reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

reklama
Mea..ja już dobrych parę lat zajmuje się biochemią i biotechnologią ..z zamiłowania:-) Sama kręcę sobie kosmetyki - mało co gotowego kupuję - chyba, że trafię na dobre składowo produkty:-)Wiem po składzie produktu, co rzeczywiście będzie działać a co nie, ile w siebie ładujemy chemii itd. Żelik znalazłam dzięki temu, że lubię całą serię Babydream dla dzieci (nie ma parafiny, klasycznych detergentów, silikonów, wypełniaczy, konserwantów itd) i sama z przyjemnością używam. Dzidzi np. zamiast Oilatum, które nie ma, wg mnie oczywiście, takiego dobrego i bezpiecznego składu, kupiłam Ol Bad Senstitive też Babydream, na oleju migdałowym a nie parafinie.Też sie emulguje pod wpływem wody, a nie ma klasycznych silnych detergentów.

Jak już jestem przy tym temacie, to mogę polecić od siebie "maść sutkową" Babydream dla kobiet w ciąży. Bazą jest czysta lanolina (jak w Purelanie Medeli ale sutkowy Babydream jest 3 razy tańszy;-) oraz kilka olejów, witamina E-więc tego nie trzeba zmywac na czas karmienia, do tego dla mnie to uniwerslany specyfik na wszelkie przesusze kolan, łokci, balsam do ust, odzywka na rzęsy nawet!:-)

Ostatnia edycja:
Mea..ja już dobrych parę lat zajmuje się biochemią i biotechnologia ..z zamiłowania:-) Wiem po składzie produktu, co rzeczywiście będzie działać a co nie, ile w siebie ładujemy chemii itd. Żelik znalazłam dzieki temu, że lubię całą serię Babydream dla dzieci (nie ma parafiny, klasycznych detergentów, silikonów, wypełniaczy, konserwantów itd) i sama z przyjemnością używam. Dzidzi zamiast Oilatum, które nie ma, wg mnie oczywiście, takiego dobrego i bezpiecznego składu, kupiłam Ol Bad Senstitive też Babydream, na oleju migdałowym a nie parafinie

no no ... zadziwiasz mnie :) szczerez mowiac nie wiedzialam nawet o istnieniu takich kosmetykow !!

bo nie jest :) wskazaniem jest odklejanie sie siatkowki /albo rogowki ... nigdy nie pamietam/

Siatkowki :-) No niby teoretycznie nie jest ale przy -7 jednak troche sie boje i wiem ze w Polsce duzo latwiej byloby zorganizowac cesarke wlasnie z tego wzgledu. Tu raczej nie ma szans. No nic, zostaje miec nadzieje ze bedzie ok.

Babydream tak i do tego są w super przystępnej cenie (rossmanowska marka, wyprodukowane w Niemczech..oni dbają o składy:-)
wrzucam link do KWC na wizazu, poczytaj sobie:-)
http://www.wizaz.pl/kosmetyki/szukaj.php?slowa=babydream&gdzie=produkty
A tu masz ten Ol Bad Sensitive:
http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produ...-z-olejkiem-migdalowym-do-skory-wrazliwej.htm
Dla wielu dziewczyn a także i pań te najprostsze produkty Babydream są prawdziwym KWC i hitem! Mimo, iż przeznaczone dla dzieci idelanie nadaja się dla całej rodzinki! U nas np butla żelu dla dzidzi jest żelem do mycia, szamponem, myjadłem do twarzy (bo ma łagodne cukrowe deterergenty)a także żelem do higieny intymnej (naturalnie zakwaszone kwasem mlekowym). Chusteczki extrasensitive sa np super także jako szybki demakijaż a o ileż lepszy mają skład niz inne typowo do demakijażu, nie mówić o cenie!!Skład supere, bez glycoli, detergentow, parabenow itdCentrum Nawigacji Satelitarnej specjalizuje się w systemach nawigacji satelitarnej oraz w mobilnych rozwiązaniach. Naszym zadaniem jest przede wszystkim dobór odpowiedniego urządzenia do potrzeb potencjalnego użytkownika. Kierujemy się głównie optymalizacją pracy z urządzeniem GPS. Posiadamy wyspecjalizowany personel który odpowie na wszelkie pytania i rozwikła każdy problem. Oznacza to że w odróżnieniu od sklepów komputerowych, centrów handlowych czy innych "nie dla idiotów" w naszej firmie przygoda Klienta nie kończy się na wydaniu paru pudełek "do poskładania w domu". Jeżeli np. sprzedajemy sprzęt z oprogramowaniem na Europę, to oznacza to, że odnajdziecie tam Państwo pełne adresy, a nie tylko "główne drogi Europy". Gdybyście jednak mimo wszystko wybrali zakup GPS w dużych sieciach, po niskich(?) cenach, to również zapraszamy - uzbroimy te systemy (odpłatnie) w te elementy, których w nich zabrakło (np. uchwyty, ładowarki, odpowiednie oprogramowanie, kable TMC, subskrypcje i upgrade). Nasz sprzęt zawsze jest gotowy do drogi, pracownicy zainstalują do niego mapy dopiero w dniu sprzedaży (Zwykle mapy są ważne przez 1 rok od ich instalacji. Niestety trafiają do nas osoby, które kupiły gdzie indziej GPS niedawno, kilka tygodni, lub miesięcy temu, a już mają nieważne mapy, na skutek ich instalacji przeważnie w dniu przyjęcia do sklepu, a nie sprzedaży) zamontują go, oraz poinstruują użytkownika o tym jak korzystać. Dodatkowo urządzenia zostaną zabezpieczone na wypadek utraty danych i objęte naszą opieką na przyszłość, np. bezpłatną konfiguracją i aktualizacją nowych wersji map (Ważne!!! - bezpłatne usługi nie są wykonywane na poczekaniu, lecz w kolejności zgłoszeń - zwykle w ciągu kilku godzin). W okresach szczególnego popytu na bezpłatne usługi (gdy pojawiają się nowe wersje map) prosimy o uzgodnienie terminu, lub pozostawienie sprzętu na kilka dni. Posiadamy również infolinię gdzie każdy z naszych Klientów dostanie natychmiastowe rozwiązanie problemu, niezależnie w jakiej części świata przebywa Wnioski płynące z doświadczeń z satelitarnymi systemami nawigacyjnymi prowadzą nieuchronnie o wniosku że niezbędny jest ogólnoświatowy cywilny system nawigacji, określany jako Global Navigation Satellite System (GNSS).

I taki mój trik..tym Ol Badem myję sobie brzuchol (w połączeniu z wodą robi się takie białe mleczko) jak się spłucze to brzunio od razu nawilżony (pozostawia warstewkę z oleju migdałowego), naolejkowany-nie trzeba nic wmasowywać-a rozstępu ani jednego nie mam:-)Można łączyć jakikolwiek żel do mcyia z tym Ol Badem i już skóra nie jest sucha po tych detergentowych żelach:-)

Ostatnia edycja:
Hej Laski,

Wpadłam się przywitać i zdać relacje z wizyty u gin. Morfologia słaba ale tragedii nie ma. Szyjka jeszcze trzyma ale miękka. I już wiem czemu mnie spojenie boli - Mały atakuje główką i próbuje sie do kanału rodnego wstawić. Jest niziutko - ginka go dzis po główce posmerała (przez kości miednicy czy jakoś tak).
Kazała mi za tydzień jak będzie przyjmować przyjechać na KTG a potem już mam robić co tydzień. I optymistycznie zapisała mnie na wizyte 21 grudnia. ;-)

Lilijko - najpierw znieczulają miejsce gdzie później robią zzo.

p.s. wczoraj się dowiedziałam że z pępkiem dziecka po porodzie się nic nie robi - żadnego spirytusu - weszło rozporządzenie UE. Na oddziale u mnie w szpitalu zabronione jest robienie czegokolwiek z pepkiem :eek:

Ostatnia edycja:
Czy moze ktoras z Was ma moze namiary na jakas pouczajaca lekture dotyczaca pielegnacji nowonarodzonego malenstwa? Zauwazylam ze koncentruje sie na ciazy, porodzie, zakupach , itp a tak naprawde malo wiem o tym jak powinnam zajmowac sie dzieciaczkiem jak juz sie urodzi.

Niby cos czytam w internecie ale jest to bardzo chaotyczne bo raczej skacze po tematach. Jakby ktos mial cos naprawde godnego polecenia to bede wdzieczna za namiary :happy:

reklama
Nie było mnie kilka godzin i mam 30 str do nadrobienia- dziewczyny, przecież muszę odebrać dziecko ze szkoły i odrobić z nim lekcje, litości:tak::tak::tak:
Zabieram się za czytanie:wściekła/y::wściekła/y:

Do góry