reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

o tym że ciąża to stan błogosławiony to może powiedziec ktos kto tego nie przezył...
aż się musze pozalic.. bo bylismy z moim B u jego kuzyna w drugi dzień Świat ..co sie tam nawkurzałam..
dziewczyna tego kuzyna co chwile przystawiała łapy do mojego brzucha.. to ją waliłam po tych rekach co sił..
to pozniej mi zaczela dojeżdżać ze gruba jestem ze wygladam jak wieloryb .. tudzież słoń...
pytala czy aby bliźniaków nie mamy bo taka spasiona jestem..na co mój Bartek jej że zeby nie byla taka pewna bo ona moze mieć blizniaki ..na co ona że ona nie ma bioder do blizniakow a ja i owszem.. :szok::szok:
na co ja ze bioder nie musi miec wtedy zrobia jej CC i brzucha tak nie straci bo go nie bedzie umiała uciskać i zostanie jej flak wiszący.. :-D
ta jej mina bezcenna..
to nam potem zaczela dogadywac czy na chrzciny juz mamy wodke..
na co ja że po pierwsze bez tysiaca w kieszeni na chrzciny nie wpuszczamy a po drugie dla niej na pewno nie bedzie tam miejsca..

no i troche mi ulzylo jak sie wygadałam..
ale przy tych tekstach o tym jaka gruba jestem to myslalam ze sie porycze.. ;/ juz centralnie mi sie oczy szkliły..

To ja mialam tak samobabcia mojego M mi dowalila, ze ja gruba jestem w ciazy bo jej wnucyka to nie jest gruba, chociz rodzi za dwa miechy i juz przybrala przeszlo 20kg.....
resyta rodziny albo mi mowi, ze mam ogromnz brzuch albo pytaja czy mnie juz co bierze to im odpowiadam, ze tak.... cholera mnie bierze jak sie tak pytaja:cool2::cool2::cool2:

reklama
Kochane ja już spakowana, rano na oddział.
Boje się aż mnie telepie. mam nadzieję, że będzie OK nie ważne jak byle dobrze :-D:-D:-D;-)
3majcie kciuki, jak coś się dowiem dam znać :tak:

Daga bedzie dobrze :) trzymam kciuki !

Georgina ile twoja mała wypija????:szok::szok::szok:

Jestem w szoku bo Tomek po kąpaniu wypije mi z jednej piersi...nie wszystko bo zasypia tak że go nie idzie dobudzić ale po 5 min w kołysce budzi się i może raz mi wypił 120 ml Nan! A dziś np tylko 50!
Ale śpi tak zwykle od 20.30 do północy więc chyba mu to wystarcza?:sorry2:
Za to już ma ustalony pożądek dnia:wściekła/y:
Śpi tak do 9...potem nie śpi do 12-13 i znów zasypia na 3 h! I znów nie śpi do kąpania które mamy koło 19.30!
Ale w nocy jest koszmar! Nie dość że musi co najmniej z dwóch cycków wypić a zdaża się że 3 raz mu daję...to jeszcze robi sobie przerwy 2 h!!!!O ile zbyt długo sam nie leży w kołysce to nie płacze ale za to jak mu się znudzi to mam koncert:wściekła/y: Nic go nie boli...pić nie chce a nie śpi! A jak już śpi to budzi się co godzina..góra 1,5 do picia! I nie zaśnie jak nie dostanie:no: Sztucznego mleka już więcej mu nie chcę dawać a przetrzymać go też nie mam siły i nie chcę żeby wrzaskiem budził mi Haneczkę:no:
Oto minusy trzymania dzieci w jednej sypialni!
Aż się boję dzisiejszej nocy:baffled:

Moj Fifol tez wypija niezle Nan zreszta od poczatku zjadal wiecej niz inne dzieci w szpitalu ! Tak ze teraz wyciaga co 3 h 150-160 ml za kazdym posiedzeniem ! choc wczoraj jakos mu jedzenie nie szlo i zjadal tylko po 100ml no ale jak nie chce to nie zmuszam sam wybiera ile mu trzeba! Dzis za to zas wypija po 150 ml :-D. Waga z wczoraj to 4800 gram ! przy wadze urodzeniowej 3050 schudl do 3000 i nadrobil w 6 tygodni 1800 gram ! :szok: Jestem w szoku ! Jutro idziemy na szczepienie ! wiec dowiem sie czy moja waga dobrze wazy ale mysle ze tak !
Co do spania caly tydzien sobie przestawil dzien z noca i tak w dzien spi sobie super ,popoludniami wstaje na godzinke i spi do wieczora do kapania ,a po kapaniu tak ok 20 juz nie spi maly urwisek do 1 w nocy czasmi do 1:30 :baffled::szok:.

NO ale od wczoraj walczymy ! wybudzalam go przez dzien a juz od 16 przytrzymywalam ,zabawiajac ( on juz sie niezle interesuje zabawkami :szok::szok::szok:) i tak do 19 :30 dalismy rade ,zaczelam szykowac kapanie i o 20 wykapalismy szkraba , poznije oliwkowanie ,masowanie brzuszka ,flaszka maleczka ,goszneie swiatla i walczyl do 21 pozniej padl ,bez noszenia ,bez cudowania i co najwazniejsz nie plakal.dzis ten sam rytual ,kapanie ,masowanie brzuszka z oliwka ,flaszka ,gasznie swiatla i spanie - wierze ze zalapie o co chodzi ! oby sie udalo !

Jutro ide do lekarza bo stwierdził ze juz pewnie w swieta urodze. Zobaczymy co mi powie.... No niby 14 dni można czekac ale ja chyba psychicznie nie dam rady

kurcze trzymam kciuki za was aby cos sie ruszylo wkoncu !

Byłam wczoraj na IP i co ?:) tak mnie zmasowali, ze mi dzisiaj znowu czop odłazi! no ile tam tego jest ?:confused: tym razem z krwią, rozwarcie jakie było takie jest, zapytali czy chce zostać na co ja ewidentnie NIE, i mam łazikować po domu, robić prysznice :confused: na pytanie kiedy urodzę ? odpowiadali: może dzis ,może jutro , a może trzeba bedzie wywoływac ..:confused: badz tu człowieku mądrym ...

Skurcze zmalały tylko boli mocnawo jak na @

Kurde ty to sie wymeczysz ,wkurzalby mnie taka ciagla akcja a niby nic konkretnego z tego nie wychodzi ! oby cos sie zaczelo !!!!!

Witam sie i ja:-)zaraz zabieram sie za jakies sniadanko ale sama nie wiem co zjesc:-(
Martwie sie troche o MEE bo wczoraj napisalam do niej dwa sms-ki a ona nic-cisza:confused:przeciez to do niej nie podobne:eek:no chyba ze Agatka daje jej czadu:-D
Ja dzis mialam fajna noc:-)maly obudzil sie tylko dwa razy wiec dal mamusi pospac;-)oby tak dalej:tak:

Wczoraj mi napisala ze tatus dal rade choc byl bardzo zmeczony a jej caly czas uciekl , o 1.15 byli na porodowce a po 4 godzinach meki agatka sie urodzila ale dla takiego slodziaka pisala ze warto ! - no oczywiscie ze warto :)

a dzisiaj juz mi tez nie odpowiedziala na esa :baffled:.moze biedna meczy cycki ;-) albo odsypia porod .

Witam wlasnie postanowilam do was cos naskobac ale moje malenstwo sie obudzilo ;-) wiec innym razem ehh jestesmy jeszcze na załatwianiu róznych spraw ale jeszcze chwila ogarniemy sie i troche -popiszemy :-) pozdrawiam

witamy kochana :) zanim wpadniesz w rytm troszke minie ale znajdziesz czas i dla nas :)

To ja mialam tak samobabcia mojego M mi dowalila, ze ja gruba jestem w ciazy bo jej wnucyka to nie jest gruba, chociz rodzi za dwa miechy i juz przybrala przeszlo 20kg.....
resyta rodziny albo mi mowi, ze mam ogromnz brzuch albo pytaja czy mnie juz co bierze to im odpowiadam, ze tak.... cholera mnie bierze jak sie tak pytaja:cool2::cool2::cool2:
jaa nie wiem ale jak mozna być takim chamskim człowiekiem..
obiecałam sobie że i tak dojade tą laske jak ona bedzie w ciąży...
ja strasznie wredna jestem..i sie odwdziecze a co!
niech sie przekona jakie to wnerwiajace jest...
'tylko dajcie od razu znac..zebysmy mogli wypic'
o_O
'jeszcze sie trzymasz?'
'jeszcze nie urodziłaś?'
nie kooorwa kolejne 9 miesiecy mam zamiar chodzić z brzuchem ..!!!

Hej hej:)
Jak tam minely swieta? wszystkiego dobrego Wam zyczymy, coby malenstwa rosly zdrowo i byly grzeczne:tak:

Ja korzystam wlasnie z okazji, ze moje bable poszly chwilowo spac... Daja mi tak popalic, ze nawet nie pytajcie, ale i tak kocham je najbardziej na swiecie:-)
Tylko zeby chociaz w nocy chcialy spac...:sorry2:

Nie mam nawet czasu z Wami popisac, bo zajmuje sie malymi sama i ciagle mam cos do zrobienia. Ale pocieszam sie, ze jeszcze troszke i zaczna lepiej spac i jakos poukladamy sobie ten czas.

Ogladalam Wasze malenstwa, sa cudowne! Nie ma to tamto mamusie grudniowe sie postaraly:tak:

No to lece, bo Amelka juz krzyczy:szok:

Ja cie podziwiam z dwojeczka to jest pewnie urwanie glowy ! dzielna z ciebie babka :) Buziaki dla maluszkow Tule mocnooooooooo

Dziewczyny a jak to jest z aktem urodzenia?Kiedy trzeba isc do Urzedu stanu cywilnego?Trzeba najpierw zlozyc jakies dokumenty czy jak bo ja juz nie pamietam?

nam mowili ze mamy tydzien czasu od urodzenia dziecka aby zglosic nowego obywatela ,ale niewiem czy tak jest napenwo ,ja jak bylam jeszcze w szpitalu Jarek pozaltwial wszystko !

Mój A. jeżdził za wszystkimi dokumentami w pierwszym tyg jak się mały urodził ale to bardziej dlatego że miał wolne:-)
Po akt urodzenia do urzędu i niby potrzebne są dowody osobiste od rodziców i akt małżeństwa...przynajmniej u nas;-)

zgadza sie !!!!!!!!

Mea żyje-wczoraj czekała aż do niej dołączę ale nic z tego-czekam do stycznia już:tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:
Anoola wczoraj miałam przyjemność poznać twojego Eligiusza Plewkę;-);-);-);-)
Pojechałam na IP bo te baleronki nie daly mi spokoju- na ktg nic mocnego nie było, ciśnienie 140/90 a Plewka si pzta po co on mnie ma badac, taka babe z ulicy, mam isc do swojego lekarza:szok::szok:
no i jutro na termin nie ide do szpitala bo mnie nie przyjma, sypital ma obowiazek mnie wziasc 7dni po terminie......
WIEC CZEKAMY DO STYCZNIA!!!!

Kurcze to ja trzymam kciuki aby sie cos ruszylo co do gina ! jakis dziwny ,a moze czekal na pieniazka ????

AnOoLa88- no ja tak liczę na styczeń :tak: może Nam się uda zamknąć tą stawkę :)) razem ....

Ja już z tego wszystkiego to zaczynam się tego porodu bać, .... wiem, że ''weszło, musi wyjść'' ... ale weszło małe a wyjdzie duże :) no i mniej przyjemnie hehe ...

BzIkUjE !

Weszlo przyjemnie ,wyjdzie mniej przyjemnie ale za to milsze i ladniejsze niz sprzet skad wyszlo ahahahha:-D:-D:-D

Hej laseczki nie odzywalam sie bo mialam cale swieta mame i siostre i nawet kompa nie odpalalam najpierw cale swieta musialysmy przygotowac a pozniej to juz bylam tak najedzona ze sie ruszac nie moglam hehe. Mam dola bo nie moge chodzic tak mnie boli po prawej stronie na dole plecow jak siedze i leze to nic a jak tylko noga nastapie to bol az do posladka:( Bylam dzis na ktg no i wszystko bylo ok chociaz przez chwile mialam niby skurcze 50 % i tetno skakalo dziko a maly skskal jakby z brzucha chcial wyjsc a potem cisza. NO i juz myslalam ze do domu sie zbiore a lekarz ze badanko bedzie no to ok zbadal az bolalalo ja juz z fotela zlaze a on do mnie ze zbada czystosc wod plodowych wyjal jakas rure metalowa wsadzil a pozniej jakis szpikulec czy cos myslalam ze tam zawalu dostane i wody czyste ale bolalo to badanie i teraz mam plamienia zreszta mnie o tym poinformowal ze tak bedzie rozwarcie niby 1,5 cm jest postep a na 15 ide do mojej ginki oby mnie nie badala bo juz mam dosc. Moj T 3 stycznia wyplywa na 10 tyg i jak nie zdarze urodzic to nie zobaczy maluszka wiec chodze podenerwowana ciagle.

kurde trzymam kciuki aby tatus mogl zobaczyc maluszkaaaaaa !

I ja witam poświątecznie!
Daffi ja jadłam jak najęta:-D prawie wszystko i nie żałuję, bo mały akceptuje to:-)
Teraz czaekamy na Sylwestra - spędzamy go z dwójką oczywiście:sorry2:
A oto foto z wigilii
Buźka ciotki

slicznyyyyyyyyyyy i mama tez elegancka :)

Kurcze zaciskam nogi a po udach leci mi biala galareta:szok::szok::szok:
Karnitynko tak se mysle, zebys dzis pogadala ze swoja ginka niech cie pomasuje dobrze to moze cie ruszy....

OBy poszlo szybko i gladkoooo!

mi tak wczoraj poleciało po nogach.. wykąpłam się.. w reczniku wchodze do pokoju bom pizamy zapomnaila schylilam sie i tylko czuje jak mi cos leci..
na co mój bystry B powiedzial ze pewno byłam na lewo bo to wyglada jak sperma :-D
idiota.. :-D

poplakalam sie ! Anka ja cos czuje ze nasi "idioci" super razem by sie pobawili ahahha trzeba zorganizowac jakies spotkanie hahahha

Daffi gratuluje nocki..
ja dzos palam dwie godziny..;/
bo moj maly chyba cierpi na bezsennosc..lezy i sie wyciaga nie placze przy tym tylko lezy i oglada wszystko mi mo ze nic nie widzi...

ja tez mam coraz mniej mleka...ale chyba to juz ze zmeczenia psychicznego...
w sobote strzelil mi laktator...kurde i jeszczenie mam nowego czekam az paczka przyjdzie bo juz zamowilam aventa teraz...bo ten tippie okazal sie badziewiem...;/
imusze sie doic jak krowa..ccki od ugniatania mnie bola...sutki tak samo...

w dodatku ciagle sie kloce z mezem...nie ma dnia bez klotni...
i zawsze zacyna sie przez gosci...bo co dwie godz musze sciagac pokarm a nie mam dnia zeby tu ku..a nikt nie przyszedl...
wczoraj o 9 ledwo wstalam w majtach na dupie ulana po pas melekiem robie sniadanie a tam kuzyn meza...
bez zapowiedzi sie wbija...
i nie wiem juz jak tlumaczyc mezowi zeby powiedzial swojej rodzince zeby tu nie prychodzili jak popadnie...
:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

dzis nawet spalam z malym przed tv taka byla awantura...

no i maly nie przybiera na wadze tylko stoi...je ok. 50-60ml..co srednio dwie godziny..
to strasznie malo??
ile wasze dzieciaki jedza??

p.s. nie jest glodny nie placze i nie szuka...

jak nie placze i nie szuka to glodny nie jest ,jak przybiera na wadze to wsio ok ,widocznie tyle mu starcza ! a ja wspolczuje odwiedzin !!!!!! taz maluszek odczuwa ze sie klocicie i napewno jest zmeczony tym ze ktos caly czas nowy na chacie!dzidzia potrzebuje spokoju naprawde teraz !

moj zjada miedzy 500 a 600ml mleka i okolo 100ml herbatki z kopru na dobe...
wiem ze to za malo...
ale jak mu wmusic wiecej jak on nie placze i nie jest glodny a jak mu daje na sile to wypluwa...??

nie wmusisz ! wazne aby przybieral na wadze i nie spadal z niej !

jaa nie wiem ale jak mozna być takim chamskim człowiekiem..
obiecałam sobie że i tak dojade tą laske jak ona bedzie w ciąży...
ja strasznie wredna jestem..i sie odwdziecze a co!
niech sie przekona jakie to wnerwiajace jest...
'tylko dajcie od razu znac..zebysmy mogli wypic'
o_O
'jeszcze sie trzymasz?'
'jeszcze nie urodziłaś?'
nie kooorwa kolejne 9 miesiecy mam zamiar chodzić z brzuchem ..!!!

alez z ciebie wredota ahhaha ~Ja tez taka jestem a coooooo ,beda mi podskakiwac teraz wszystkim pokolei sie odgryzam oooo !

Asiu wlasnie nie przybiera;/ stoi w miejscu....urodzil sie 3080, spadl do 2900 i wrocila do urodzeniowej i koniec....;/
w srode mamy lekarza...ale do srody chyba oszaleje...;/

chyba sprawa indywidualna...
ale radze poczekac..ja zalozylam pas i mam za soba jeden krwotok.....

Asiu a ile Fifi jadl w 3 tyg zycia?martwie sie o mojego malucha...:zawstydzona/y:
moj juz w szpitalu zjadal ok 70ml ,poznije wyciagal co raz wiecej mysle ze w 3 tygodniu zjadal ok 100 ml ...ale doklandie nie pamietam!
NIe martw sie ,sprawdzaj mu tylko wage ,mysmy kupili wage elektroniczna i waze malego codzinnie albo co 2 dni ,wiem ze przybiera wiec sie niczym nie martwie.
Jak waga nie spada i maly przybiera to jest dobrze ! widocznie tyle mu wystarcza !

reklama
Asiu wlasnie nie przybiera;/ stoi w miejscu....urodzil sie 3080, spadl do 2900 i wrocila do urodzeniowej i koniec....;/
w srode mamy lekarza...ale do srody chyba oszaleje...;/

co ile ci je?

aha doczytalam srednio co 2 godziny ! dajesz mu cyca wiec nie dawaj juz tej herbatki nie potrzeba mu ! a wypije ci 100 ml wiecej mleczka twojego ! chyba ze brakuje ci pokarmu !

Ostatnia edycja:
Do góry