za chwile cos wrzuce na mojego chomika !!
No wlasnie na chomika sie wybieralam. A zdradzisz jak sie tam nazywasz?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
za chwile cos wrzuce na mojego chomika !!
no to możliwe,ze nie mieli jeszcze aktualnych rozporzadzen,bo ja ponad miesiac temu bylam na SR...i co on niby sam uschnie i odpadnie ?
No wlasnie na chomika sie wybieralam. A zdradzisz jak sie tam nazywasz?
Hehe, Lilijka, widze że i Ty załapałaś kosmetykowego bakcyla- mój mąż- biotechnolog ma ze mnie niezły ubaw jak mieszam, ucieram i robię inne cuda z kosmetykamiMea..ja już dobrych parę lat zajmuje się biochemią i biotechnologią ..z zamiłowania:-) Sama kręcę sobie kosmetyki - mało co gotowego kupuję - chyba, że trafię na dobre składowo produkty:-)Wiem po składzie produktu, co rzeczywiście będzie działać a co nie, ile w siebie ładujemy chemii itd. Żelik znalazłam dzięki temu, że lubię całą serię Babydream dla dzieci (nie ma parafiny, klasycznych detergentów, silikonów, wypełniaczy, konserwantów itd) i sama z przyjemnością używam. Dzidzi np. zamiast Oilatum, które nie ma, wg mnie oczywiście, takiego dobrego i bezpiecznego składu, kupiłam Ol Bad Senstitive też Babydream, na oleju migdałowym a nie parafinie.Też sie emulguje pod wpływem wody, a nie ma klasycznych silnych detergentów.
Jak już jestem przy tym temacie, to mogę polecić od siebie "maść sutkową" Babydream dla kobiet w ciąży. Bazą jest czysta lanolina (jak w Purelanie Medeli ale sutkowy Babydream jest 3 razy tańszy;-) oraz kilka olejów, witamina E-więc tego nie trzeba zmywac na czas karmienia, do tego dla mnie to uniwerslany specyfik na wszelkie przesusze kolan, łokci, balsam do ust, odzywka na rzęsy nawet!:-)
link do mojego chomika jest w temacie z przydatnymi linkamiale mozesz tez zagladnac tu: tego chomika to ciagnelam
Pierwszy rok życia.pdf - calineczkazbajki - Chomikuj.pl
Witam wszystkie grudniówki!!!
Od jakiegoś czasu podczytuję to forum, ale tak dziwnie było mi się przedstawiać prawie na finiszu. Jednak po przeczytaniu relacji Martuski z porodu tak bardzo się wzruszyłam, że aż naszła mnie ochota aby również się ujawnić
W brzuszku noszę córeczkę, jest to moje pierwsze dziecko więc we wszystkim jestem kompletnie zielona. Na ostatnim badaniu moja mała ważyła ok 2800 g (był to 36 tydzień i 5 dzień) jest więc raczej nieduża- tak twierdzi mój lekarz. Ja jestem wagą zachwycona i już nie mogę się doczekać jak będę ją miała na zewnątrz.
Pozdrawiam
Mea..ja już dobrych parę lat zajmuje się biochemią i biotechnologią ..z zamiłowania:-) Sama kręcę sobie kosmetyki - mało co gotowego kupuję - chyba, że trafię na dobre składowo produkty:-)Wiem po składzie produktu, co rzeczywiście będzie działać a co nie, ile w siebie ładujemy chemii itd. Żelik znalazłam dzięki temu, że lubię całą serię Babydream dla dzieci (nie ma parafiny, klasycznych detergentów, silikonów, wypełniaczy, konserwantów itd) i sama z przyjemnością używam. Dzidzi np. zamiast Oilatum, które nie ma, wg mnie oczywiście, takiego dobrego i bezpiecznego składu, kupiłam Ol Bad Senstitive też Babydream, na oleju migdałowym a nie parafinie.Też sie emulguje pod wpływem wody, a nie ma klasycznych silnych detergentów.
Jak już jestem przy tym temacie, to mogę polecić od siebie "maść sutkową" Babydream dla kobiet w ciąży. Bazą jest czysta lanolina (jak w Purelanie Medeli ale sutkowy Babydream jest 3 razy tańszy;-) oraz kilka olejów, witamina E-więc tego nie trzeba zmywac na czas karmienia, do tego dla mnie to uniwerslany specyfik na wszelkie przesusze kolan, łokci, balsam do ust, odzywka na rzęsy nawet!:-)
emira - ja mam książkę razem z płytką dvd Co nieco o rozwoju dziecka Pawła Zawitkowskiego - jak dla mnie rewelka.
Niestety u mnie bylo podobniepod koniec ciazy juz Dopegyt nie dzialal na moje nadcisnienie
no i musialam rodzic
wydaje mi sie ze nie ma innego leku na nadcisnienie w ciazy
bynajmniej nie slyszalam o innym
ja bralam jeszcze procz Dopegytu Isoptin.
Witam wszystkie grudniówki!!!
Od jakiegoś czasu podczytuję to forum, ale tak dziwnie było mi się przedstawiać prawie na finiszu. Jednak po przeczytaniu relacji Martuski z porodu tak bardzo się wzruszyłam, że aż naszła mnie ochota aby również się ujawnić
W brzuszku noszę córeczkę, jest to moje pierwsze dziecko więc we wszystkim jestem kompletnie zielona. Na ostatnim badaniu moja mała ważyła ok 2800 g (był to 36 tydzień i 5 dzień) jest więc raczej nieduża- tak twierdzi mój lekarz. Ja jestem wagą zachwycona i już nie mogę się doczekać jak będę ją miała na zewnątrz.
Pozdrawiam