reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

Witaj Daffi męczennico ty nasza!!! normalnie dzis od rana o tobie myslalam kiedy cie wypuszcza!!!!
Jak zaczniesz nadrabiac to bedziesz widziala co tu sie dzialo, jak kazda przezywala co oni tam z toba wyprawiaja:szok::szok::szok: miejmy nadziej, że szybko zapomnisz o bólu!!!
teraz czekamy na opowiesz z porodówki!!!

tego to ja sie najbardziej boje.... wspomnienia koszmarne.. nastepnym razem CC bire. uzbieram sobie tyle kasy ile trzeba bedzie i juz wiecej nie chce rodzic SN!!!

reklama
Daffi karm Małą przez nakładki:tak: u mnie to samo było, rzeźnia z sutkami:-( do tego stopnia ze Piotrus i krew z sutek połykał:-( co prawda nie wygoiłam jeszcze ich do konc bo to błędne koło, troche je podlecze i znowu Mały ssie i tak w kółko. No i masuj piersi przed karmieniem tak, zeby brodawki były miękkie, tak zeby Mała mogła jak najwięcej sutka z otoczką złapac;-)

dzieki za rade bede probowac... dzis musze kupic te sylikonowe kapturki bo polozna stwierdzial ze to teraz najlepze a poki co posmarowac sutki maltanem troc\szke mleka wycisnac i rozsmarowac i po domu chodzic z golymi cycuchami by je wietrzyc i zasuszac!

cześć mamuśki:)))
widzę że daffi do nas wróciła:))) bardzo się cieszę :)))
wczoraj to jednak falszywy alarm mialam:( bol mi przeszedl. teraz tylko twardnieje brzuch caly czas czuje jak by mi ktos sciagal go jakims pasem i popuszczal i tak naokraglo i nic poza tym... szkoda... mysle ze cos sie rozkreci dopiero ok27-28ego nie wiem czemu ale takie przeczucie. a myslalam ze maluszek na swieta bedzie juz z nami.

Daffi no w końcu kobitko:-)
ja już brodawki popekane przeszłam i znam ten ból. Smarowałam je mlekiem i bepanthenem, a jak próbowałam chodzić z gołymi cycami, to mialam zalane rzeczy własnym mlekiem...do dziś tak mam, jak zapomnę schować cyca po karmieniu.

Wierzę, że masz traumę po SN, a ja tak bardzo chicałam rodzić tak właśnie!! Los mi zrządził cc i może lepiej na tym wyszłam kto wie.

Maly teraz śpi. Jak się obudził, to go przewinęłam, nakarmiłam i zasnął:eek: Ale jesli ma kolkę, to horror zacznie się wieczorem...

cześć mamuśki:)))
widzę że daffi do nas wróciła:))) bardzo się cieszę :)))
wczoraj to jednak falszywy alarm mialam:( bol mi przeszedl. teraz tylko twardnieje brzuch caly czas czuje jak by mi ktos sciagal go jakims pasem i popuszczal i tak naokraglo i nic poza tym... szkoda... mysle ze cos sie rozkreci dopiero ok27-28ego nie wiem czemu ale takie przeczucie. a myslalam ze maluszek na swieta bedzie juz z nami.

Powiedz mi, która z nas tak nie myślała-chyba tylko Mea:-D:-D:-D

reklama
Kochana ja sie boje ja napisac!!!

pisz pisz ... troche adrenaliny dobrze nam zrobi !!

Powiedz mi, która z nas tak nie myślała-chyba tylko Mea:-D:-D:-D

no ja nadal jestem przekonana ze jak mnie nikt nie zmusi to urodze w styczniu ... jeszcze jutro sprobuje sie czegos dowiedziec od mojego gina ... zobaczymy co powie ...

acha zrobilam mala czystke na liscie wsrod mamus ktore poza wpisaniem sie na liste nic nie napisaly ... tak wiec zostalo nas okolo 30 nierozpakowanych /badz rozpakowanych ktore nie udzielily informacji co sie z nimi dzieje!!/

Do góry