reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

od mojej mozna by sie nauczyc jak perfekcyjnie przypalic, zrobic niezjadliwe i ugotowac dobry sos musztardowy /jedyne co jej naprawde wychodzi !!

No to ja nie moge narzekac na tesciową, bardzo dba o nas mimo ze mam mame u siebie, to przynosi mi kapocik z jabłek i ciasto picze i wogule przejeta jest bardzo. Miło z jej strony:tak:;-)

reklama
kurde mac a moj Fifol dostal plesniawki !!!! pedzluje aphtinem ale pewnie za wiele nie pomoze! wczoraj juz mial ale myslalam ze to nalot z mleka ,a dzis juz jestem pewna ze to plesniawki:wściekła/y:

oby tylko to ominelo moje sutki

a zkad wiesz e to plesniawki?jak sprawdzic
bo przechodzilam prze plesniawki juz z patrykiem ;-)
plesniawka to bialy nalot na jezyku ,dziaslach podniebieniu itp ogolnie w buzi wyglada jak serek ,takie plamki ,wczoraj nie bylam jeszcze pewna bo byla zaledwie wieczorem jedna plamka a w nocy juz mial wiecej ,teraz jak wstal ma juz wywalony caly jezyk !!!
nalot schodzi jak potrzesz jalowym gazikiem ,ja nasaczam go narazie w aphtinie ,wiem ze pomocne jest tez pedzlowanie cebionem - witamina c.

czesc babeczki :-)

kurde mac a moj Fifol dostal plesniawki !!!! pedzluje aphtinem ale pewnie za wiele nie pomoze! wczoraj juz mial ale myslalam ze to nalot z mleka ,a dzis juz jestem pewna ze to plesniawki:wściekła/y:

oby tylko to ominelo moje sutki

moj pierwszy synek tez mial plesniawki. nic nie pomoglo poza moczem:tak:.
zalozylam mu tetrowa pieluche i jak ja obsiusial nakladalam ja na palec i cala buzie wsrodku nacieralam. wiem, ze brzmi to okrutnie i niektorzy mowia ze ta metoda jest juz stara i sie tak nie robi ale mojemu synkowi pomoglo po kilku razach . piczytajsibie i jak stwierdzisz ze warto to sprobuj. to tulko moja sugestia.

czesc babeczki :-)

moj pierwszy synek tez mial plesniawki. nic nie pomoglo poza moczem:tak:.
zalozylam mu tetrowa pieluche i jak ja obsiusial nakladalam ja na palec i cala buzie wsrodku nacieralam. wiem, ze brzmi to okrutnie i niektorzy mowia ze ta metoda jest juz stara i sie tak nie robi ale mojemu synkowi pomoglo po kilku razach . piczytajsibie i jak stwierdzisz ze warto to sprobuj. to tulko moja sugestia.

Emwu ja o tej metodzie tez slyszlama ,wogole czytalam o tym w mecie i mamusie polecaja ,jak nie pomoze mu aphtin i cebion ,zapodam twoja metode !:tak:

Witam

zagladam na chwile zeby sie pochwalić :tak::tak::tak:

Moj maly Kubuś urodzil sie 17.12. o godz 00.45 waga 4kg 57cm
porod naturalny ze zzo ,od wczoraj w domku :-):-):-):-):-)

reklama
Dzien dobry, tez tak własnie myslałam wczoraj ze na forum albo mamy spakowane jeszcze ale te które maja bardzo grzeczne dziecie:) co spia cały czas:):tak:

oj - moja dzidzia jest cudowna. spi caly czas. w nocy wstaje tylko raz. jak nie spi to robi minki i przypatruje sie wszystkim krzywym gebom co sie nad nia pochylaja. mnie nie ma na forum bo staram sie zrobic swieta i zajac mama , ktora do nas przyleciala. a jak juz mam momencik wolny to siedze z pimpa na cycach bo niestety maly nie chce ssac - moja najwieksza porazka:-(.
robimy co mozemy ale leniuch nie chce. pierwsza i druga dobe ssal ladnie. kolejne dwie juz nie chcial wiec na piata dobe byl tak glodny ze absolutnie nie umial zlapac cycuszka. musialam poleciec po laktator bo recznie 5 butli nie dalabym rady szybko sciagnac. sciagam do butli i karmie. niestety sciagam 4 butle po 150ml co daje ponad 500ml ale w nocy juz musze dac mleko z proszku bo poprostu czasowo nie wyrabiam. chociaz dzis w nocy ciagnal cyca 20 min. przystawiam kiedy moge ale po 5 -10min zaczyna sie walja.
no coz - chyba bedzie butelkowym dzidziusiem.
trzeba sie z tym pogodzic.
jeszcze walcze ale chyba pod koniec tego tyg jak sie nic nie zmieni to odpuszcze,

Do góry