A
AnOoLa88
Gość
pfff a ja mam jakieś 3 dni DO PORODU i co? gdzie te dni po porodzie?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
U mnie położna była tydzień po porodzie. Sama zadzwoniła, że przyjdzie. No ale z tej przychodni w której właśnie Małą zapisaliśmy:-) Ze szpitala dali taki jakiś wniosek, z którym moja mama szła (ja byłam wtedy w szpitalu) do tej przychodni w której chcę Bąbla zarejestrować i potem już z górki:-)Hehe, cały czas do czegos odliczamy- a to do porodu, do końca połogu, potem pewnie do pierwszych zupek;-)
Kurcze, moja mała na poczatku tez miała takie zielonkawe kupki, potem zółte a teraz takie zółto- pomarańczowe. Ale myślałam że tak może być...
Co do pediatry- dziewczyny, ile czasu mamy żeby się zapisac do przychodni? Bo my na razie nie jesteśmy nigdzie zapisane... I czy w związku z tym przyjdzie do mnie położna? Zgłupiałam trochę
Hehe, cały czas do czegos odliczamy- a to do porodu, do końca połogu, potem pewnie do pierwszych zupek;-)
Kurcze, moja mała na poczatku tez miała takie zielonkawe kupki, potem zółte a teraz takie zółto- pomarańczowe. Ale myślałam że tak może być...
Co do pediatry- dziewczyny, ile czasu mamy żeby się zapisac do przychodni? Bo my na razie nie jesteśmy nigdzie zapisane... I czy w związku z tym przyjdzie do mnie położna? Zgłupiałam trochę
nic bardziej mylnego ! mozna zajsc w ciąże i to predzej niz sie wydaje ,wiec trzeba sie zabezpieczac...chyba,ze ktos chce miec odrazu drugiego bobacha ;-)Mam pytanie bo wiele czytałam o połogu. O seksie w czasie połogu też a konkretniej o ciąży w połogu. Że jak się karmi piersią to praktycznie jest się wówczas niepłodnym a jak z butli to niepłodność jest do 3 tygodnia. Wiecie coś o tym??
Już się nie mogę doczekać jak do ginki pójdę na przeglądzik i jak da mi odpowiednie środki antykoncepcyjne. Myślę o plastrze, ale wolę by mi coś odpowiedniego dla mnie przepisała.
Myślałam, że najwcześniej się idzie do gina 6tyg po porodzie. To może ja wcześniej pójdę Posprawdza mi w środku jak się wsjo zagoiło i żeby mi antyk. wymyśliła. Ja bym nie chciała drugiego bobasa od razu. O matko chyba bym się załamała.. tzn na pewno..nic bardziej mylnego ! mozna zajsc w ciąże i to predzej niz sie wydaje ,wiec trzeba sie zabezpieczac...chyba,ze ktos chce miec odrazu drugiego bobacha ;-)
Ja tez sie wybieram za 2 tygodnie do gina i niech wymysla jaka pozadna antykoncepcje ;-)
Hehe, cały czas do czegos odliczamy- a to do porodu, do końca połogu, potem pewnie do pierwszych zupek;-)
my najpierw w szpitalu podawalismy gdzie bedziemy chodzic a potem mariusz poszedl zglosic nas do przychodni ... nie dalej jak godzine po tym dzwonila polozna /to bylo w sylwestra/ czy ma jeszcze tego samego dnia przyjsc i czy czegos od niej potrzebuje ... podala na siebie namiary i powiedziala ze mozna o kazdej porze dzwonic ... no to dzwonilismy dzis bo sie ta wysypka martwilismy ... powiedziala co robic i popatrzy na to jutro ... ale wam powiem ze 2 kapiele w Oilatum i wysypka znika !!! jutro juz pewnie beda sladowe ilosci !!
my najpierw w szpitalu podawalismy gdzie bedziemy chodzic a potem mariusz poszedl zglosic nas do przychodni ... nie dalej jak godzine po tym dzwonila polozna /to bylo w sylwestra/ czy ma jeszcze tego samego dnia przyjsc i czy czegos od niej potrzebuje ... podala na siebie namiary i powiedziala ze mozna o kazdej porze dzwonic ... no to dzwonilismy dzis bo sie ta wysypka martwilismy ... powiedziala co robic i popatrzy na to jutro ... ale wam powiem ze 2 kapiele w Oilatum i wysypka znika !!! jutro juz pewnie beda sladowe ilosci !!