reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

Mi przy Hani lekarz powiedział że lepiej najpierw pneumo a potem meningokoki ale nic nie mówił że nie można na odwrót no i koleżanka u tego samego lekarza tak właśnie szczepiła!!!

Asiu a powiedz mi czy sadzasz już Fifolka do leżaczka? Bo czasem jak już nudzi się Tomkowi kołyska a muszę coś zrobić to przecież nie będę go na rękach nosić...i zastanawiam się czy jakbym go na pół h wsadziła do leżaczka to coś by się stało?
Mój leżaczek na całkiem płasko się nie rozkłada ale prawie;-)

Pewnie ze sadzam ,moj lezaczek rozklada sie na lezaco ale ja i tak klade malego przy lekim podwyzszeniu mam schize ze jak by mu sie ulalo to sie moze zadlawic a ja zajeta robota nie zauwaze wiec glowke ma zawsze na lekkim podywzszeniu i malemu sie to podoba bo lukka caly czas co ja robie ! wczoraj zuwazylam jak maly podaza wzrokiem za mna :) az glowe obkrecal ! po poludniu wzielam grzechotki i bawilam sie z nim tak mu sie podobalo ze az nogami i rekami caly chodzil ahhahah i glowka za grzechotka podarzal :)

reklama
Moja też się tak uczy, że tylko by zasypiała na ramieniu czy na rękach;> A to wyszło z tego, że jak ją pionizuję to po beknięciu mi usypia zaraz i teraz pewnie myśli, że usypianie to na rękach.

Mnie dziś gardło boli i z szalikiem chodzę po domciu. Do tego Holinexy ssam i piję herbatki z cytrynką;) Byle się nie rozłożyć!

My w środę rejestrowaliśmy Malutką w USC. Jest na to miesiąc od urodzenia. Musieliśmy mieć ze sobą dowody osobiste i ja akt urodzenia bo nie jesteśmy jeszcze małżeństwem.

Moja też się tak uczy, że tylko by zasypiała na ramieniu czy na rękach;> A to wyszło z tego, że jak ją pionizuję to po beknięciu mi usypia zaraz i teraz pewnie myśli, że usypianie to na rękach.

Mnie dziś gardło boli i z szalikiem chodzę po domciu. Do tego Holinexy ssam i piję herbatki z cytrynką;) Byle się nie rozłożyć!

My w środę rejestrowaliśmy Malutką w USC. Jest na to miesiąc od urodzenia. Musieliśmy mieć ze sobą dowody osobiste i ja akt urodzenia bo nie jesteśmy jeszcze małżeństwem.
oo właśnie to mam do Ciebie pytanko :-D
Twój J dostał te dni wolne od gina? na opieke nad Tobą czy dzieckiem>
bo chciałabym wiedziec czy to serio przysluguje tylko mężom a partnerom już nie..

Anoola no myśmy spieprzyli sprawę bo w szpitalu wiem, że dawali takie wolne (czy partnerom też dobre pytanie, ale chyba tak - nie wiem na 100%), ale był szum z wyjściem do domciu, masę zabiegania i nie poszłam do statystyk popytać o szczegóły, całkiem mi to wyleciało z głowy, Mój się mnie pytał o to jak już Martynka miała 2 tyg i pewnie już to całkiem przepadło. Tyle, że teraz Mój ma i tak urlop do 8ego stycznia, ale gdyby jeszcze miał to wolne co Mu przysługuje to miałby dłużej.. Sama nie wiem czy dzwonić pytać czy to już przepadło czy co..

Ja karmię tylko piersią !
Ja od 3 doby życia też karmie tylko piersią...czyli już cały tydzień :tak::-)...i musze powiedzieć ,ze pokarm ładnie już mi sie wyrównuje, nawał pomału znika, guzki też poznikały,piersi nie są już takie obolałe choć brodawki nadal wrażliwe :-(...i wczoraj po raz pierwszy Gabrysi udało się złapać cyca i jeść bez nakładki :-)

Ostatnia edycja:
cześć dziewczyny!

mój Maluszek właśnie śpi to mam chwilkę na bb :tak: zakupiłam dziś herbatkę z hippa dla karmiących i karmi - zobaczymy czy coś zadziała. z tym moim pokarmem to już mam dość - raz jest ok 90ml w jednej i w drugiej a raz jest tylko 40 :baffled: w dodatku po Nanie Mały zaczyna mi sporo ulewać i od jutra zmieniamy sztuczne na Bebilon AR. a co do wypijania to Danielek je z jednej i drugiej piersi a później wypija od 60 do 90ml. raz dziennie dostaje herbatkę z kopru włoskiego.

martwi mnie troszkę jego oczko bo strasznie ropieje - kupiłam dziś sól fizjologiczną i po konsultacji z okulistą krople do oczu Tobex - mam nadzieję, że sama dam radę rozruszać kanaliki łzowe i nie będzie potrzeby ich przetykania :baffled:

Dziewczyny RATUNKU !!! Moja mała całą noc krzyczała, prężyła się i miała twardy brzuszek oraz problemy z wypróżnianiem, mąż kupił INFACOL ale nie wiem czy mogę go podac małej - na ulotce napisane że od 1 m-ca, ona dziś w nocy kończy 3 tygodnie :/ co radzicie ?

Cherie ochydna ta herbatka na laktację:p Ale pij pij:)
Ja karmię Malutką Bebilonem 1, ale ulewać to się jej dziennie ulewa od szpitala poczynając. Podobno to normalne jak mówiły mi wszystkie położne i ostatnio pediatra, do 6mż to się może zdarzać. Fakt, że jest to niezbyt miła dolegliwość bo mimo, że Mała zabezpieczona tetrówką po piciu albo śliniaczkiem to zdarza się jej pobrudzić ubranko.

Mam pytanko do kiedy to krwawienie po porodzie jest? Ja już 3 tydzień krwawię. Fakt, że coraz mniej, ale czekam aż się to skończy. Zaraz zbankrutuję na podpaskach:p A nie będę kupować tych poporodowych bo krwi nie jest dużo a poza tym chodzić z taką 'pieluchą' w majtach to żadna przyjemność:p
Za to jak dostanę @ to będę przyzwyczajona:p Ciekawe tylko czy ból będzie znośny.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
A i wogole mam pytanie?Ktora karmi swoje dziecko tylko i wylacznie piersia?

ja tez karmie tylko cycem.... nocami to mam wrecz potop-tyle pokarmu mi sie wylewa.... i jak sciagam to 100-120 z jednej piersi spokojnie jest w butelce-do konca nigdy nie sciagam..... ale bez sciagniecia to bym utonela... w dzien tez-choc moze troszke mniej mi wyplywa.........
:-)
moja malenka konczy jutro juz 2 tyg!!!! ale ten czas leci..... nawet nie wiem kiedy to minelo,,,, jak juz krocze przestalo bolec to i zycie milsze sie wydaje nawet jak mala czasem da popalic-choc rzadko sie jej to zdarza... raczej jje i spi... no a jak nie spi to sie wierci, prezy i przeciaga.......:-D:-D a usypia najczesciej sama.,,, zje poloze ja i po kilkiu minutach zasypia.......:-)

a o do wywolywania porodu..... brrrrrr zle mam wspomnienia.... ale na szczescie to juz za mna.... :) widok mojej malenkiej wszystko mi wynagradza:-)

Do góry