reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

reklama
Hehe, cały czas do czegos odliczamy- a to do porodu, do końca połogu, potem pewnie do pierwszych zupek;-)
Kurcze, moja mała na poczatku tez miała takie zielonkawe kupki, potem zółte a teraz takie zółto- pomarańczowe. Ale myślałam że tak może być...
Co do pediatry- dziewczyny, ile czasu mamy żeby się zapisac do przychodni? Bo my na razie nie jesteśmy nigdzie zapisane... I czy w związku z tym przyjdzie do mnie położna? Zgłupiałam trochę

Hehe, cały czas do czegos odliczamy- a to do porodu, do końca połogu, potem pewnie do pierwszych zupek;-)
Kurcze, moja mała na poczatku tez miała takie zielonkawe kupki, potem zółte a teraz takie zółto- pomarańczowe. Ale myślałam że tak może być...
Co do pediatry- dziewczyny, ile czasu mamy żeby się zapisac do przychodni? Bo my na razie nie jesteśmy nigdzie zapisane... I czy w związku z tym przyjdzie do mnie położna? Zgłupiałam trochę
U mnie położna była tydzień po porodzie. Sama zadzwoniła, że przyjdzie. No ale z tej przychodni w której właśnie Małą zapisaliśmy:-) Ze szpitala dali taki jakiś wniosek, z którym moja mama szła (ja byłam wtedy w szpitalu) do tej przychodni w której chcę Bąbla zarejestrować i potem już z górki:-)

do przychodni nalezy sie zapisac w ciagu tygodniu od wyjscia ze szpitala...polozna przychodzi rowniez w ciagu tygodnia (u mnie byla na drugi dzien od zgloszenia) lekarz w ciagu dwuch tygodni:tak:
Moja tez ma takie kupki i jak byla polozna powiedziala ,ze wszystko jest ok:tak: Przy karmieniu piersia tak to ma wygladac :tak:

Ostatnia edycja:
Mam pytanie bo wiele czytałam o połogu. O seksie w czasie połogu też a konkretniej o ciąży w połogu. Że jak się karmi piersią to praktycznie jest się wówczas niepłodnym a jak z butli to niepłodność jest do 3 tygodnia. Wiecie coś o tym??

Już się nie mogę doczekać jak do ginki pójdę na przeglądzik i jak da mi odpowiednie środki antykoncepcyjne. Myślę o plastrze, ale wolę by mi coś odpowiedniego dla mnie przepisała.
nic bardziej mylnego ! mozna zajsc w ciąże i to predzej niz sie wydaje ,wiec trzeba sie zabezpieczac...chyba,ze ktos chce miec odrazu drugiego bobacha ;-)
Ja tez sie wybieram za 2 tygodnie do gina i niech wymysla jaka pozadna antykoncepcje :tak:;-)

nic bardziej mylnego ! mozna zajsc w ciąże i to predzej niz sie wydaje ,wiec trzeba sie zabezpieczac...chyba,ze ktos chce miec odrazu drugiego bobacha ;-)
Ja tez sie wybieram za 2 tygodnie do gina i niech wymysla jaka pozadna antykoncepcje :tak:;-)
Myślałam, że najwcześniej się idzie do gina 6tyg po porodzie. To może ja wcześniej pójdę:confused: Posprawdza mi w środku jak się wsjo zagoiło i żeby mi antyk. wymyśliła. Ja bym nie chciała drugiego bobasa od razu. O matko chyba bym się załamała.. tzn na pewno..

Dałam małemu samo mleko - tylko ryk był i nic więcej...ehh więc cyca dałam (z 4 godz go karmiłam non stop) i ryk...ale w końcu  ściągnęłam z wielkim wysiłkiem 30 ml własnego mleka i zmieszałam z tym okropnym, śmierdzącym i gorzkim mlekiem! udało się:-) wypił ze 100 ml i śpi:tak:
Oszukałam go, ale chociaż zaakceptował mleczko...będę powoli dolewała mu mniej swojego, aż w końcu zacznie pić samo mleczko modyfikowane.

my najpierw w szpitalu podawalismy gdzie bedziemy chodzic a potem mariusz poszedl zglosic nas do przychodni ... nie dalej jak godzine po tym dzwonila polozna /to bylo w sylwestra/ czy ma jeszcze tego samego dnia przyjsc i czy czegos od niej potrzebuje ... podala na siebie namiary i powiedziala ze mozna o kazdej porze dzwonic ... no to dzwonilismy dzis bo sie ta wysypka martwilismy ... powiedziala co robic i popatrzy na to jutro ... ale wam powiem ze 2 kapiele w Oilatum i wysypka znika !!! jutro juz pewnie beda sladowe ilosci !!

my najpierw w szpitalu podawalismy gdzie bedziemy chodzic a potem mariusz poszedl zglosic nas do przychodni ... nie dalej jak godzine po tym dzwonila polozna /to bylo w sylwestra/ czy ma jeszcze tego samego dnia przyjsc i czy czegos od niej potrzebuje ... podala na siebie namiary i powiedziala ze mozna o kazdej porze dzwonic ... no to dzwonilismy dzis bo sie ta wysypka martwilismy ... powiedziala co robic i popatrzy na to jutro ... ale wam powiem ze 2 kapiele w Oilatum i wysypka znika !!! jutro juz pewnie beda sladowe ilosci !!

mi w szpitalu dali taka karte i kazali w ciagu 2 dni to zalatwic!!

reklama

Ha! Oilatum jest zaje fajne:-)

Do góry