reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

Witam wszystkie grudniówki!!!

Od jakiegoś czasu podczytuję to forum, ale tak dziwnie było mi się przedstawiać prawie na finiszu. Jednak po przeczytaniu relacji Martuski z porodu tak bardzo się wzruszyłam, że aż naszła mnie ochota aby również się ujawnić :)

W brzuszku noszę córeczkę, jest to moje pierwsze dziecko więc we wszystkim jestem kompletnie zielona. Na ostatnim badaniu moja mała ważyła ok 2800 g (był to 36 tydzień i 5 dzień) jest więc raczej nieduża- tak twierdzi mój lekarz. Ja jestem wagą zachwycona i już nie mogę się doczekać jak będę ją miała na zewnątrz.

Pozdrawiam

Witaj z nami :)

reklama
Cherie dokładnie tak jak napisała Lajtway:-) Idelane do wrażliwej atopowej (ja się pozbyłam atopii właśnie dzięki nie używaniu tych "chemicznych" produktów niby do atopowej skóry..a przejściu na naturalne, lub połnaturalne kosmetyki i minimalizm:-)A ile pieniędzy zaoszczędzone!!!!!To się nam w głowie nie mieści jak koncerny kosmetyczne zarabiają na nas..tu szampon, tu żelik, tu jeszcze co inego..a można mieć tak naprawdę jedno dobre myjadło do wszystkiego:-)I tak np. szamponu Babydream z powodzeniem można uzywac jako żelu do ciala, do twarzy i do higieny intymnej. Kiedys wydawała tyle kasy na kosmetyki..a teraz..nie pamiętam już kiedy cos kupowałam poza butla żelu Babydream, albo półproduktami na Mazidłach:-)

no to chyba czeka mnie wycieczka do Rossmana :tak: Lajtway, Lilijko - dzięki!

wiesz z tym nadrabianiem to zadanie dla mega wytrwalych albo takich jak ja co dzien spedzaja z lapkiem na kolanach /ale to z braku sensowniejszych zajec!! i koniecznosci lezenia z nogami w gorze!!/

No cóż, na brak sensownych zajęć to nie powinnam narzekać... :( Ale w ciązy jestem takim okropnym leniem, że tak naprawdę nie mam ochoty na nic innego jak tylko komputer lub spanie :)
Podziwiam was za to że macie ochotę robić takie wspaniałe obiady i jeszcze lepsze desery :)Może jak już urodzę to wrócę to swojej dawnej formy i wypróbuję te wszystkie wasze przepisy :D

Cheri bez zapachowych substancji jest seria biała Extrasensitive, mają fajny krem z cynkiem gojący (fajna alternatywa dla Sudocremu) i typowo pięlegnacyjny z prostym roslinnym składem no i ten olejek-płyn Ol Bad, chusteczki też fajne (ale własnie te, bo niektóre ichnie mają glycol i inne świństwa)Kiedy ruchomy obraz w Twoim telewizorze czy innym sprzęcie typu DVD traci płynność i potrzebujesz naprawy skorzystaj z listy branży Dom i ogród. Zlokalizujesz tu specjalistów od naprawy najmniejszego elementu RTV. Wykwalifikowani pracownicy serwisu zadbają o każdy ekran: tradycyjny kineskop, ciekłokrystaliczny LCD czy plazmowy. Zepsuty odtwarzacz CD lub DVD poddany zostanie renowacji lub wymianie.

Lajtway..fajnie mieć bratnią biochemiczna duszę:-)Chyba skrobnę do Ciebie na pw na pogadanki, żeby tu nie zaśmiecać;-)

Ostatnia edycja:
A ja dzis przedawkowalam komputer :sorry: Dobrze ze pracowalam do tej pory bo jakbym tak spedzila cala ciaze to to bym dolek na lozku wysiedziala :happy:

Jutro sie poruszam troche! ;-)

Cheri bez zapachowych substancji jest seria biała Extrasensitive, mają fajny krem z cynkiem gojący (fajna alternatywa dla Sudocremu) i typowo pięlegnacyjny z prostym roslinnym składem no i ten olejek-płyn Ol Bad, chusteczki też fajne (ale własnie te, bo niektóre ichnie mają glycol i inne świństwa)

mnie sudocrem niestety uczula :confused2: będę szukać :tak:
teraz jeszcze znaleźć muszę nieuczulający mnie podkład :hmm:

dobra, zmykam spać. dobrej nocki Wam życzę!

Ja odkąd jestem w ciąży też ograniczyłam różne, dziwne i drogie kosmetyki bo im droższy tym więcej miałam chrostek na brzuchu. Teraz używam głównie płynu z Babydream baby (wcześniej Babydream dla kobiet w ciązy) i mimo iż śmierdzi paskudnie to przynajmniej nie mam uczulenia i nawet rozstępów póki co nie widzę :)

Dla małej kupiłam natomiast serie Hipp bo w miarę fajnie pachnie i skład też wydaje mi się całkiem ok.

No właśnie, dobrze mówisz, dać jej wódki proszę ( jak mówi mój jeden kolega ):-)

no i mi baba smaka narobila no !!!!!
ani nie wiesz jak bym sobie chetnie wodki wypila !!! ja to ze wszystkich alkoholi najbardziej lubie czysta, bezsmakowa i niczym nie zapijana wodeczke!!!! /daujcie ja wsrod gornikow przebywam!!/

Dzis nocka Jarka !
Zapomialam sie pochwalic ze wczoraj przyjechal do domku z ogromna metalowa puszka pieknie zapakowana a w niej 1500 gram ciasteczek ahhahah ,podchodzi do mnie i mowi " Jeszcze ci nie podziekowalem za urodzenie mi Fifiego " NO czyz nie slodki ???? Haaaa wpierdzielam se ciasteczka - pyszne !

Ide spac ,musze korzystac jak tatus wstaje w nocy do Malego ,bo jutro bede na swoim dyzurze zmeczona ahahah :)

Miłych snow ciezaroweczki kochane !

Trzymajcie kciuki Jutro za mojego Fifiego i jego wyniki !

reklama
Do góry