reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

reklama
A teraz sie przyznaj co zazylas ze masz tyle energii! :-) Szukam wlasnie jakiegos dopalacza dla leniwych ciezarnych :laugh2:

posłuchaj kolęd - mi dodaja energii:laugh2:
Idę obiad robić:-) Dziś kebab domowej roboty - znalazłam bułkę kebabową w piekarni, suróweczki kupiłam różne, a teraz będę mięsko kroiła i smażyła:-)

ja dałam rade tylko kurze poscieracc i dwa prania zrobic..
odkurzac nie mam siły.. nie dzisiaj.. :no: :no: :no:

To nie jest "tylko"! :rofl2: Ja dalam rade sniadanie zjesc i laptopa do drugiego pokoju przytargac :sorry:

A mam zamiar - wziac prysznic przed wszystkim, umyc glowe, wyskubac wszystkie zbedne wloski, uprasowac posciel, wstawic pranie, posprzatac, wyprostowac wlosy, itd... :eek:

i w Szwecji :sorry:
W poniedziałek idę na ostateczny wywiad, ostatnie badania przed porodem, itd. A wszystkie niezbędne do porodu informacje położna zbierała do systemu przez ostatnie kilka miesięcy, więc o nic nie muszą pytać przyjmując pacjentkę. Dzwonię i mówię, że rodzę, podjeżdżam i wszystko już na mnie czeka wydrukowane i gotowe. I nie ma znaczenia czy planowane czy nagłe - po prostu już jest.

Chyba zaczynam panikować powoli, że nie wyrobię się ze wszystkim. Dziś miałam zamiar iść na ostatnie zakupy, ale nie mam siły po wczorajszym. Weekend to sprzątanie, szykowanie itd. Poniedziałek w szpitalu na badaniach i w szkole, we wtorek pozałatwiać sprawy z samochodem, szkoła, resztki przygotowań... W środę przylatują Rodzice, więc już nic nie załatwię a w czwartek ciach ciach!! I nie mam kiedy nawet dokończyć prania naszych rzeczy, a tu cały kosz brudów! Marcin nie ma nawet piżamy do szpitala naszykowanej, że o innych rzeczach nie wspomnę! A jeszcze muszę wymyślić Rodzicom "zadania" na 3 dni samotności w domu, bo oni nawet 5 minut nie potrafią usiedzieć bezrobotnie... Jak nie zrobię listy to mi mieszkanie zdemolują, przemeblują, pomalują i w ogóle -ują! Panika narasta... :szok:

rozbroilas mnie na maksa !!! zwlaszcza ten motyw z demolka w mieszkaniu !!

Ty mi o tej poloznej nie wspominaj bo miałas mi napisac co sie u niej dowiedziałas i nic!!!
foooch z przytupem, O!
wszedzie pisze ze to jest nieobowiązkowe badanie.. tylko zalecane..
a Plewka juz umie zagadac zeby nawet z zalecanego zrobić obowiązkowe.. bo postraszy troche a czego sie dla dziecka nie robi :-D

zaraz cos naskrobie !!

mea a wiesz, że dzisiaj Ostry Dyżur zaraz się zaczyna a nie o 14.45? Piszę, bo wiem, że oglądasz:)

wlasnie sie zaczyna ostatni odcinek :-(

emira ja ci dam trochę♥ swojej energii bo ostatnio na d... nie mogę usiedzieć, jakiś power mi się włączył. Właśnie skończyłam odkurzać mieszkanie zaraz biorę się za ciasto bo obiecałam męzowi Pleśniaka. A zresztą jutro pewnie ktoś zajrzy to się cosik słodkiego przyda...:-)

reklama
Tak tylko ja dopiero zmienilam ginke i bylam u niej tylko raz siedzialam co prawda 40 min zeby mogla sie zapoznac ze wszystkim z cala moja ciaza ale wierze ze wzystko jest ok... ale naprawde juz bym chciala urodzic jestem w 38 tc wiec ciaza donoszona hehe ale poprostu czasem sie zamartwiam o maluszka tymbardziej ze on malo sie rusza i to najgorsze:-:)-:)-( juz nie mam sil sie martwic ,... chodz moja wiara jest wielka ze wszystko bedzie dobrze:-):-):-) i tak sobie powtarzam wszytsko bedzie dobrze :tak::tak::tak:
Na pewno wszystko bedzie dobrze nie martw sie moj leniuszek tez sie cos malo rusza tylko dupke wypina albo jakas czkawke walnie tata to juz na fochu ze synek z mamusia spiskuja i nie chca go do swojej ekipy bo co dotknie to nic hehe

Do góry