reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

przepraszam nie marudzilam tylko stwierdzalam fakt-kazdemu dziecku doklada po kilogramie:tak::tak::tak:wiec sie nie przejmuj jak ci dowali, ze Agatka ma ok 4kg

reklama
Luzna - mi wyglada to na kolki ,jednak maluszka dobrze jak by ogladnol lekarz !
Przechodzilam przez to samo z Patrykiem ,darl sie od 16-17 do 21 normalnie w dzien dzien ! Myslalam ze wyladuje w psychiatryku !
Niewiem czy karmisz piersia czy mleczkiem ,byc moze masz zle dobrane mleczko.Jezeli kamrisz naturalnie musisz uwazac co jesz !
- Kladz malego na brzuszku przed kazdym karmieniem ,
-zawsze przytrzymuj zeby sie mu po jedzeniu odbiło.
w aptekach sa dostepne kropelki na kolki ( ale lepiej zapytac lekarza)
-Podawaj mu do picia herbatki z hipa sa ,uspokajaca, ulatwiajaca trawienie albo z kopru wloskiego - kup jedna i daj mu do picia ( napewno mu nie zaszkodzi a pomoze na brzuszek)
-Nos go na rekach ,poloz go na rece sobie na brzuszku tak aby oczkami poogladal siobie podloge !
- masuj mu brzuszek ,wez oliwke i masuj brzuszek wsmarowujac oliwke!
- jak robi kupke pomoz mu podginajac nozki pod brzuszek
- ciepla cieluszka na brzuszek

Niestey to trzeba przejsc !

Dziekuje Bogu ze moj Fifi narazie nie ma kolek !

Ostatnia edycja:
przepraszam nie marudzilam tylko stwierdzalam fakt-kazdemu dziecku doklada po kilogramie:tak::tak::tak:wiec sie nie przejmuj jak ci dowali, ze Agatka ma ok 4kg

narazie mi powiedziala ze ma 3400 !! a to deczko wiecej niz 2 dni wczesniej powiedzial moj gin !!

allitka czyli ja zakladam ze jesli nic wczesniej sie nei wydarzy to widzimy sie za tydzien na IP ??

Ostatnia edycja:
wiesz może ma dobre oko do tych wszystkich przepływów ale do wagi:no::no::no:
zaczynam sie zdeczko dołowac:-:)-:)-(
wiec,żeby se poprawic humor to myślę o tym, że katarek mi przechodzi i dzisiaj chyba w koncu wyjde do ludzi-czyli na zakupki;-);-);-)

Luzna - mi wyglada to na kolki ,jednak maluszka dobrze jak by ogladnol lekarz !
Przechodzilam przez to samo z Patrykiem ,darl sie od 16-17 do 21 normalnie w dzien dzien ! Myslalam ze wyladuje w psychiatryku !
Niewiem czy karmisz piersia czy mleczkiem ,byc moze masz zle dobrane mleczko.Jezeli kamrisz naturalnie musisz uwazac co jesz !
- Kladz malego na brzuszku przed kazdym karmieniem ,
-zawsze przytrzymuj zeby sie mu po jedzeniu odbiło.
w aptekach sa dostepne kropelki na kolki ( ale lepiej zapytac lekarza)
-Podawaj mu do picia herbatki z hipa sa ,uspokajaca, ulatwiajaca trawienie albo z kopru wloskiego - kup jedna i daj mu do picia ( napewno mu nie zaszkodzi a pomoze na brzuszek)
-Nos go na rekach ,poloz go na rece sobie na brzuszku tak aby oczkami poogladal siobie podloge !
- masuj mu brzuszek ,wez oliwke i masuj brzuszek wsmarowujac oliwke!
- jak robi kupke pomoz mu podginajac nozki pod brzuszek
- ciepla cieluszka na brzuszek

Niestey to trzeba przejsc !

Dziekuje Bogu ze moj Fifi narazie nie ma kolek !

Ehh pieluszki mu kładę, masuję brzuszek, kładę go na brzuszku, ale nie wiem właśnie co do herbatki, bo niby można od 1 miesiąca dawać dopiero i boję się mu ją dać. Karmię piersią i naprawdę uważam na to, co jem...chociaż nadal uważam, że on łyka powietrze, ale ja go dobrze przykładam!
dzwoniłam do przychodni - mają komplet dziś:confused2:
Ale można zamówić wizytę domową (za darmo)...nie wiem czy nie wyjdę na głupią, jak się to okaże zwykłą kolką! Boziu problemy młodych matek....czlowiek nic nie wie...

wiesz może ma dobre oko do tych wszystkich przepływów ale do wagi:no::no::no:
zaczynam sie zdeczko dołowac:-:)-:)-(
wiec,żeby se poprawic humor to myślę o tym, że katarek mi przechodzi i dzisiaj chyba w koncu wyjde do ludzi-czyli na zakupki;-);-);-)

ja zakupy planuje na jutro ... musze jakies miesko kupic, wedline i uzupelnic zapasy wody i mleka :) reszta chyba jest :)

Dojada;-)(zaczyna sie to wieczorem) Chyba jednak to kolki:-( Ma problemy z gazami i zrobił kupę ze śluzem...masuję mu brzuszek, robię ciepłe okłady z pieluchy - troszke mu to pomaga, ale nie na dłuższą metę:-( trudno mu zasnąć, chociaż widzę, że ciągnie resztką sił:confused2: Wydaje mi się, że za dużo lyka powietrza podczas jedzenia:-(, a po karmieniu zaczynaja sie problemy z zaśnięciem, bo coś mu przeszkadza i wierci się i kręci, pręży i podkurcza nóżki, robi się cały czerwony...prawie się wczoraj razem z nim popłakałam...
teraz jakoś usnął, ale z takim trudem. Męczy się biedak, a ja mu pomóc nie umię:-(
W nocy spał:szok: T go ululał i spal bite 7 godz:szok: Wydaje mi się, że to niedobrze...
Wspólczuje:-( a jak w kupce sluz jest to oznaki alergii są... pomyśl co mogłaś zjeśc co mogłoby uczulić.
a mi kazal dzin lazic co by szyjka drgnela :) a woda ile bylo tyle jest !

Mea a gdzie Twój optymizm???;-) pomyśl że to będa tylko jedne takie świeta;-)

Ehh pieluszki mu kładę, masuję brzuszek, kładę go na brzuszku, ale nie wiem właśnie co do herbatki, bo niby można od 1 miesiąca dawać dopiero i boję się mu ją dać. Karmię piersią i naprawdę uważam na to, co jem...chociaż nadal uważam, że on łyka powietrze, ale ja go dobrze przykładam!
dzwoniłam do przychodni - mają komplet dziś:confused2:
Ale można zamówić wizytę domową (za darmo)...nie wiem czy nie wyjdę na głupią, jak się to okaże zwykłą kolką! Boziu problemy młodych matek....czlowiek nic nie wie...

Sama pij koperek... Kochana nie wyjdziesz na głupią bo dziecko cierpi, jestes młoda mama i masz prawo miec watpliwośći!!!

na glupia nie wyjdziesz !!! bezpieczniej zapytac pediatre niz cos spierniczyc !! zwlaszcza ze nie masz kolo siebie kogos kto spojrzy na dziecko obiektywnie !! dzwon i sie nie wyglupiaj !!

reklama
Mam pytanie dla mamuś: czy któraś kupiła sobie pościel z tą falbaną pod prześcieradło?? bo ja wczoraj kombinowałam jakby ja tam wsadzić i nic mi nie przyszło do głowy:eek::eek::eek:

Do góry