reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

reklama
To fakt produkujecie dość dużo stron i mimo iż zapisałam się tu w październiku to cały czas mam do nadrobienie ok 50-70 stron! Jakiś czas temu myślałam przedstawić się jak już nadrobię te wszystkie zaległości, ale pewnie nigdy by to nienastąpiło ;)
Dzięki za miłe przyjęcie :)

wiesz z tym nadrabianiem to zadanie dla mega wytrwalych albo takich jak ja co dzien spedzaja z lapkiem na kolanach /ale to z braku sensowniejszych zajec!! i koniecznosci lezenia z nogami w gorze!!/

Cherie, jak najbardziej polecam babydreama do atopowej skóry. Wszystkie vichy, avene i inne sie chowają, ja też długo szukałam czegoś dla siebie, w końcu zajęłam się biochemią, analizowaniem składów i wiem czego mam używać:-)
Chociaż trzeba było mnie widzieć jak czytałam etykietki i po kolei wywalałam kosmetyki do kosza;-)
Ważne żeby zamiast mydeł i innych detergentów w składzie było coś łagodnego, np betaina. Jakbyś miała pytania o jakieś konkrety to pisz na prv, chetnie odpowiem bo wiem ile czasu mi zajęło zorientowanie się co jest dla mnie dobre...

To fakt produkujecie dość dużo stron i mimo iż zapisałam się tu w październiku to cały czas mam do nadrobienie ok 50-70 stron! Jakiś czas temu myślałam przedstawić się jak już nadrobię te wszystkie zaległości, ale pewnie nigdy by to nienastąpiło ;)
Dzięki za miłe przyjęcie :)

Ja rowniez Cie witam!!! Sama dolaczylam stosunkowo niedawno (tez chyba w pazdzierniku) ale dziewczyny sa baaaardzo otwarte wiec napewno szybko sie zadomowisz :tak:

Asiu dajesz mi nadzieję, że po CC też można szybko dojść do siebie
Ja 27 listopada będę mieć prawdopodobnie już ustalany termin CC,..może nawet na przyszły tydzień...3, 4 grudzień, jak nie to 8,9..nie później, bo już będzie po terminie..
Współczuję Wam dziewczyny tych opuchlizn, drętwień, zgag...tym bardziej doceniam to,że nie mam tych przykrych dolegliwości....

Asiu czy czułaś boleśnie zastrzyk w kręgosłup?Miałaś znieczulane miejsce wkłucia?

Bedzie dobrze ,jest bolesne tylko przez pierwsze 2 dni ,ale to i po naturalnym porodzie tez tak jest ! poznije jak juz rozchodzisz bedzie dobrze ! NIe zamartwiaj sie na zapas ! ...ja mimo ze mialam wczesniej cesarke teraz zas glupia balam sie i panikowalam okropnie !!no ale ja panikara jestem wiec tak juz mam ahahah :)

Co do znieczulenia w kregoslup ....nie boli ale ofkors ja panikowalam ...ale mialam tak super anestozjologa ze wciaz mnie zagadywal itp ....troszke poczulam ale delikatnie !!!!!!!!!!! NIe bolalo nie boj sie :)

Cherie, jak najbardziej polecam babydreama do atopowej skóry. Wszystkie vichy, avene i inne sie chowają, ja też długo szukałam czegoś dla siebie, w końcu zajęłam się biochemią, analizowaniem składów i wiem czego mam używać:-)
Chociaż trzeba było mnie widzieć jak czytałam etykietki i po kolei wywalałam kosmetyki do kosza;-)
Ważne żeby zamiast mydeł i innych detergentów w składzie było coś łagodnego, np betaina. Jakbyś miała pytania o jakieś konkrety to pisz na prv, chetnie odpowiem bo wiem ile czasu mi zajęło zorientowanie się co jest dla mnie dobre...

jeśli chodzi o twarz to tylko i wyłącznie Cetaphil do mycia (ale już np. dekoltu nie mogę nim myć, tak samo brzuszka :sad:) i Physiogel krem - może znajdziesz mi coś podobnego a tańszego? :-)
a jeśli chodzi o resztę to już naprawdę nie mam siły, nawet Oilatum mnie zaczyna uczulać, teraz próbuję Emolium...

Cherie dokładnie tak jak napisała Lajtway:-) Idelane do wrażliwej atopowej (ja się pozbyłam atopii właśnie dzięki nie używaniu tych "chemicznych" produktów niby do atopowej skóry..a przejściu na naturalne, lub połnaturalne kosmetyki i minimalizm:-)A ile pieniędzy zaoszczędzone!!!!!To się nam w głowie nie mieści jak koncerny kosmetyczne zarabiają na nas..tu szampon, tu żelik, tu jeszcze co innego( a jakie cuda niwdiy w składzie..aż strach sie tym myć!)..a można mieć tak naprawdę jedno dobre myjadło do wszystkiego:-)I tak np. szamponu Babydream z powodzeniem można uzywac jako żelu do ciala, do twarzy i do higieny intymnej. Kiedys wydawała tyle kasy na kosmetyki..a teraz..nie pamiętam już kiedy cos kupowałam poza butla żelu Babydream, albo półproduktami na Mazidłach:-)Ale najgorsze że tyle świństw pakują do kosmetyków dla maluszków i pisza że łagodne, hypoalergiczne...a ja bym sie bała sobie to na skóre nałożyć..a potem AZS, ŁZS itp....
Asiu lejesz miód na moje serce:-)Dziekuję!
Witamy nową grudnióweczkę LORELEI!!!!:-)_

Ostatnia edycja:

czasem to dziekuje bogu ze sie na tym nie znam :) i wlasciwie znac sie nie musze !! aczkolwiek zdaje sobie sprawe ze zjawiska zwanego "zboczeniem zawodowym" :) bo sama jak slysze ze ktos zrobil pomnik z grtanitu po czym widze tandetny konglomerat skalny to mnie szlak trafia !!

reklama
JAK MOZNA O TOBIE ZAPOMNIEC !!! mimo ze na drugim koncu polski mieszkasz :)

No właśnie, dobrze mówisz, dać jej wódki proszę ( jak mówi mój jeden kolega ):-)

A tak a propos to policzyłam ile godzin zostało mi do wizyty u lekarza, ( bo jeśli mała będzie głową do góry) to od razu ustalimy termin cesarki- stara a głupia- a torba jak nie była spakowana tak nie jest:-D:-D:-Dluzik
Jutro B chce zostać w domu, to poprzestawiamy wszystko, złożymy meble małej i przygotuję się, tylko oby nie tak skutecznie jak Martuska- spakowała torbę i poszła rodzić

Do góry