reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

mi leukocyty w moczu wyszły 15-20 i dostałam antybiotyk Duomox.
a co do Fenia to ja już go odstawiłam 1,5 tygodnia temu.

A po odstawieniu Fenka nachodzą Cię jakieś skurcze czy coś???

kora ano możemy sobie podać ręce:) Ja też już mam dość. Tak mam mieć cesarkę, ale czekamy na rozpoczęcie akcji porodowej, tak podobno jest lepiej. A tu wczoraj na ktg zapisał się tylko jeden skurcz, co prawda jeśli dobrze odczytuję to taki na 100%, ale tylko jeden:( Rozwarcie na 2cm.

U mnie raczej nie będą czekać na rozpoczęcie akcji, bo boją się pęknięcia macicy podczas skurczów :-(.

Czy wasze maluszki też♥ tak brykają? Mój zamiast się uspakajać to bryka na całego zazwyczaj popołudniami....

My wczoraj mieliśmy gości i podczas ich wizyty mała cały czas mi wpychała nogi pod żebra (niezbyt przyjemne to było) i naciskała na pęcherz, więc co chwilę toaleta moja :-D.

reklama
Rodzice mojego M zaczeli nagle dziwnie pałac do mnie ''miłością '' długo coś się ta miłość rodziła ( 6 lat w wielkich bólach), i szkoda, że jest znowu fałszywie udawana, powiem dosadnie co wnioskuję po rozmowach z teściową :)
- Ty nie dasz rady wychować dziecka, sama jeszcze wyglądasz jak dziecko, nie to co ja ........ ja już syna odchowałam (!?! 30 lat odchowane ?) :)
- Ja to chyba Agniesiu w ciązy jestem bo zjadłam cały słoik korniszonów ,ot tak przy filmie (?!? - que te passa ?)
- Może mały nie będzie chciał z wami mieszkać to przyjdzie do Nas (?!?- ahahahaha, juz leci)
-(UWAGA TERAZ NAJLEPSZE) -czy dasz mi małego na kilka dni ? niech spędzi je z dziadkami trochę czasu, (?!? - szajba pie******) :tak:
Jak szuka surykatki to nie ten adres wybrała.

normalnie az sie zakrztusilam sniadaniem !!!!!!!!!

Hej hej. Troche mnie nie bylo..ale jesscze nie urodzilam :) moj maly posiedzi do polowy grudnia mam nadzieje. Cos mi sie komp spierdzielil i nie moge wejsc na internet,a gg mi choezi...cos z przegladarkami sie stalo,musze gdzies oddac do naprawy twn zlom... nie nadtabiam bo przez fona zle sie czyta..takze trzymajcie sie,wroce jak naprawie. Aha- na bakterie w moczu doktorek mi kazal kupic urosept, 3x2 tabl,i tyle..pappa

podziwiam ze wytrzymujesz.....
ja juz nie daje rady ztakimi tekstami i juz odpowidam dosadnie...
Przestałam się przejmować już jej tekstami, boję się tylko, że nie da mi spokoju po porodzie. Początkowo jak byłam w ciąży to źle mi życzyli: ''teść- łooo, nie wiadomo czy donosi'', a teraz sobie zakodowali:''dziecko,dziecko,dziecko'', dzień dnia wydzwaniaja do mojego M by wrócił do domu po porodzie z..............
DZIECKIEM, o mnie mowy nie ma :tak: początkowo wpadłam w panikę, że chce mi dziecko odebrać, ale ja jej jeszcze powiem kilka słów:tak:niech tylko przyjdzie okazja a ja znowu usłyszę coś o dziecku.

Ja też całą ciążę mam bakterie w moczu, ale lekarz się nimi nie martwi. Tylko jak byłam w szpitalu, to ich nie było- dziwne :eek:.

Bakterie w moczu w ciązy są dość powszechne, jeśli nie ma się dolegliwości bólowych, to się je pozostawia w spokoju:tak: ja miałam ból przy siusianiu, w dodatku siusiałam zaraz po siusianiu więc szpital, antybiotyk itd.

Nessi ale jaja zabij ja tepym nozem:-):-):-)
Dzieki laski za slowa otuchy w noc se to wszystko przemyslalam i juz sie tak nie doluje:tak::tak:bedzie dobrze!!! mamusia juz nademna stoi i mi jedzenie wciska na sile:-):-):-) zauwazylam tylko, ze wzrost przystopowal odkad zaczelam jesc tabsy:-:)-:)-( Jak myslicie co mam robic zeby sie ta dzidzia troszku tluszczem obkulala??

A i teraz najlepsze: w pon szwagierce robili USG(siostra zakonna w Rydach) i powiedzieli jej ze dziecko ma ok 4kg-kokrety byczek:tak::tak::tak: i zgadnijcie ile mial jk sie urodzil??-2900g PARANOJA!!!!!!!!:no::no::no::no::no::no::no::no:

Nessi ale jaja zabij ja tepym nozem:-):-):-)
Dzieki laski za slowa otuchy w noc se to wszystko przemyslalam i juz sie tak nie doluje:tak::tak:bedzie dobrze!!! mamusia juz nademna stoi i mi jedzenie wciska na sile:-):-):-) zauwazylam tylko, ze wzrost przystopowal odkad zaczelam jesc tabsy:-:)-:)-( Jak myslicie co mam robic zeby sie ta dzidzia troszku tluszczem obkulala??

A i teraz najlepsze: w pon szwagierce robili USG(siostra zakonna w Rydach) i powiedzieli jej ze dziecko ma ok 4kg-kokrety byczek:tak::tak::tak: i zgadnijcie ile mial jk sie urodzil??-2900g PARANOJA!!!!!!!!:no::no::no::no::no::no::no::no:

sama widzisz ze pomiar usg jest wzgledny !!! a o co chodzi z siostra zakonna ??

reklama
Witam z rana:-) Byłam juz w labie na badaniach a teraz czekam az mi przyjdzie ochota na sniadanko. No i na wyjscie do sklepu po jakis chlebek.
allitka spokojnie, moj maluch tez do duzych nie nalezy. Zreszta ja sama urodzilam sie z waga 2750 a moja mama 2600 i obie mamy sie dobrze wiec jak widac wszystko zalezy od genetyki;-) Najwazniejsze to zachowac spokoj:-)
Mea tekst Twojego meza mnie powalil:-D
Wiecie co, moje Kochanie jedzie na weekend do domku i Natasia zostaje sama, pojechalabym z nim ale chyba takie wycieczki- 4 godziny samochodem- to nie na tym etapie ciazy. Czuje sie dobrze ale nie chce kusić losu.
Ok, zglodnialam, lece po bułę;-)

Do góry