reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

Ja brałam Sorbifer.
Skończył mi się kilka dni temu a jest na receptę i nie wiem czy czekać do 2.12 i potem najwyżej mi ginka przepisze tego 2.12 czy mam do niej zajechać po receptę? Fakt faktem odkąd skończyły się tabletki nie mam zatwardzenia, ale jak ma mi znów wynik zjechać w dół.. No sama nie wiem:)

reklama
Ale my nie piszemy tego zeby bylo ci przykro:no:
Ja tylko dziwie sie twojemu ginowi:tak:moj to zaraz kazalby mi przyjechac i by sprawdzil co jest grane:tak:
Dobra ja juz nic nie pisze,twoja sprawa.
Dokładnie !
Zreszta moj np kiedys ochrzanil przez telefon pacjetke ,ktora wymagala od niego diagnozy telefonicznej...mowil,ze to niepowazne i ma sie stawic na wizycie, bo on nie bedzie bral odpowiedzialnosci za udzielanie rad przez telefon tylko musi zbadac !

Dokładnie !
Zreszta moj np kiedys ochrzanil przez telefon pacjetke ,ktora wymagala od niego diagnozy telefonicznej...mowil,ze to niepowazne i ma sie stawic na wizycie, bo on nie bedzie bral odpowiedzialnosci za udzielanie rad przez telefon tylko musi zbadac !
Też byłam świadkiem takiej rozmowy;-)

Ja brałam Sorbifer.
Skończył mi się kilka dni temu a jest na receptę i nie wiem czy czekać do 2.12 i potem najwyżej mi ginka przepisze tego 2.12 czy mam do niej zajechać po receptę? Fakt faktem odkąd skończyły się tabletki nie mam zatwardzenia, ale jak ma mi znów wynik zjechać w dół.. No sama nie wiem:)

ja biore tardyferon Fol ... tak btw to musialabym wykupic recepte ...

a wlasnie powiedzcie mi co mam zrobic ... bo do tej pory bralam dopegyt i cordafen 2x1tabl ... a w piatek w karcie ciazy gin mi wpisal dopegyt 3x1 i cordafen 2x1 ... i nic nie powiedzial ze mam zmienic dawkowanie ... cisnienie mam niskie w granicach 110/60 wiec koniecznosci nie ma ale nie wiem czy on sie walnal czy mam brac 3x1 ... pytalam dzis poloznej i powiedziala ze poki cisnienie sie trzyma to mam nie brac dodatkowego dopegytu ale ja tam nie wiem ... chyba ze zadzwonie do niego i popytam ... dodam ze zauwazylam to dopiero dzis u poloznej !!

a teraz musze sie pochwalic!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
mamy swoj maly sukces z fifolem !!!!! ciagnie cyca !!!!!!! a ja od 4 godzin nie sciagam juz pokarmu !!!!!wlasnie ciagnie se z lewego cycka az bokami mu mleczko wycieka !!!! mysle ze pierwszy kryzes mamy zazegnany !tylko cos nie umiem go do prawego cycka podstawic !!!!!!!!!!
SUPER ! Gratulację:-):tak:

ja biore tardyferon Fol ... tak btw to musialabym wykupic recepte ...

a wlasnie powiedzcie mi co mam zrobic ... bo do tej pory bralam dopegyt i cordafen 2x1tabl ... a w piatek w karcie ciazy gin mi wpisal dopegyt 3x1 i cordafen 2x1 ... i nic nie powiedzial ze mam zmienic dawkowanie ... cisnienie mam niskie w granicach 110/60 wiec koniecznosci nie ma ale nie wiem czy on sie walnal czy mam brac 3x1 ... pytalam dzis poloznej i powiedziala ze poki cisnienie sie trzyma to mam nie brac dodatkowego dopegytu ale ja tam nie wiem ... chyba ze zadzwonie do niego i popytam ... dodam ze zauwazylam to dopiero dzis u poloznej !!
to moze lepiej zadzwon i zapytaj.. !!
bo mi Plewka przy wypisywaniu tadryferony mowil 1x1 a w karte mi wpisal 2x1 .. zadzwonilam i sie okazalo ze mam brac 1x1 a on sie zwyczajnie pomylił..

Asia gratulacje dla Fifolka :) :)

aż se taki zrobie :-D ciekawe co mi wyjdzie hehe :-D
jejuu nie umiem sie napatrzec na foty córeczki Martuski.. szczegolnie te z porodu... co za wzruszajacy moment.. :)

reklama
Mierzyłam ciśnienie sobie i co?? 145/85

no to graniczne :eek: mam podobne. w ogóle ze swoich pomiarów zauważyłam, że rano ciśnienie jest ładne: 130/70, najwyższe w południe, a ok 21-22 po środku. póki co jeszcze nie przekroczyłam 150/95, ale jakby tylko mi skoczyło, to mam od razu jechać na IP.

co do hemoglobiny to mnie żadna nie pobije... 7.2 :confused2: po serii dożylnych zastrzyków biorę teraz Hemofer 3x1.

Do góry