reklama
mea_osi
Mea, Agatka, Gabi i Mati
dziewczyny a jak jedza z butli to leci im po boku mleko??
bo moj czasami je ladnie a czasami jak oszolom caly ulany...;/
no jak probuje lapczywie to nie zdazy lykac !! i potem leje sie po bokach !!
D
daffodill
Gość
dziewczyny a jak jedza z butli to leci im po boku mleko??
bo moj czasami je ladnie a czasami jak oszolom caly ulany...;/
Moj krasnalek czasami cuduje ze leci boczkiem mala mleczna kraina:-)
ulenka7883
mamusia Antolka:)))
a ta oksytocyna to w zastrzyku,czy jak ja podaja? szczerze przyznam ze jestem troche przerazona!!!idziesz na porodowke, dostajesz oksytocyne i rodzisz
ja do porodu dostalam 5 jednostek oksy ... bez tego pewnie bym nie urodzila ... ale za to rozwarcie poszlo piorunem !! jesli mozna tak mowic o 5 godzinnym porodzie ...
ja przy porodzie odstalam w zastrzyku do zyly i w kroplowce...a ta oksytocyna to w zastrzyku,czy jak ja podaja? szczerze przyznam ze jestem troche przerazona!!!
a dwa dni po porodzie w dupsko...bo skrzepy mi sie na macicy zrobily...
G
Georgina
Gość
Na boczku. Raz na jednym, raz na drugim;-)Dziewczynki jak układacie swoje pociechy do snu ? całą noc na wznak czy z boku na bok ?
G
Georgina
Gość
Ja potrzebowałam akt ur dziecka, zaświadczenia od gina i dowody nasze;-) I teraz tylko czekać na kasę:-)Tak, potzrebujesz zaświadczenia od gina,akt urodzenia, pesel dziecka, no i z urzedu skarbowego rozliczenie za 2008 rok. Z tego co pamietam to daja to w urzedzie skarbowym od reki, nie pamietam jak to się dokładnie nazywa;-)
D
daffodill
Gość
a ta oksytocyna to w zastrzyku,czy jak ja podaja? szczerze przyznam ze jestem troche przerazona!!!
w zasadzie to kroplowka zawierajaca glukoze i jakas tam witamine nie pamietam jaka ktora powoduje ze wysyla impuls do przysadki mozgowej i uwalnia sie z niej hormon zwany oksytocyna odpowiadajacy za skurcze macicy! mi wywolywali tez porod takze wiem ze skurcze baaardzo bola ale szybko to idzie:-)
dodam ze dodatkowo jakies plyny na przyspieszenie skurczy tez wstrzykuja do tej kroplowki.
ulenka7883
mamusia Antolka:)))
ja przy porodzie odstalam w zastrzyku do zyly i w kroplowce...
a dwa dni po porodzie w dupsko...bo skrzepy mi sie na macicy zrobily...
a szybko zaczyna dzialac??
jestem ciekawa kiedy mi to podadza jak w poniedzialek na odziale sie zjawie... juz bym chciala zobaczyc mojego antka...
reklama
D
daffodill
Gość
Ja potrzebowałam akt ur dziecka, zaświadczenia od gina i dowody nasze;-) I teraz tylko czekać na kasę:-)
rozliczenie podadtkowe potrzebne jest w przypadku rodzinnego i tego drugiego becikowego i umnie czeka sie na to zeznanie tydzien czasu. my zlozylismy papiery miedzy swietami a sylwestrem i pod koniec stycznia maja juz byc:-)