reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

witajcie w nowym roku !!!!!
zycze wam wszystkiego tego czego zyczono wam o polnocy ale razy 10!!!

mialam szczere checi zlozyc wam zyczenia po polnocy ale moja corcia odstawila taki cyrk ze od 11 do 1 byla na rekach i byl taki placz ze szok !!! koniec z jedzeniem chleba !! teraz bidula odsypia noc ...

reklama
Ja rowniez skadam wam w tym roku wszystkiego najlepszego;-)
Ja dzisiaj nocke mialam calkiem fajna:tak:nie to co wczoraj.Maly obudzil sie dwa razy wiec i ja sie w miare wyspalam;-)wstal o 8 i teraz dopiero zasnał.
Witajcie i Wszystkiego w Nowym Roku życzę a przede wszystkim mnostwo ZDROWIA!!!

my dzis pospalysmy... poszlysmy spac o 1:30 i wstalyśmy o 8:20:-)
ale Julka też teraz jest w szoku bo wczoraj miala brak kapieli no i od wczoraj jemy mleczko sztuczne:-(

A czemu na sztucznym?

Czemu piszecie ze po chlebie:szok:ja tam wcinam chleb i nic malemu nie jest i powiem wam ze pierwsze slysze zeby nie wolno bylo chleba jesc przy karmieniu:confused:

karnitynka pojechala na IP !!! odeszly jej wody !! - bedzie pierwszy styczniowy dzidzius :D

Czemu piszecie ze po chlebie:szok:ja tam wcinam chleb i nic malemu nie jest i powiem wam ze pierwsze slysze zeby nie wolno bylo chleba jesc przy karmieniu:confused:

no zastanawiam sie co wczoraj jadlam bo ewidentnie cos jej nie pasilo ... napinala brzucho i podciagala nozki ... w koncu zwalila kupsko i chyba troche przeszlo !!

jedno mnie tylko zastanawia ... bo moja niunka wogole nie odbija po karmieniu !! zasypia i nie ma szans zeby jej sie odbilo !!!

Wszystkiego naj naj lepszego w Nowym Roku dziewczynki i dzidziuśki:-):-):-)
A my noc tragiczna:no: równo o północy siedziałam z małym przy cycku:wściekła/y: potem spał super do 3.30 ( goście poszli o 2.30) i mały znów sobie zrobił przerwę:no: o 5 byłam tam wściekła że obudziłam męża i on się w końcu Tomeczkiem zajął:no: I usnął mu oszust na klacie:no:
I jeszcze mój kochany mężuś o 8 zabrał Hanię i dał mi pospać do 9.30:-) Normalnie kocham go:-)

Super że Karnitynka zaczęła rodzić!!!! To tatuś pozna bobaska:-)

Mea Hani też się nie odbijało wcale ale lekarz nam powiedział że jeżeli puszcza bąki to jest ok bo grunt że te powietrze z jakiejś strony uchodzi:tak:

Mea Hani też się nie odbijało wcale ale lekarz nam powiedział że jeżeli puszcza bąki to jest ok bo grunt że te powietrze z jakiejś strony uchodzi:tak:

nie wiem czy ten problem z brzuszkiem wczoraj to nie byla sprawa tego nieodbitego powietrza ... moze bede jej robic male przerwy w karmieniu zeby sie odbilo ... sprobujemy ...

Witam. Ciągle tu zaglądam i czytam wszystko co piszecie. Miałam urodzic wczoraj ale mój maluszek zdecydował że chce byc z 2010 roku:-) wszystkie grudnióweczki już prawie mają swoje maluszki w domu a ja ciągle czekam i czekam kiedy to będzie.
Pozdrawiam cieplutko i życzę Wszystkiego Dobrego w 2010 roku :-)

witajcie w nowym roku !!!!!
zycze wam wszystkiego tego czego zyczono wam o polnocy ale razy 10!!!

mialam szczere checi zlozyc wam zyczenia po polnocy ale moja corcia odstawila taki cyrk ze od 11 do 1 byla na rekach i byl taki placz ze szok !!! koniec z jedzeniem chleba !! teraz bidula odsypia noc ...

mea a może ona też chciała przywitać nowy rok? tylko że po swojemu:-D:-D:-D

karnitynka pojechala na IP !!! odeszly jej wody !! - bedzie pierwszy styczniowy dzidzius :D

no zastanawiam sie co wczoraj jadlam bo ewidentnie cos jej nie pasilo ... napinala brzucho i podciagala nozki ... w koncu zwalila kupsko i chyba troche przeszlo !!

jedno mnie tylko zastanawia ... bo moja niunka wogole nie odbija po karmieniu !! zasypia i nie ma szans zeby jej sie odbilo !!!
Witam w Nowym Roku!
Mam niewiele czasu na zagladanie tutaj ale fajnie, ze prawie wszystkie jestescie po porodzie)
Moje malenstwo dalo nam odpoczac w Sylwka, ale tak w ogole czasami daje w kosc))) i tez mysle co zjadlam, ze ma problemy z gazami... ale czy naprawde ma to nie wiadomo, na pewno cos tam kreci w brzuszku. Po nakarmieniu spiacego przekladam przez ramie i w koncu sie odbija, i karmie raczej w pozycji pionowej. A polozna mowila, zeby karmic jednorazowo tylko z jednej poiersi, bo jesli sie dokarmia jeszcze z drugiej, dziecie pije weglowodany, ktore moga wzdymac. No to karmie na przemian, przynajmniej moje obolale piersie odpoczywaja...
Czy korzystacie z "Jezyka niemowlat"? Bo ja cos nie za bardzo, moglaby przyjechac ta super niania i mi pokazac, jak uspic dziecie bez smoczka, jak go nie nosic (oj moj kregoslup...)... jedno co sie przydalo, to to, ze kapie po karmieniu). Tak w ogole ta ksiazka na pewno we mnie siedzi i dziala, ale praktyczne porady nie sprawdzaja sie na razie.
Pozdrawiam was wszystkie, zycze wytrwalosci i wielu okazji do odpoczynku w Nowym Roku

reklama
W takim razie spróbuj tego Viburcolu:tak:jest naprawde super:tak:a co do kropelek na kolke to najlepiej skontaktuj sie z pediatra,on powie co mozesz a czego nie.
Moj robi kupke w kazda pieluche wiec z tym nie ma problemu.

Dobrze:tak:tzn ze produkcja rusza pelna para:tak:potem bede sie robily twarde jak skala i nawet guzki bedziesz wyczuwac:tak:wezly beda bolec:tak:

Ja sobie strzelilam lampeczke szampana,mam nadzieje ze wywietrzeje do karmienia.
Espumisan w kroplach jest dobry na gazy, mozna dawac bezpiecznie dzieciom.
Na zaparcia zjadam codziennie jablko... i pomaga
A kiedy bola piersi, to ja bym sie zaniepokoila. Raz tak bylo i pojawily sie guzy i kamienie, szybko odciagnelam troche pokarmu a reszte maly wyssal, teraz nie ma problemu, Arturek ssie wszystko co sie da. Lepiej unikac stwardnien piersi, kiedy karmilam Wiktorka, mialam takich sytuacji z 5 w ciagu 2 lat i to nie bylo zdrowym objawem... wiec teraz walcze przy pierwszych oznakach, zeby nie dopuscic do zapalenia

Do góry