reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

reklama
no to możliwe,ze nie mieli jeszcze aktualnych rozporzadzen,bo ja ponad miesiac temu bylam na SR...i co on niby sam uschnie i odpadnie ?

Chyba tak. Położna powiedziała że tak robią od tych 3 tygodni i jak narazie nikt do nich nie wrócił. Ale ja tam będę przemywać - przecież to niezła otwarta droga dla bakterii.

Witam wszystkie grudniówki!!!

Od jakiegoś czasu podczytuję to forum, ale tak dziwnie było mi się przedstawiać prawie na finiszu. Jednak po przeczytaniu relacji Martuski z porodu tak bardzo się wzruszyłam, że aż naszła mnie ochota aby również się ujawnić :)

W brzuszku noszę córeczkę, jest to moje pierwsze dziecko więc we wszystkim jestem kompletnie zielona. Na ostatnim badaniu moja mała ważyła ok 2800 g (był to 36 tydzień i 5 dzień) jest więc raczej nieduża- tak twierdzi mój lekarz. Ja jestem wagą zachwycona i już nie mogę się doczekać jak będę ją miała na zewnątrz.

Pozdrawiam

Mea..ja już dobrych parę lat zajmuje się biochemią i biotechnologią ..z zamiłowania:-) Sama kręcę sobie kosmetyki - mało co gotowego kupuję - chyba, że trafię na dobre składowo produkty:-)Wiem po składzie produktu, co rzeczywiście będzie działać a co nie, ile w siebie ładujemy chemii itd. Żelik znalazłam dzięki temu, że lubię całą serię Babydream dla dzieci (nie ma parafiny, klasycznych detergentów, silikonów, wypełniaczy, konserwantów itd) i sama z przyjemnością używam. Dzidzi np. zamiast Oilatum, które nie ma, wg mnie oczywiście, takiego dobrego i bezpiecznego składu, kupiłam Ol Bad Senstitive też Babydream, na oleju migdałowym a nie parafinie.Też sie emulguje pod wpływem wody, a nie ma klasycznych silnych detergentów.

Jak już jestem przy tym temacie, to mogę polecić od siebie "maść sutkową" Babydream dla kobiet w ciąży. Bazą jest czysta lanolina (jak w Purelanie Medeli ale sutkowy Babydream jest 3 razy tańszy;-) oraz kilka olejów, witamina E-więc tego nie trzeba zmywac na czas karmienia, do tego dla mnie to uniwerslany specyfik na wszelkie przesusze kolan, łokci, balsam do ust, odzywka na rzęsy nawet!:-)
Hehe, Lilijka, widze że i Ty załapałaś kosmetykowego bakcyla- mój mąż- biotechnolog ma ze mnie niezły ubaw jak mieszam, ucieram i robię inne cuda z kosmetykami;) Chociaż czasem mi pomaga. A babydreama też używam;-) Chociaż akurat mnie ten olejek migdałowy nie powala, wydaje mi się że jest słabej jakości jakiś, albo ja uzywałam wcześniej jakiś ulepszanych:-)
W rossmanie jest tez fajny żel aloesowy- paloma, też ajnie chłodzi i łagodzi podrażnienia, ja jubię sobie do podkładu go dodawać

Od jakiegoś czasu podczytuję to forum, ale tak dziwnie było mi się przedstawiać prawie na finiszu. Jednak po przeczytaniu relacji Martuski z porodu tak bardzo się wzruszyłam, że aż naszła mnie ochota aby również się ujawnić :)

W brzuszku noszę córeczkę, jest to moje pierwsze dziecko więc we wszystkim jestem kompletnie zielona. Na ostatnim badaniu moja mała ważyła ok 2800 g (był to 36 tydzień i 5 dzień) jest więc raczej nieduża- tak twierdzi mój lekarz. Ja jestem wagą zachwycona i już nie mogę się doczekać jak będę ją miała na zewnątrz.

Pozdrawiam

witamy nowa mamusie :)nie mow ze na finishu bo tak naprawde dopiero cala zabawa przed nami !! jak dzieciaczki sie urodza to wtedy jeszcze berdziej bedziemy sie potrzebowaly nawzajem ... wsparcie mamus ktore wiedza co sie czuje to skarb jaki jest nam dany :) mam nadzieje ze sie wkrecisz w ten natlok postow i za chwile bedziesz juz na biezaco /a na to jeszcze bedziesz potrzebowala sporo czasu !!! bo produkcja u nas jest konkretna !!/

Mea..ja już dobrych parę lat zajmuje się biochemią i biotechnologią ..z zamiłowania:-) Sama kręcę sobie kosmetyki - mało co gotowego kupuję - chyba, że trafię na dobre składowo produkty:-)Wiem po składzie produktu, co rzeczywiście będzie działać a co nie, ile w siebie ładujemy chemii itd. Żelik znalazłam dzięki temu, że lubię całą serię Babydream dla dzieci (nie ma parafiny, klasycznych detergentów, silikonów, wypełniaczy, konserwantów itd) i sama z przyjemnością używam. Dzidzi np. zamiast Oilatum, które nie ma, wg mnie oczywiście, takiego dobrego i bezpiecznego składu, kupiłam Ol Bad Senstitive też Babydream, na oleju migdałowym a nie parafinie.Też sie emulguje pod wpływem wody, a nie ma klasycznych silnych detergentów.

Jak już jestem przy tym temacie, to mogę polecić od siebie "maść sutkową" Babydream dla kobiet w ciąży. Bazą jest czysta lanolina (jak w Purelanie Medeli ale sutkowy Babydream jest 3 razy tańszy;-) oraz kilka olejów, witamina E-więc tego nie trzeba zmywac na czas karmienia, do tego dla mnie to uniwerslany specyfik na wszelkie przesusze kolan, łokci, balsam do ust, odzywka na rzęsy nawet!:-)

oj Kochana, chyba wypróbuję tę serię, bo już się nakupowałam najdroższych kosmetyków dla siebie i zbankrutowałam :confused2: mam nadzieję, że te kosmetyki o których piszesz nadają się do wrażliwej i atopowej skóry?

emira - ja mam książkę razem z płytką dvd Co nieco o rozwoju dziecka Pawła Zawitkowskiego - jak dla mnie rewelka.

też mam jego dwa poradniki. a jaki on jest przystojny :tak:

Niestety u mnie bylo podobnie:tak:pod koniec ciazy juz Dopegyt nie dzialal na moje nadcisnienie:no:no i musialam rodzic:tak:wydaje mi sie ze nie ma innego leku na nadcisnienie w ciazy:no:bynajmniej nie slyszalam o innym:no:ja bralam jeszcze procz Dopegytu Isoptin.

właśnie też biorę do tego Isoptin, przed chwilą mierzyłam ciśnienie i 125/80. raz jakby działały tabletki, innym razem nie widzę tego spadku. w szpitalu dawali mi jeszcze Nepresol, ale ponoć nie jest już dostępny.

Pozdrawiam

witamy i zapraszamy do nas :-)

reklama
To fakt produkujecie dość dużo stron i mimo iż zapisałam się tu w październiku to cały czas mam do nadrobienie ok 50-70 stron! Jakiś czas temu myślałam przedstawić się jak już nadrobię te wszystkie zaległości, ale pewnie nigdy by to nienastąpiło ;)
Dzięki za miłe przyjęcie :)

Do góry