mea_osi
Mea, Agatka, Gabi i Mati
Ja w ostatnch dniach nie schodzę poniżej 120/70 a często strasznie mnie boli tył głowy
takie cisnienie to marzenie kazdej ciezarnej
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja w ostatnch dniach nie schodzę poniżej 120/70 a często strasznie mnie boli tył głowy
Ale ja nie napisalam ze moj gin twierdzi ze ktg nie jest potrzebne
A ty jezdzisz co ile na ktg?
.
jasne
gorzej jak podłączą przebiją worek, zaczną się skurcze i zrobi się rozwarcie na 5 cm i koniec a po 15-18 godzinach dojdą do wniosku że jednak cesarka
jakoś mnie ta wizja nie napawa entuzjazmem
ja w 31 mialam 11,8 i dostalam zelazo ...
Dziewczyny dajcie juz spokoj. Biedna affi jeszcze nam z forum ucieknie.
Kazda powiedziala co mslala i tyle.
Daffi - jak cos Ci dolega to narzekaj dalej. I tak Cie wysluchamy . Nie boj sie nas.
I tak sobie mysle ,ze pewnie akcja porodowa sie zaczela i jedynie bedzie trwala dosc dlugo bo to dopiero pierwsza ciaza. Obserwuj ...
a teraz musze sie pochwalic!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
mamy swoj maly sukces z fifolem !!!!! ciagnie cyca !!!!!!! a ja od 4 godzin nie sciagam juz pokarmu !!!!!wlasnie ciagnie se z lewego cycka az bokami mu mleczko wycieka !!!! mysle ze pierwszy kryzes mamy zazegnany !tylko cos nie umiem go do prawego cycka podstawic !!!!!!!!!!
No nie badz taką pesymistką, w większości przypadków oxy przyspiesza akcję porodową i jest wszytsko ok![]()
Ja tez biore tablety-hemofer...dali mi to w szpitalu pomimo,że mialam naprawde ledwo co ponizej normy -okreslili to jako niedokrwistosc ciezarnej.Ja moją przestałam się przejmować jak po miesiącu katorgi (wszystko jadłam co zawierało żelazo, a ile okropności! fuuuuuuuuuj) okazało się, że nic nie wzrosło a nawet z 10.6 spadło na 10.5. Załamka była chwilowa bo straszyła mnie ginka zastrzykami nie wiadomo po cholerę, ale potem przepisała tabletki gdzie jak widziałam skład powinny podnieść mi poziom hemoglobiny.