reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2009

mi w szpitalu powiedzieli ze jak zjem gotowane jablko i mala to stoleruje to pozniej juz moge jesc surowe. jestem ciekawa czy to faktycznie prawda.
mi tez ciotka powiedzala zeby jesc surowki i owoce tzn nie cytrusy ale takie lekkie...bo tylkoo one maja wit..gotowane juz nie..

i ze te diiety to metody starej daty...
jesc wszystkiego po troszku....

ale i tak nie szaleje...
chociaz w szpitalu dali nam brzoskwinie w galarece i jablko, i co rano inke na mleku, jajecznice.....i jogurt tez raz na deser...

reklama
mi powiedziala ze dieta ma byc zroznicowana, tzn nie objadac sie jedna rzecza...
i ze jakby mial alergie genetyczna to bysmy juz wiedzieli...

fakt nie jem truskawek, czekolady, orzechow...ale mleko lub jogurt czsami wszame...
albo podjem od meza kilka lyzeczek...

tylko nie za czesto bo jak sie dzecku rzyzwyczi pupke do pobdzania to problem zaparc moze nie minac...

polozyc mozna na brzuchu i masowac pupe...
masowac brzuch zgodnie ze wskazowkami zegara a po masazu podkurczac nozki zeby kolankami uciskal brzuch...
mi tak tez kazala probowac...

albo kawalek tego czopka...

ja zjadlam tez 3 jablka gtowane...i potem kilka dni bylo ok...

moze mialo to jais wplyw...??

na mojego nie pomaga ani masaz ani nozki ehh chyba bobtic ten jeszze sprobuje to osttania deska ratunku

Asi ja masuje podobnie...
jeszcze masuje boki bzuszka....
i potem klade na brzuch i masuje pupke...

Ja ci polecam jeszcze lewa lokiec do prawego kolanka tak uciskac i poznije na odwrot prawy lokiec do lewego kolanka ,moj maly wali przy tym baki ze masakra jak by z balona powietrze sposzczane bylo ! poznije masaz i jesazcze raz to samo !

juz mam dosc tych zaparc one wystepuja 24 h na dobe nawet jak spi..... ehhh ciekawe kiedy pediatra przyjdzie mam nadzieje ze w miare szybko bo ma przyjsc do domu.......

Ooo a moja córcia wlasnie postanowila podczytywac u mnie na kolanach co piszemy:-)
moje dziecko stwierdzilo ze jestesmy nudne i spi od 11 rana !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
wogole juz druga noc sie budzi mi raz do jedzenia ok 2-3 w nocy i spi do rana ! do godziny 8 ! az sie wystraszylam ze zaczol jakos mniej jesc ,a nasz pediatra mowi " to sie dziewczyno ciesz ,co ty chcesz szczypac go aby sie wybudzal? jak nie placze to widocznie nic mu nie jest ,jak nie traci na wadze to nie mamy sie czym martwic ,a zreszta kobieto wyluzuj taz to twoje drugie dziecko nie panikuj":zawstydzona/y: Fakt chyba panikuje ! maly wypija przez ostanie dni
sroda - 750ml
czwartek - 940 ml
piatek- 700 ml
sobota - 700 ml
niedziela - 600 ml

no i to 600 ml mnie wystraszylo :zawstydzona/y: a pediatar mi mowi ze jak nie placze widocznie glodny nie jest i jak wyciaga 600 ml na dobe to je i tak super

wiec panikuje :zawstydzona/y::zawstydzona/y:

zamiast sie cieszyc ze mi dziecko nie placze ,ze jest ciekawy swiata i zaglada ,ze w nocy super spi ,ze nic go nie boli ,ze jest grzeczny i spokojny ,je ladnie to ja przezywam ze o 100 ml wypil mnie

ehhhhhh chyba szukam sama dziury w calym !

NO i samo to ze przeciez landie przybieran an wadze przez 6 tygodni przybral 1800 gram i mamy takim sposobem juz prawie 5 kg dziecko hahahah

Ostatnia edycja:
poza tym mnie głownie bolała kurczaca sie macica i to był dla mnie najgorszy ból a nie sama rana po cięciu ......i obalam mit o braku pokarmu po cesarce !-mojego by starczyło zeby wykarmic trojaczki :tak::-D

Mnie też straszyli tymi bólami zwijającymi macicę, ale o dziwo ja nic takiego nie odczuwałam. Ani przy kroplówce z oxy po cc ani potem przy karmieniu. Aż się dziwiłam. :szok:

Co do pokarmu po cc to u mnie niestety nie było. Dopiero chyba w 4 dobie się pojawił, ale dobrze, że w ogóle ;-).

A co do podnoszenia główki, to Aluś podniósł ją w dzień swoich narodzin. I też przekręcał główkę. NIE MOGŁAM UWIERZYĆ:szok: Może niektóre dzieci tak mają?
A jak go kładę na brzuszku, to PRZEMIESZCZA SIĘ mały lobuz! Nie wiem skąd on ma tyle siły...

Bianka też próbuje podnosić głowę jak leży na brzuszku i próbuje pełzać. :-)

Ja zawsze na boku...w szpitalu też go tak układali...niby po pół godzinie można położyć dziecko na wznak bez obawy że mu się uleje...ale Tomek jak leży na wznak to i tak główkę ma na boki:tak:

My małą też układamy na boku- raz jednym raz drugim, zwłaszcza, że nie zawsze się jej odbije, albo zaśnie po karmieniu i nie chcę jej wybudzać.

Ja ci polecam jeszcze lewa lokiec do prawego kolanka tak uciskac i poznije na odwrot prawy lokiec do lewego kolanka ,moj maly wali przy tym baki ze masakra jak by z balona powietrze sposzczane bylo ! poznije masaz i jesazcze raz to samo !
sprobuje dzis po kapieli...
moje dziecko stwierdzilo ze jestesmy nudne i spi od 11 rana !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
wogole juz druga noc sie budzi mi raz do jedzenia ok 2-3 w nocy i spi do rana ! do godziny 8 ! az sie wystraszylam ze zaczol jakos mniej jesc ,a nasz pediatra mowi " to sie dziewczyno ciesz ,co ty chcesz szczypac go aby sie wybudzal? jak nie placze to widocznie nic mu nie jest ,jak nie traci na wadze to nie mamy sie czym martwic ,a zreszta kobieto wyluzuj taz to twoje drugie dziecko nie panikuj":zawstydzona/y: Fakt chyba panikuje ! maly wypija przez ostanie dni
sroda - 750ml
czwartek - 940 ml
piatek- 700 ml
sobota - 700 ml
niedziela - 600 ml

no i to 600 ml mnie wystraszylo :zawstydzona/y: a pediatar mi mowi ze jak nie placze widocznie glodny nie jest i jak wyciaga 600 ml na dobe to je i tak super

zamiast sie cieszyc ze mi dziecko nie placze ,ze jest ciekawy swiata i zaglada ,ze w nocy super spi ,ze nic go nie boli ,ze jest grzeczny i spokojny ,je ladnie to ja przezywam ze o 100 ml wypil mnie

Asiu moj wiecej niz 700 chyba nie zjadl nigdy...
a je czesto!!
i przytyl w dwa i pol tygodnia pol kg....
a ja myslalam ze ni tyje...:-)

reklama
sroda - 750ml
czwartek - 940 ml
piatek- 700 ml
sobota - 700 ml
niedziela - 600 ml

moja spaa od 10 do teraz najadla sie wlasnie i znow jest zmeczona az jestem w szoku!!!!
moja mala dziennie je 660ml:-)

Do góry