reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

reklama
:-Dwychodzi na to że w oblokach bujamy:-D:-D:-D

a czasem trzeba byc w zyciu realista :)

a mnie sie jedna polozna pytala w szpitalu jak ja to robie ze taka pogodna jestem ... ja troche sie zdziwilam bo sobie mysle "co tez kobieta mowi - ja to normalna jestem" ale potem jak sie zaczelam laskom przygladac to faktycznie wszystkie takie smutasy zmordowane zyciem ze szkoda slow !!! no i pozniej jej powiedzialam ze ja sie mam z czego cieszyc i mam na co czekac ... a to ze ja pogodna to chyba kwestia podejscia do zycia :)

Ostatnia edycja:
Daffi no w końcu kobitko:-)
ja już brodawki popekane przeszłam i znam ten ból. Smarowałam je mlekiem i bepanthenem, a jak próbowałam chodzić z gołymi cycami, to mialam zalane rzeczy własnym mlekiem...do dziś tak mam, jak zapomnę schować cyca po karmieniu.

Wierzę, że masz traumę po SN, a ja tak bardzo chicałam rodzić tak właśnie!! Los mi zrządził cc i może lepiej na tym wyszłam kto wie.

Maly teraz śpi. Jak się obudził, to go przewinęłam, nakarmiłam i zasnął:eek: Ale jesli ma kolkę, to horror zacznie się wieczorem...

fajnie ze masz to juz za soba w sumie ja musze powiedziec ze gorzej bylo przedwczoraj i wczoraj... dzis w nocy bylo lzej choc chwilami jak mala ciagnela to plaklam z bolu ale jeszcze troche i zapomne o tym.. boje sie tylko ze mala zjada za malo bo piersi sa strasznie wielkie jeszcze nigdy takich nie mialam:-) hmmm podobajami sie:-)
co do zalania to ja dzis karmiac mala zapomnialam druga piers zaslonic pielucha i zalalo mi cala prawa strone koszulki.. mama pila z jednej a lecialo z obu:-) bardzo sie ciesze ze nie mam problemu z pokarmem tylko oby nie doszlo do zapalenia... musze przewertowac troche artykulow na temat karmienia moze sobie i malej pomoge.. choc mala nie placze z glodu wiec jest ok.

to nie jest bujanie tylko zazdrość:zawstydzona/y::zawstydzona/y: bo jk tu sie naczytamy o tych bobaskach albo poogladamy Fifolka jako Mikołaja no to człowiekowi tez sie chce-tym bardziej,że to juz tak blisko:tak::tak::tak: by to byl poczatek lub polowa ciazy to co innego ale sam finish...:no::no::no::no:

ano tak:-D a ja tak wcześniej sobie myslalam, ze do dzisiaj moze antos sobie wychodzic a od jutra do 26tego lepiej niech siedzi w brzuszku jak nie chcialo mu sie wyjsc wczesniej:-D no a po 26tym moge sie juz rozpakowac byle nie sylwester!!!:-D:-D:-D

Hej. Od soboty lezalam w szpitalu z podejrzeniem cholestazy,dzis wyszlam,ale kur...nie wiem czy w koncu to mam czy nie! Ordynator powiedzial ze mam podwyzszone wyniki watrobu ale to jeszcze nie cholestaza,a dzisiaj na obchodzie byla jakas baba i do mnie ze pani z cholestaza..nie zgadniecie co mi dawali 3 dni...Puder w płynie...pozatym mam podwyzszony choresterol,ale na to nic nie dawali na to. Odwiedzin oczywiscie nie ma. Jedna pinda jak mi krew pobierala to mam pol reki czarne normalnie, rozpierdzielika mi zyłe.. dzis mialm badanie, to szyjka ma 1cm, zamknieta,rozwarcia nie ma. Jak nic sie nie wydarzy,to za tydzien w pon. Ide na wywolanie.

Hej. Od soboty lezalam w szpitalu z podejrzeniem cholestazy,dzis wyszlam,ale kur...nie wiem czy w koncu to mam czy nie! Ordynator powiedzial ze mam podwyzszone wyniki watrobu ale to jeszcze nie cholestaza,a dzisiaj na obchodzie byla jakas baba i do mnie ze pani z cholestaza..nie zgadniecie co mi dawali 3 dni...Puder w płynie...pozatym mam podwyzszony choresterol,ale na to nic nie dawali na to. Odwiedzin oczywiscie nie ma. Jedna pinda jak mi krew pobierala to mam pol reki czarne normalnie, rozpierdzielika mi zyłe.. dzis mialm badanie, to szyjka ma 1cm, zamknieta,rozwarcia nie ma. Jak nic sie nie wydarzy,to za tydzien w pon. Ide na wywolanie.

znów jacys rzeźnicy w szpitalu!!! cholera,to mnie przeraża!!!:szok::szok::szok:

Karnitynko bardzo mnie zmartwiło to o czym napisałaś, musisz byc silna, nie mam pojęcia co bym zrobiła w takiej sytuacji. Tulę Cie mocno... :(((

clexane. no właśnie mnie rozrzedzają i na dodatek jak cokolwiek im się nie spodoba to cc (a to mnie przerasta, jestem przerażona!!!)
ja tez bralam tylko fragmin, bo mialam D-dimery powyzej 5000 a norma jest <500

No a my dzisiaj bylismy na wizycie w poradni okulistycznej, jak wyjechalismy o 8 t wrocilismy o 12, ale chlopaki byli bardzo grzeczni, spią do tej pory. Pani dr badala im dno oka, badanie wyglada strasznie, rozszerzaja oczko takim metalowym dzidostwm i wsadzaja jakby takiego drutaaa brrrr, straszne, na szczescie wszytsko okej, ale za 5 tygdoni nastepna wizyta

reklama
oj - moja dzidzia jest cudowna. spi caly czas. w nocy wstaje tylko raz. jak nie spi to robi minki i przypatruje sie wszystkim krzywym gebom co sie nad nia pochylaja. mnie nie ma na forum bo staram sie zrobic swieta i zajac mama , ktora do nas przyleciala. a jak juz mam momencik wolny to siedze z pimpa na cycach bo niestety maly nie chce ssac - moja najwieksza porazka:-(.
robimy co mozemy ale leniuch nie chce. pierwsza i druga dobe ssal ladnie. kolejne dwie juz nie chcial wiec na piata dobe byl tak glodny ze absolutnie nie umial zlapac cycuszka. musialam poleciec po laktator bo recznie 5 butli nie dalabym rady szybko sciagnac. sciagam do butli i karmie. niestety sciagam 4 butle po 150ml co daje ponad 500ml ale w nocy juz musze dac mleko z proszku bo poprostu czasowo nie wyrabiam. chociaz dzis w nocy ciagnal cyca 20 min. przystawiam kiedy moge ale po 5 -10min zaczyna sie walja.
no coz - chyba bedzie butelkowym dzidziusiem.
trzeba sie z tym pogodzic.
jeszcze walcze ale chyba pod koniec tego tyg jak sie nic nie zmieni to odpuszcze,
moi tez byli cudowni pod tym względem :) przez pierwsze dwa tygodnie hihihihi :p
teraz coddziennie musza ze 2 godzinki sie pokrecic troszke poplakac

Do góry