reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

w zasadzie to kroplowka zawierajaca glukoze i jakas tam witamine nie pamietam jaka ktora powoduje ze wysyla impuls do przysadki mozgowej i uwalnia sie z niej hormon zwany oksytocyna odpowiadajacy za skurcze macicy! mi wywolywali tez porod takze wiem ze skurcze baaardzo bola ale szybko to idzie:-)

dodam ze dodatkowo jakies plyny na przyspieszenie skurczy tez wstrzykuja do tej kroplowki.
jak szybko idzie to ok:tak:niech tam sobie boli byle krotko:tak:

reklama
a szybko zaczyna dzialac??
jestem ciekawa kiedy mi to podadza jak w poniedzialek na odziale sie zjawie... juz bym chciala zobaczyc mojego antka...

mi podloaczyli kroplowke o 8:45 a ok 10 mialam regularne skurcze co 1-2 minuty wiec moim zdaniem bardzo szybko:-) choc sa kobiety ktore maja po 3 proby i trafiaja na stol na CC bo macica nie rusza. u mnie bylo tak szybko bo ja mialam skurcze juz naturalne.

mi podloaczyli kroplowke o 8:45 a ok 10 mialam regularne skurcze co 1-2 minuty wiec moim zdaniem bardzo szybko:-) choc sa kobiety ktore maja po 3 proby i trafiaja na stol na CC bo macica nie rusza. u mnie bylo tak szybko bo ja mialam skurcze juz naturalne.

ok dzięki;-) ciekawe jak to pojdzie u mnie... a moze samo sie ruszy i nie będe musiala tego przyjmowac. tylko ze watpie w to bo w 32tc byly skurcze a teraz ich kompletny brak!!! maly sie chyba obrazil ze jak chcial wychodzic to ja mu kazalam tam siedziec:-D

a szybko zaczyna dzialac??
jestem ciekawa kiedy mi to podadza jak w poniedzialek na odziale sie zjawie... juz bym chciala zobaczyc mojego antka...
ja dostalam zastrzyk o 11 i o 12 kroplowke i urodzilam o 14:15...ale ja dostalam jak mialam 7 cm rozwarcia i nie chcialo dalej ruszyc....
a co do bolu uwazam ze moglam sobie darowac i rodzic dluzej...
bo dali mi tak duzo ze mialam skurcze co 10/15 sekund nawet dychnac nie moglam....

ale nie strasze bo chyba mi dali konskom dawke do porodu...

bo jak dostalam na skurcze po porodzie na obkurczenie to juz nie bolalo....

ok dzięki;-) ciekawe jak to pojdzie u mnie... a moze samo sie ruszy i nie będe musiala tego przyjmowac. tylko ze watpie w to bo w 32tc byly skurcze a teraz ich kompletny brak!!! maly sie chyba obrazil ze jak chcial wychodzic to ja mu kazalam tam siedziec:-D

nie martw sie moja mala tez zrobila taki numer ze w 35tyg chciala wyjsc i ja sila zatrzymali ze sie przenosila ale ze strachu w noc przed pojsciem do szpitala dostalam skurczy:-)

Asia albo Mea ja mam takie pytanko odnosnie danych na liscie... przegladalam sobie bo chcialam zobaczyc maluszki z jaka waga sie rodzily i zaintersowala mnie mezatka ktora ma wpisane dwie wagi i nie wiem ktora jest prawdziwa.

jest tylko 5 dziewczyn razem ze mna ktore urodzily 4kg maluszki i wiecej SN bo CC nie licze do takich wyczynów hehe

Dziewczyny jesteśmy wielkie:-)

Ja po wizycie.. :)
moja kruszynka waży miedzy 3300 a 3500 g :)
ma się dobrze .. jeśli do czwartku nic sie nie rozwinie to w czwartek na 8:00 mam byc na oddziale :)
szyjka cały czas miętka rozwarcie na 1,5cm :)
jakos mnie to nie dziwi :p

reklama
Do góry