to samo u mnie było, tylko że ja inaczej dokarmiam:tak: daje Piotrusiowi jednego cyca, później drugiego i na koniec po karmieniu cycami daje mu mleko modyfikowane żeby sobie dojadł.
Nie chce go przyzwyczajac do butli a poza tym chce żeby cyca jak najwiecej zjadał. Najczęsciej dojada jeszcze z butki jakies 20-30 ml mleczka.

No a kontrola bedzie w piatek bo dokarmiam go od czwartku i sie okaże ile przybrał. Ale powiem szczerze że juz widze różnicę:tak:
Ja robiłam tak samo i podziałało, Franek w końcu przybrał na wadze. Teraz tylko od czasu do czasu dokarmię Nanem, dziś 2 razy w ciągu dnia tylko.
dziewczyny czy wiecie ile dziecko w pierwszych tygodniach powinno przybierac na wadze ?? bo troche sie boje czy ta moja gwiazda nie traci aby przypadkiem ...
Mnie położna mówiła, że teraz po ok 200g.
A kiedy dostaje się okres po porodzie?
Ja Stasia karmiłam 1 rok i 5 miesięcy. Po odstawieniu od piersi po dwóch tygodniach dostałam miesiączki. Razem z ciążą nie miałam okresu ponad 2 lata :-)
Byłam dziś na wizycie u gina. Wyglądam nieźle :happy2: Ponieważ połóg się jeszcze nie skończył z seksem mamy się wstrzymać, za 2 tyg mam kolejną wizytę i wtedy jak będzie ok to da pozwolenie. Narazie jako zabezpieczenie prezerwatywa.
Jeśli chodzi o kolejne zajście w ciążę, dla dobra organizmu 1 rok, czy dłużej to już "sprawa indywidualna każdej pacjentki i jej możliwości". Tyle się narazie dowiedziałam. Sporo rozmawiałyśmy o moim porodzie więc o tym co po było mało :sorry2:Pewnie na następnej wizycie będzie więcej.

ale corcia mi dzis odstawia cyrk !! zyczcie mi kilku godzin przespanych w nocy !!!
co sie dzialo u was??

U mnie położna była tydzień po porodzie. Sama zadzwoniła, że przyjdzie. No ale z tej przychodni w której właśnie Małą zapisaliśmy:-) Ze szpitala dali taki jakiś wniosek, z którym moja mama szła (ja byłam wtedy w szpitalu) do tej przychodni w której chcę Bąbla zarejestrować i potem już z górki:-)
u mnie ten natret byl jz 5 razy bez zapowiedzi i dzis pewnie bedzie znow!!:wściekła/y:

reklama
Cześć Kasiekrk:-) Chyba oprócz nas jeszcze tu nikogo nie ma:-)

Ja dziś znów miałam pobudkę o 6.30 bo już drugi dzień mój synuś upodobał sobie tą godzinę żeby walnąć kupsko:-)
Ale za to jakie:szok::szok::szok: Wczoraj zrobił tylko raz i dopiero dziś następna:szok: Ale na szczęście dalej śpi więc sobie z córeczką śniadanie jemy:-)

W nocy miałam ciąg dalszy braku mleka w prawej piersi!

A najlepsze...mój mąż właśnie był w aptece pod Lwem ( Mea wie gdzie;-)) po szczepionkę na pneumokoki...zapłacił 234 zł...a wiecie ile u nas na wsi kosztuje? 350 zł!!!!
Jak można mieć takie przebicie?

Do góry