reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

reklama
Dziewczyny dajcie juz spokoj. Biedna affi jeszcze nam z forum ucieknie.
Kazda powiedziala co mslala i tyle.
Daffi - jak cos Ci dolega to narzekaj dalej. I tak Cie wysluchamy . Nie boj sie nas :).

I tak sobie mysle ,ze pewnie akcja porodowa sie zaczela i jedynie bedzie trwala dosc dlugo bo to dopiero pierwsza ciaza. Obserwuj ...

Daffi - ja wierze ze twoj lekarz wie co robi ,a jak ty mu ufasz to jeszcze lepiej.mam nadzieje zew pinformowalas go ze szczegolami co sie dzieje z toba w tej chwili !
Moj gin zapewne kazalby przyjechac na oddzial ,no ale lekarz wie co robi.

a teraz musze sie pochwalic!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
mamy swoj maly sukces z fifolem !!!!! ciagnie cyca !!!!!!! a ja od 4 godzin nie sciagam juz pokarmu !!!!!wlasnie ciagnie se z lewego cycka az bokami mu mleczko wycieka !!!! mysle ze pierwszy kryzes mamy zazegnany !tylko cos nie umiem go do prawego cycka podstawic !!!!!!!!!!

jasne
gorzej jak podłączą przebiją worek, zaczną się skurcze i zrobi się rozwarcie na 5 cm i koniec a po 15-18 godzinach dojdą do wniosku że jednak cesarka
jakoś mnie ta wizja nie napawa entuzjazmem

No nie badz taką pesymistką, w większości przypadków oxy przyspiesza akcję porodową i jest wszytsko ok:tak:

Asiu to super!! Oby tak dalej!!

A ja byłam pooglądać Wasze fotki na zamkniętym, dałam swoje jakieś z przeszłości i z soboty i czekam na Mojego bo wybył i nie wraca. Faceta to tylko z rąk wypuścić;>

Pewnie się scykał bo powiedziałam mu wcześniej, że chcę z balustradą robić dziś;/ Tzn on by robił hehe.

Podczytuje i podczytuje Was az sobie cisnienie zmierzylam 130/80 nie ma tragedii ale mogloby byc lepsze;/ Ja mialam tydzien temu hemoglobine 12.8 i w sumie mam na tym poziomie caly czas no ale za to cisnienie skaczace cos za cos hehe. Ja rowniez dzis zamulilam strasznie pospalam troche pogoda depresyjna objadlam sie lososiem bo jakos mi smakowal chociaz nie mialam na niego ochoty. U nas w domku tez dresiki to podstawa a teraz nie wyobrazam sobie siedziec w jeansach zameczylabym sie ale wloski musza byc uczesane a i oko pomalowane hiih chociaz nieraz mnie T prosi zebym sie nie malowala bo niby slodko wygladam jak dla mnie to wygladam jak idz stad:)

Dziewczyny dajcie juz spokoj. Biedna affi jeszcze nam z forum ucieknie.
Kazda powiedziala co mslala i tyle.
Daffi - jak cos Ci dolega to narzekaj dalej. I tak Cie wysluchamy . Nie boj sie nas :).

I tak sobie mysle ,ze pewnie akcja porodowa sie zaczela i jedynie bedzie trwala dosc dlugo bo to dopiero pierwsza ciaza. Obserwuj ...

masz racje ... nie ma co drazyc tematu bo szkoda nerwow naszych i dafi !!

a teraz musze sie pochwalic!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
mamy swoj maly sukces z fifolem !!!!! ciagnie cyca !!!!!!! a ja od 4 godzin nie sciagam juz pokarmu !!!!!wlasnie ciagnie se z lewego cycka az bokami mu mleczko wycieka !!!! mysle ze pierwszy kryzes mamy zazegnany !tylko cos nie umiem go do prawego cycka podstawic !!!!!!!!!!

no brawo FIFI !!!

No nie badz taką pesymistką, w większości przypadków oxy przyspiesza akcję porodową i jest wszytsko ok:tak:

natalka popieram marte !! nie badz sceptyczna !! oxytocyna to naprawde dobry sposob na wywolanie porodu !! a twoja macica wie jak sie kurczyc wiec pewnie szybko podlapie :)

reklama
Ja moją przestałam się przejmować jak po miesiącu katorgi (wszystko jadłam co zawierało żelazo, a ile okropności! fuuuuuuuuuj) okazało się, że nic nie wzrosło a nawet z 10.6 spadło na 10.5. Załamka była chwilowa bo straszyła mnie ginka zastrzykami nie wiadomo po cholerę, ale potem przepisała tabletki gdzie jak widziałam skład powinny podnieść mi poziom hemoglobiny.
Ja tez biore tablety-hemofer...dali mi to w szpitalu pomimo,że mialam naprawde ledwo co ponizej normy -okreslili to jako niedokrwistosc ciezarnej.
Jutro ide zrobic badania i zobzcymy czy miesiac brania tego cos dał:confused:

Do góry