reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

A dzisiaj, tyle osób do mnie dzwoniło z pytaniem, czy urodziłam, że pomimo tego, że całą noc ładowałam telefon, pod wieczór już padał. Zastanawiałam się, czy zamiast sygnału czekania nie zapuścić komunikatu: jeszcze nie urodziłam, zadzwonię, wyślę smsa, mmsa , nie zapomnę poinformować:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Pamiętałam, że tak będzie, ale nie pamiętałam, że aż tak:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:.
Może jutro dadzą mi spokój.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

reklama
no a ja obzarta na calego znow siedze z tym wypietym brzuchem :)

Dzisiaj polatalam po sklepach i pokupowalam wszystkie sekretne prezenty. Jutro jade razem z M i musimy pokupowac ostatnie rzeczy dla chlopcow. No ale dla niego to trzeba bylo dzisiaj .
Kupilam mu maszynke elektryczna. Nigdy nuie uzywal ale ostatnio ogladalismy program o fabryce baun'a i o tym jak te maszynki produkuja i powiedzial ,ze bedzie musial kiedys sprobowac.
Tak wiec oprezent juz mam z glowy.
Ja też myślałam o maszynce elektrycznej dla mojego męża ale się zagapiłam i nie zdąrzyłam kupic w tajemnicy przed nim. teraz to on jezdzi ze mną na zakupy bo się boi że zacznę rodzić gdzieś na mieście:-D no ale może w środę mi się uda bo mam spotkanie z położną a on musi być w pracy także nadzieja

mea- ja sie moge wyglupiac lub nie ale jak Ty rodzisz to moje wyglupy i tak nie maja znaczenia.
jak sie sytuacja rozwija? Dalej boli? I brzuch tez?
napisz jak Cie boli.

boli boli ... plecy mnie bola po lewej stronie ... jak mi mmusia uderzyla w nerke to az podskoczylam /ponoc tak sie sprawdza czy to nerka czy nie/ brzuch jakby pobolewal ale bez jakis efektow specjalnych ... troche sie spinal ale bez konkretow i zaraz odpuszcza ... mam taki plan ze jakby sie okazalo ze rano dalej mnie tak bedzie napierdzielac to zadzwonie do gina - ma jutro dyzur wiec moze zrobilby mi usg tej nery i by sie sprawa wyjasnila :)

Ola - ja kupilam ta maszynke ale kompletnie sie nie zanm.
Nawet nie wiem na co powinnam byla patrzec przy wyborze.
Wzielam taka najnowsza co wyszla . Zakladam ,ze jak nowa to ulepszona (choc niekoniecznie). No jedyna wskazowka to to ,ze ogladalismy program o maszynkach Braun - tak wiec producent byl wybrany.
Pocieszam sie jednak ,ze skoro moj M jeszcze nie uzywal takiej to tez nie ma pojecia czy dokonalam dobrego wyboru czy nie :).

Ja nie mam zielonego pomysłu co kupić B.:no::no::no:. On planuje pojechać do Berlina na zakupy prezentowe a ja :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:, pozostaje mi allegro - tylko pomysłu brak:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:. A Berlin przed świętami jest jednym z piękniejszych miejsc jakie widziałam.

boli boli ... plecy mnie bola po lewej stronie ... jak mi mmusia uderzyla w nerke to az podskoczylam /ponoc tak sie sprawdza czy to nerka czy nie/ brzuch jakby pobolewal ale bez jakis efektow specjalnych ... troche sie spinal ale bez konkretow i zaraz odpuszcza ... mam taki plan ze jakby sie okazalo ze rano dalej mnie tak bedzie napierdzielac to zadzwonie do gina - ma jutro dyzur wiec moze zrobilby mi usg tej nery i by sie sprawa wyjasnila :)
A moze faktycznie Agatka gdzies syrke wcisnela. Dzieci uciskaja na nasze rozne organy. Nie wiem czy pamietasz ,ze mnie maly kopal po watrobie. Ja z bolu normalnie plakalam. Mialam tak ponad 4 dni a potem przeszlo. No ale obserwuj.

Ola - ja kupilam ta maszynke ale kompletnie sie nie zanm.
Nawet nie wiem na co powinnam byla patrzec przy wyborze.
Wzielam taka najnowsza co wyszla . Zakladam ,ze jak nowa to ulepszona (choc niekoniecznie). No jedyna wskazowka to to ,ze ogladalismy program o maszynkach Braun - tak wiec producent byl wybrany.
Pocieszam sie jednak ,ze skoro moj M jeszcze nie uzywal takiej to tez nie ma pojecia czy dokonalam dobrego wyboru czy nie :).

niezle podejscie do tematu :)

a ja sie na dniach zabieram za kupowanie prezentow - mezowi album kultu i siostrzencowi antyrame /dostal puzzle na urodziny i chce teraz antyrame zeby je na scianie powiesic !!/ dla dziewczynek juz wszystko pokupowane a dla tesciowej i babci to nie wiem jeszcze co ... zostanie mi jeden maly siostrzeniec ale z nim to mam powazny dylemat ...

Ja nie mam zielonego pomysłu co kupić B.:no::no::no:. On planuje pojechać do Berlina na zakupy prezentowe a ja :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:, pozostaje mi allegro - tylko pomysłu brak:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:. A Berlin przed świętami jest jednym z piękniejszych miejsc jakie widziałam.

Monia - zapakuj mu "instrukcje obslugi pieca " :-)
Masz to szczescie ,ze w tym roku mozesz byc malo oryginalna. Kup jakis sweter albo wode i juz. Nie masz czasu ani sily na latanie po sklepach :-)

reklama
Czy przy prawdziwych skurczach porodowych brzuch tez tak bardzo twardnieje jak przy braxtonach? Czy jeszcze bardziej? Czy to w ogole inne odczucia? Bo akurat tak sie zastanawiam jak to jest :sorry:

Do góry