reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

U nas kąpiel na razie jest co 2 dni. Pediatra tak poradziła. Mała lubi kąpiele, więc nie ma problemu. Po kąpieli jest masażyk oliwką całego ciałka wg wskazówek z takiej płytki o tym:-) Też to Mała bardzo lubi. Potem przemywanie pępuszka, kremikowanie Sudocremem pachwinek i dupci, potem ubieranie Małej. I potem jedzonko i spanko. Po kąpieli raczej szybko zasypia:tak:

Kochana please nie powinno sie uzywac kremowania dupci sudocremem jezeli nie ma do tego potrzeby ,sudocrem jest do stosowania na klopoty ze skora ,wrazie gdyby nie daj boze mala ci sie kiedys odparzyla lub dostala jakies uczulenia sudocrem juz ci nie pomoze !bo mala poporstu ci sie do niego przyzwyczaji!

sproboj lagodniejszy kremik do dupci na codzien uzywac !

No to fajniutko macie. Moja w nocy budzi się co 2h, rzaaadko co 3h, tak więc nie wysypiam się. A za dnia to ma najdłuższe czuwanie od 9-12 a potem to już często śpi i nawet po 3h, zależy.

moj spi po 3-4 godziny a jak zje porzadnie to i potrafi spac po 5 godzin w nocy :) dzieki Bogu !no i juz nie walczymy z nim do 1 wnocy bo przetrzymuje go w dzien ! wczoraj wstawal srednio co 3-4 godzniny ! moze sproboj malutka wybudzac po poludniu???

reklama
Hmm ... nie wiem czy to oby nie z nowu jakiś fałszywy alarm ale zaczynają mnie meczyc skurcze tylko nie wiem jak je liczyć bo mam naprzemiennie to z brzucha to z krzyża :/ z brzucha sa długie z krzyża krótkie, w miedzyczasie gania mnie do WC, wleze w wanne i sprawdze czy w wodzie też dostaję :szok:

Asiu dziękuję za radę odnośnie kremiku. Widzisz pediatra kazała używać Sudockremu, wrr.
Marzena kurde mi tez kazali u Patryka stosowac sudocrem a poznije jak w lecie mi sie odparzyl juz sudocrem nie pomagal i musialam dostac masc na recepte aby wyleczyc mu pupke ! beznadzieja !Teraz juz na starcie mi powiedzieli w szpitalu zeby jednak nie stosowac do uzytku codzinnego ahahahah ! no ale pewnie co lekarz to inna opinia !

Ostatnia edycja:
Hmm ... nie wiem czy to oby nie z nowu jakiś fałszywy alarm ale zaczynają mnie meczyc skurcze tylko nie wiem jak je liczyć bo mam naprzemiennie to z brzucha to z krzyża :/ z brzucha sa długie z krzyża krótkie, w miedzyczasie gania mnie do WC, wleze w wanne i sprawdze czy w wodzie też dostaję :szok:

:cool2::cool2: wiec ja czekam na info !!!! OBY to bylo to kurde mac !!!!

Nessi zycze ci albo zeby przeszlo i wytrzymalas bez bolu do noweo roku albo zeby sie pozadnie rozkrecilo i szybko bylo po!!!!!
Ja dzisiaj dzwonilam do mojego doktorka i sie przedstawiam a pielegniarka sie mnie pyta co urodzilam, ja mowie ze jeszcze sie kulam z brzuchem a ona, ze niemam zartowac bo juz moja karte schowala:tak::tak::tak::tak::tak:
Jutro ide se z nia pogadac i opierdzielic doktorka bo powiedzial, ze do swiat bedzie po wszystkim-KŁAMCA!!!!!!!

NeSSi mnie jak skurcze złapały, to przy 3 wiedziałam ze to TE SKURCZE....:tak: Były tak bolesne, ze po sypialni chodziłam zgieta w pół...:baffled::baffled::baffled: i nie były wcale aż tak regularne.

reklama
Czyli na Styczeń czekają..
Nessi, Allitka, Sylwik1987, no i moja skromna osoba :-D

damy rade dziewczyny !!
ja sie zdrzemnęłam i od razu mi lepiej.. :)

Hej cwaniaczku jeszcze ja tu w dwupaku zostalam:)

to moja kruszynka na ostatnim usg.. a bylo też jakieś 5 tyg temu wazyla chyba 2500..
ja przypuszczam ze wieksza niz 3500 nie bedzie.. toż ja wazylam 3400 moj B 3500 ani w mojej ani w jego rodzinie jakichs duzych dzieciakow nie bylo to i nasze chyba bedzie takie sredniawe..

MOj szkrab 3 tygodnie temu wazyl 3550 to ile teraz moze wazyc?:)

Do góry