reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

no to graniczne :eek: mam podobne. w ogóle ze swoich pomiarów zauważyłam, że rano ciśnienie jest ładne: 130/70, najwyższe w południe, a ok 21-22 po środku. póki co jeszcze nie przekroczyłam 150/95, ale jakby tylko mi skoczyło, to mam od razu jechać na IP.

co do hemoglobiny to mnie żadna nie pobije... 7.2 :confused2: po serii dożylnych zastrzyków biorę teraz Hemofer 3x1.
ja serio nie wiem jak tak strasznie moze spaść.. no ale nie mówie bo nie wiem czy moja skoczyła czy nie..:cool:
bidulka Ty sie nałykasz tych tabletek..

reklama
ja biore tardyferon Fol ... tak btw to musialabym wykupic recepte ...

a wlasnie powiedzcie mi co mam zrobic ... bo do tej pory bralam dopegyt i cordafen 2x1tabl ... a w piatek w karcie ciazy gin mi wpisal dopegyt 3x1 i cordafen 2x1 ... i nic nie powiedzial ze mam zmienic dawkowanie ... cisnienie mam niskie w granicach 110/60 wiec koniecznosci nie ma ale nie wiem czy on sie walnal czy mam brac 3x1 ... pytalam dzis poloznej i powiedziala ze poki cisnienie sie trzyma to mam nie brac dodatkowego dopegytu ale ja tam nie wiem ... chyba ze zadzwonie do niego i popytam ... dodam ze zauwazylam to dopiero dzis u poloznej !!

kurcze, świetne masz to ciśnienie. ja czuję, że na mnie Dopegyt nie działa, tzn. nie obniża mi za bardzo tego ciśnienia. za to ślicznie widzę u siebie jego skutki uboczne. i chyba pogadam jutro z ginem nad zmianą tabletek - o ile nie będzie chciał zakończyć mojej ciąży :eek:

yhm, zaczyna się wieczór i tradycyjnie zgaga... nastawię zmywarkę, biorę Reni i idę wyciągnąć swoje wielkie stopy na łóżku :confused2:

witajcie..... ja po dniu pelnym wrazen melduje sie ze jeszcze jestem w dwupaku......:-)

bylam dzis na uczelni wszystkjo sobie pozalatwiac i wiecie co????? zgubili protokoly z zaliczenia jednego przedmiotu!!!!!!!! no masakra... musze jutro isc na drugi wydzial zapytac czy tam ich przypadkiem nie ma ..... a jak nie ma- to musze jeszcze raz zaliczyc przedmiot!!!!:eek::eek::eek: i jeszcze za niego zaplacic!!! co prawda 200zl no ale tpo tez pieniadz:eek::szok: no wkurzylo mnie to strasznie.... ciekawa jestem- czy znajda te cholerne papiery czy nie............. no normalnie burdel nie uczelnia!!!

tak poza tym to ide nadrabiac zaleglosci bo mam 50 stron!!!!! chyba ze mi strescicie co sie tam wydarzylo ciekawego :):):):)::sorry:

ja serio nie wiem jak tak strasznie moze spaść.. no ale nie mówie bo nie wiem czy moja skoczyła czy nie..:cool:
bidulka Ty sie nałykasz tych tabletek..

no, całą ciążę... najpierw duże dawki duphastonu, później fenoterol i isoptin, dopegyt w końskiej dawce, no-spa i scopolan + wszelkie możliwe witaminy. no i żelazo. tylko co najlepszego - 1 trymestr i anemia, 2 trymestr i świetne wyniki żelaza, zaś tak spadło w 30 tyg...

no, całą ciążę... najpierw duże dawki duphastonu, później fenoterol i isoptin, dopegyt w końskiej dawce, no-spa i scopolan + wszelkie możliwe witaminy. no i żelazo. tylko co najlepszego - 1 trymestr i anemia, 2 trymestr i świetne wyniki żelaza, zaś tak spadło w 30 tyg...
oj serio współczuje ..
ale dla Danielka warto sie pomęczyć :tak::tak::tak:

mi zaraz Nikola chyba wyskoczy co tak te swoje zgrabne nóżki wypina..:confused2::confused2::confused2:

Asiu gratuluje postepu w cycowaniu

ja sie tez wam pozale jak mi to juz zle w tej ciazy
co do mojego wygladu to porazka cera fatalna, tłusta, naczynka popekane i wszechobecna bladosc:eek:
obrzeki takie ze wydaje mi sie ze ten nos zakrywa mi cała twarz:rolleyes2:
wczoraj jak sie rozryczałam to uspokoic sie nie mogłam
a dzis na ostrym dyzurze chlipałam :happy: ta hustawka nastroju juz mnie dobija
wyszłabym gdzies ale juz nie czuje sie komfortowo( poce sie strasznie)
aaa i jeszcze po raz drugi miedzy 6-8 rano budzi mnie straszny bol podbrzusza ktory promieniuje do kregosłupa i po około godzinie mija

mam nadzieje ze wszytskie moje męki wynagrodzi rózowiutki zdrowy bobas

reklama
kurcze, świetne masz to ciśnienie. ja czuję, że na mnie Dopegyt nie działa, tzn. nie obniża mi za bardzo tego ciśnienia. za to ślicznie widzę u siebie jego skutki uboczne. i chyba pogadam jutro z ginem nad zmianą tabletek - o ile nie będzie chciał zakończyć mojej ciąży :eek:

halo !! czy ja dobrze pamietam czy wojtysiowa miala miec dzis cesarke ????

Do góry