reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

reklama
Witajcie w końcu w domku jestem..:-):-):-)
jestem przeszczesliwa!!!:-):-):-):-)
troszke popatrzalam co sie zmienilo ale na nadrabianie przyjdzie czas... bo nie jestem w stanie zrobic tego w tej chwili zwlaszcza ze zaraz mala wstanie do karmienia.

troszke popatrzalam co sie zmienilo ale na nadrabianie przyjdzie czas... bo nie jestem w stanie zrobic tego w tej chwili zwlaszcza ze zaraz mala wstanie do karmienia.
Super ze już jesteś:tak:
oj - moja dzidzia jest cudowna. spi caly czas. w nocy wstaje tylko raz. jak nie spi to robi minki i przypatruje sie wszystkim krzywym gebom co sie nad nia pochylaja. mnie nie ma na forum bo staram sie zrobic swieta i zajac mama , ktora do nas przyleciala. a jak juz mam momencik wolny to siedze z pimpa na cycach bo niestety maly nie chce ssac - moja najwieksza porazka:-(.
robimy co mozemy ale leniuch nie chce. pierwsza i druga dobe ssal ladnie. kolejne dwie juz nie chcial wiec na piata dobe byl tak glodny ze absolutnie nie umial zlapac cycuszka. musialam poleciec po laktator bo recznie 5 butli nie dalabym rady szybko sciagnac. sciagam do butli i karmie. niestety sciagam 4 butle po 150ml co daje ponad 500ml ale w nocy juz musze dac mleko z proszku bo poprostu czasowo nie wyrabiam. chociaz dzis w nocy ciagnal cyca 20 min. przystawiam kiedy moge ale po 5 -10min zaczyna sie walja.
no coz - chyba bedzie butelkowym dzidziusiem.
trzeba sie z tym pogodzic.
jeszcze walcze ale chyba pod koniec tego tyg jak sie nic nie zmieni to odpuszcze,
To super że Maksio grzeczny:-) No niestety tak czasami bywa, ze butelką tzreba karmić, leniuszek z tego twojego synka;-)
kurde mac a moj Fifol dostal plesniawki !!!! pedzluje aphtinem ale pewnie za wiele nie pomoze! wczoraj juz mial ale myslalam ze to nalot z mleka ,a dzis juz jestem pewna ze to plesniawki:wściekła/y:

oby tylko to ominelo moje sutki

Kurcze.... ja nie pomoge z plesniawkami bo z Antkiem nas omineły.. Ale metoda co napisała Ewu ciekawa hehe... najważniejsze żeby była skuteczna.

Widzę, że zmiana warty!!! Ciężarówki ponarzekały to teraz mamy i ich problemy z maluszkami:-):-):-)
Tunia trzymam kciuki aby to było to i poszło szybko!!!!
A u mnie był właśnie kurier przywiózł kojec, postanowiliśmy kupić moim rodzicom pod choinkę aby ich wnusia miala gdzie sobie polezec:-) myslalam, że malutka juz sobie w nim polezy na swieta no ale...:sorry::sorry::sorry: mysle, ze dziadki sie uciesza w koncu beda juz cos mieli na powitanie wnusi!!!!

moja malutka tez zaczyna dostawac plesniawki!!! cycyki mam jak skaly... mala juz tak sutki poranila ze krwawia i musze sie smarowac i wietrzyc..a bol jest ogromny ale juz jakos sie przyzwyczailam.

gratuluje :-)

wybaczcie ze mam same male literki i literowki ale mam tylko jedna reke wolna :-)

ja tez mam jedna wolna reke :-):-):-D:-D

Witam

zagladam na chwile zeby sie pochwalić :tak::tak::tak:

Moj maly Kubuś urodzil sie 17.12. o godz 00.45 waga 4kg 57cm
porod naturalny ze zzo ,od wczoraj w domku :-):-):-):-):-)

informacja przeniesiona na odpowiedni watek

he he wkoncuuuuu !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!fifol juz sie nie mogl doczekac swojej laski !!!!!!!

Witaj Daffi męczennico ty nasza!!! normalnie dzis od rana o tobie myslalam kiedy cie wypuszcza!!!!
Jak zaczniesz nadrabiac to bedziesz widziala co tu sie dzialo, jak kazda przezywala co oni tam z toba wyprawiaja:szok::szok::szok: miejmy nadziej, że szybko zapomnisz o bólu!!!
teraz czekamy na opowiesz z porodówki!!!

moja malutka tez zaczyna dostawac plesniawki!!! cycyki mam jak skaly... mala juz tak sutki poranila ze krwawia i musze sie smarowac i wietrzyc..a bol jest ogromny ale juz jakos sie przyzwyczailam.

Daffi karm Małą przez nakładki:tak: u mnie to samo było, rzeźnia z sutkami:-( do tego stopnia ze Piotrus i krew z sutek połykał:-( co prawda nie wygoiłam jeszcze ich do konc bo to błędne koło, troche je podlecze i znowu Mały ssie i tak w kółko. No i masuj piersi przed karmieniem tak, zeby brodawki były miękkie, tak zeby Mała mogła jak najwięcej sutka z otoczką złapac;-)

reklama
Do góry